Tècnica literària

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La tècnica literària és la que permet realitzar diferents modalitzacions dins d'un text narratiu. Hi ha un gran nombre de tècniques com ara el soliloqui, el muntatge, la consciència bruta o el fluir de la consciència i el Diàleg entre altres.

Tècniques[modifica | modifica el codi]

El soliloqui és una tècnica narrativa contemporània que busca mitjançant un parlant l'expressió d'una idea fonamentada en l'origen d'una comunitat o origen del cosmos.

El fluir de la consciència és aquella tècnica on un parlant té una estructura externa a la composició del text sencer, sinó que actua com a ens narrador i alhora receptor del propi missatge.

El muntatge és el més utilitzat pels cineastes al món. Aquest es basa a dividir escenes en fragments anomenats " small and slow " que indiquen una petita i lenta panoramica del que passa en l'obra bruta. El creador contemporani més conegut pels seus muntatges és el canadenc Paul McDowell, reconegut productor i cineasta del present segle, que va inventar el procés del muntatge contemporani al post-modernista.

Referències[modifica | modifica el codi]