Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSecretaria d'Estat de Relacions amb les Corts
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusSecretaria d'Estat
Història
Creació1981
Governança corporativa
Seu
Depèn deMinisteri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat

Lloc webmpr.es Modifica el valor a Wikidata

La Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts d'Espanya és una de les dues Secretaries d'Estat en les quals s'estructura l'actual Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.[1]

Funcions[modifica]

Corresponen a la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts les relacions entre el Govern i les Corts Generals i la coordinació dels assumptes de rellevància constitucional i del programa legislatiu del Govern. En particular, com a òrgan de comunicació habitual entre el Govern i les Corts Generals, li correspon l'exercici de les següents funcions:[2]

  1. L'assistència o representació del titular del Ministeri de la Presidència en les reunions de les Juntes de Portaveus de les Càmeres, quan el Govern estimi oportú acudir a aquestes, tot això de conformitat amb el previst en els Reglaments del Congrés dels Diputats i del Senat.
  2. La remissió a les Corts Generals dels escrits i comunicacions que el Govern enviï a les Càmeres, excepte en el cas dels convenis i tractats internacionals, projectes de llei, reials decrets llei i reials decrets legislatius, la remissió dels quals correspon al titular del Ministeri de la Presidència, sense perjudici de la seva comunicació electrònica pel Secretari d'Estat a les Càmeres.
  3. L'estudi, seguiment i coordinació de la tramitació parlamentària del programa legislatiu del Govern.
  4. La coordinació de l'activitat administrativa de les relacions del Govern amb les Corts Generals i l'assistència al Govern en l'àmbit del control parlamentari i, en general, en les seves relacions amb les Càmeres.
  5. La coordinació dels assumptes de rellevància constitucional.
  6. La realització d'estudis i informes relacionats amb les iniciatives de reforma constitucional i de reforma dels Estatuts d'Autonomia.
  7. El seguiment, la valoració i, si escau, la formulació de propostes en relació amb el programa i l'activitat legislativa del Govern.
  8. Qualsevol altra funció que pugui derivar de l'activitat de les Corts Generals en les seves relacions amb el Govern.

Estructura[modifica]

De la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts depèn, com a òrgan directiu, la Direcció general de Relacions amb les Corts.[1]

Com a òrgan de suport i assistència immediata al Secretari d'Estat, existeix un Gabinet.[2]

Llista de secretaris d'Estat de Relacions amb les Corts[modifica]

Referències[modifica]

El contingut d'aquest article incorpora material publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat, que es troba en el domini públic de conformitat al que es disposa en el article 13 de la Llei de Propietat Intel·lectual espanyola.