Tema de Usuari Discussió:Paputx

Oranies (discussiócontribucions)

Feia dies que et volia escriure per si saps resoldre si és correcte que hi hagi aquests noms de Guillem:

A Ramon II de Pallars-Ribagorça posa: "l'infant Miró de Bigorra,[2] (?-d 955) pare de Guillem de Ribagorça". Falta saber si aquest Guillem és "Guillem I de Pallars-Ribagorça" i amb qui regí el comtat o sí arribà a regir-lo.

A Isarn I de Pallars posa: "l'infant Guillem de Pallars (?-950)". Vet un altre candidat a "Guillem I " però de Pallars.

A Ava de Ribagorça posa: "Ava també es féu càrrec de l'educació del seu nebot Guillem de Ribagorça, fil del comte Isern de Ribagorça," Aquest ha de ser el fill de Isarn I de Pallars . O sigui el mateix que l'anterior.

A Sunyer I de Pallars posa: "l'infant Guillem II de Pallars Sobirà (?-1035), comte de Pallars Sobirà".

Entre Pallars, Ribagorça i Pallars, Ribagorça jo en compto 3 amb el nom de Guillem: 1 Guillem de Pallars , 2 Guillem II de Pallars Sobirà i un que no té enllaç "Guillem de Ribagorça fill de Miró de Bigorra".

Hi estàs d'acord? Com va la numeració?

També hi ha 2 Isern/Isarn: Isarn I de Pallars fill de Ramon II de Pallars-Ribagorça i l'altre Isern de Ribagorça un fill de Ramon III de Ribagorça (però en aquest dins hi posa "Isarn de Ribagorça (? - v 1003 ), comte de Ribagorça (990-1003)". Hi estàs d'acord? És correcte?

I el punt on ja m'he bloquejat. Suposo que hauria de cercar informació més clara (ie. GEC). La numeració dels que es diuen Ramon.

Ramon I - Ramon I de Tolosa

Ramon II - Ramon II de Pallars-Ribagorça

Ramon III - Ramon III de Ribagorça i Ramon III de Pallars

Quina numeració han de portar després: Ramon III de Pallars Jussà (fill de Ermengol I de Pallars) ha de ser Ramon IV? I el seu fill Ramon IV de Pallars Jussà, Ramon V ?, I Ramon V de Pallars Jussà, Ramon VI? I amb aquest s'acaben els que es diuen Ramon.

Paputx (discussiócontribucions)

Hola @Oranies sento decebre't però no hi entenc ven bé res. Amb els nobles catalans em motiva posar-hi infotaules, però acadèmicament no tinc coneixements. Demà miraré al GEC a veure si en puc treure l'entrellat. Si no ho veiem clar podem traslladar la consulta a la taverna a veure si hi ha algun expert.

A l'altre comentari, no em referia a noves o velles referències. Moltes vegades he vist que a la GEC parla del noble però a l'article no hi ha la referència del GEC. O a vegades al GEC no hi ha l'article però si parla del llinatge.

Però no et demano que ho facis perquè jo també ho podria fer però no em motiva. Només és un suggeriment i sempre i quan et vingui de gust. A la viquipèdia hi ha tanta feina que és millor fer allò que ens motiva ;-)

Paputx (discussiócontribucions)

@OraniesFlowMention no sé treure l'entrellat d'aquests dubtes. Fins aviat!

Oranies (discussiócontribucions)

Aquest cap de setmana podré recuperar la meua GEC i em permetrà contrastar la informació. He de millorar la construcció d'enllaços perquè els de la GEC em penso que són especialment difícils. Per tant, em penso que em passaré uns dies mirant-me quins articles he tocat per poder millorar les referència dels que calgui. Gràcies per la feina que fas!

Paputx (discussiócontribucions)
Oranies (discussiócontribucions)

@Paputx Cert, però trobo que el contingut en línia és molt pobre. Encara no he pogut contrastar amb la de paper que tinc en capses guardada.

Resposta a «Guillem de Ribagorça»