Sarah Lucas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSarah Lucas
Biografia
Naixement23 octubre 1962 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Holloway (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióGoldsmiths Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEscultura Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Londres Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióartista visual, artista d'instal·lacions, escultora, fotògrafa, artista de performance Modifica el valor a Wikidata
Activitat1982 Modifica el valor a Wikidata –  2011 Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereAutoretrat, Instal·lació i art trobat Modifica el valor a Wikidata
MovimentArt abjecte i art contemporani Modifica el valor a Wikidata
Representada perGladstone Gallery Modifica el valor a Wikidata

Sarah Lucas (Holloway, 23 d'octubre de 1962) és una artista visual britànica, reconeguda per formar part del grup Young British Artists durant els anys 90.[1]

Destaca per un estil directe i impactant, utilitzant continguts sexuals explícits i representant òrgans sexuals masculins o femenins, així com elements autobiogràfics. Al llarg de la seva carrera, Lucas també s'ha apropiat de materials quotidians, com ous ferrats, per fer obres que utilitzen humor, correccions visuals i metàfores sexuals, de mort i de gènere.

És també coneguda pels seus autoretrats, com ara "Human Toilet Revisited" (1998) una fotografia en color en què es troba en un vàter fumant un cigarret. A “The Flag Show” (2000) utilitzà la seva addicció a la nicotina com a leitmotiv per a la seva instal·lació. I a “Beyond the Pleasure Principle” (2000) utilitzà diversos models de cadires vestits amb roba interior femenina per a representar cossos femenins.

L'any 2000 també exposà a la Tecla Sala de Barcelona “Self Portraits and more Sex” i el 2001 exposà a la mostra “Century City” a la Tate Modern Gallery de Londres.[1] "Perceval", la seva escultura d'un cavall i un carretó de bronze de mida natural, es troba al carrer Cullum de Londres.

En un article a The Guardian, el 2011, Aida Edemariam va dir que Lucas era la més salvatge dels Joves Artistes Britànics, pel seu art provocador i, a vegades, "veritablement impactant."[2] El 1996, va ser objecte d'un documental de la BBC, "Two Melons and a Stinking Fish".

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sarah Lucas
  1. 1,0 1,1 «Sarah Lucas». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. Edemariam, Aida «The Saturday interview: Sarah Lucas» (en anglès). The Guardian, 27-05-2011. ISSN: 0261-3077.