Sindicat Agrícola de Sant Jaume

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sindicat Agrícola de Sant Jaume
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX (1921)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFiguerola del Camp (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Solar, 17.
Map
 41° 22′ N, 1° 16′ E / 41.37°N,1.27°E / 41.37; 1.27
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC2189 Modifica el valor a Wikidata

El Sindicat Agrícola de Sant Jaume és un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de Figuerola del Camp (Alt Camp).

Descripció[modifica]

És un edifici, fet de pedra i arrebossat, entre mitgeres de planta baixa i un pis. En la planta baixa hi ha 4 obertures d'arc carpanell, modificades. Una motllura amb flors decoratives separa la planta del primer pis. el motiu més important de l'edifici el forma la balconada d'aquest primer pis, amb balustres de pedra. Hi ha 4 obertures d'arc carpanell, emmotllurades en el seu perímetre i amb decoració floral a la llinda. Damunt les finestres de la cambra d'aire hi ha una cornisa que sosté una barana, també de balustres, amb frontó central d'arc rebaixat on apareix, molt desdibuixat, el rètol de la Cooperativa Agrícola.

Història[modifica]

El Sindicat Agrícola de Sant Jaume fou creat pels propietaris agrícoles de Figuerola l'any 1921, com a resultat de l'escissió dintre del Sindicat Agrícola de Sant Isidre, creat el 1918 i que quedà en mans dels jornalers.

Al començament s'establí al cafè de la placeta (Cal Sastre), però ben aviat tindria local propi al carrer del Solà, 17, emplaçament actual. Ha tingut sempre, i encara manté, cafè i sala recreativa, així com serveis diversos (adobs...).

El juliol de 1977 es decorà la Sala de Dalt (bar) amb aportacions de la població.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sindicat Agrícola de Sant Jaume
  • «Pat.mapa: arquitectura». Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]