Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Modificacions de la infotaula pel·lícula

12
Resum per Paucabot

S'hauria d'usar el format consensuat per aquesta infotaula.

Pallares (discussiócontribucions)

Darrerament, en @Paucabot: en @Amadalvarez: han modificat la plantilla ''infotaula pel·lícula'', entre d'altres, suposant la seca feina un estalvi de treball en els articles relacionats.

Ara bé, en @Bestiasonica: desatenent les indicacions al respecte, i fent cas omís al manual sobre la confecció d'articles de pel·lícules, segueix modificant al seu aire diversos articles, anant en direcció contrària al que s'està fent amb les plantilles i a l'estructura general d'aquest tipus d'articles.

Agrairia que algú li fes veure, tenint en compte que aquest senyor es administrador la necessitat de, si creu que les coses s'han de fer d'una altra manera, que ho plantegi als llocadequats.

Jey (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Bestiasonica (discussiócontribucions)

Aquest "senyor" no entén perquè aixequen tanta polèmica les edicions que no alteren ni desvirtuen els continguts d'esborranys sobre pel·lícules. Pel que fa als canvis efectuats a diverses infotaules no entenc perquè no es pot fer servir la sintaxi que s'ha fet servir durant anys. El que més em costa d'entendre és en que contraria a la resta de feina que fan els esmentats Paucabot i Amadalvarez. Agraïra que algú descrivís a Viquipèdia:Infotaules aquests nous aspectes adoptats als darrers mesos. Només demano flexibilitat. No em dedico a perseguir a ningú, com sembla que se'm vulgui acusar. Ni demano que només hi hagi una única manera de fer les coses com sembla que opina Pallares. Tant difícil és tolerar?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies,@Bestiasonica pels teus aclariments sobre el tema que planteja @Pallares. Entenc que no estàs en contra dels canvis a les infotaules, si bé demanes explicacions sobre els canvis que s'han estat realitzant els darrers dos any. Doncs, miro de respondre:

  • Entenc que quan dius "canvi de sintaxi" et refereixes a com anomenar els paràmetres, si no és així, disculpa el rotllo que segueix i ja em corregiràs. Aquest canvi es va iniciar dins una acció sistemàtica iniciada per incorporar l'accés a WD. El que va començar com una modificació més, va fer aflorar un garbuix per l'ús no reglat sobre com anomenar els paràmetres (maj-min, espais o guions entre paraules, etc.). A això se sumava la llibertat per a dir-li de forma diferent al mateix concepte entre dues infotaules similars i, per acabar d'arredonir-ho, la proliferació d'infotaules que feien el mateix en un 95% (veure la família {{Indret}}). Tot això va aconsellar "fer l'endreça desprès de la fressa" i es va començar a documentar a aquí, tot i que posteriorment s'han abordat moltes altres infotaules no tan documentades. És cert que "no he cercat consens" en el nou nom dels paràmetres (com tu dius, aplico Viquipèdia:Llanceu-vos-hi!), tot i que quan se m'ha fet alguna observació m'he adaptat al que em demanaven. Però no hi ha desconeixement en la campanya de neteja i homogeneïtzació amplament comentada a les dues darreres viquitrobades, a la taverna, a les múltiples pàgines de discussió de les infotaules, a més de l'esmentada pàgina de Viquiprojecte.
  • Com sovint passa l'esforç per la documentació ha estat inferior al dedicat a les millores. A la propera Viquiprojecte:Viquitrobada 2016 està previst que faci un taller sobre infotaules i la meva intenció és haver revisat abans la documentació ara obsoleta o incorrecta, com la Viquipèdia:Infotaules que esmentes.

Gràcies

Pallares (discussiócontribucions)

Em refereixo a aquest document, que segueix pràcticament tothom: Llibre d'estil per a pel·lícules. Efectivament, es poden fer els articles com doni la gana, però la meva opinió és que en una enciclopèdia també ha d'haver un cert ordre i estètica. Res mes que això. En el cas que m'ha fet iniciar aquesta nota (l'eliminació del "repartiment", i la seva incorporació a la plantilla, com a mínim, caldria discutir-ho, com ja li he indicat fa uns dies a Bestiasonica. Exemple d 'article: El ventre d'un arquitecte.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

No estic en contra dels canvis tècnics si són útils i fàcils d'usar respecte a usos anteriors. Així mateix agraeixo tots els esforços fets per tal de simplificar l'ingent col·lecció d'infotaules que des de que corro per la Viquipèdia no han parat d'incrementar-se, sovint amb documentació poc aclaridora. D'altra banda, he detectat que en alguna de les plantilles dedicades a articles de monuments les coordenades han desaparegut de l'encapçalament de l'article. Com que sembla que hi ha una aparent analogia amb el tema de les infotaules biogràfiques no sé si és un canvi inesperat, un canvi acordat o un canvi que només detecto jo per una qüestió tècnica dels meus equips que es connecten a Internet.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Bestiasonica: les coordenades tornaran a aparèixer. La recuperació sistemàtica de les coordenades de WD dins la infotaula, per il·lustrar i per pintar el mapa, produïa una aparició duplicada a la capçalera quan l'article també contenia la plantilla coord dins el text. Per a evitar una imatge antiestètica que va ser denunciada a la taverna, vaig canviar -amb caràcter transitori- la coordenada de la infotaula a "inline" exclusivament. L'efecte secundari conegut i controlat és que no surten coordenades a la capçalera quan les úniques que hi ha són aquestes.

La solució:

Hi ha un bot que, de tant en tant, va eliminant les antigues coord inserides al text quan es donen les circumstàncies per a fer-ho sense risc de perdre contingut. Quan acabi (encara té per unes setmanes perquè fa també les feines de normalització de paràmetres) canviarem a "inline, title" el valor per defecte que posa la plantilla i sortiran totes a la capçalera com abans.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ara ho entenc. En el cas de posar el repartiment amb el nom del personatge a la infotaula de l'article d'El ventre d'un arquitecte, estic d'acord amb Pallares per tres motius: 1. (i menys important) l'estètica (mirau com queda i jutjau-ho vosaltres mateixos) i 2. Si hi ha un estil més o manco consensuat, l'hauríem de mantenir. i 3. La infotaula de pel·lícula hauria de tendir a no tenir paràmetres. D'aquesta manera hauríem d'introduir manualment el camp protagonistes a les pel·lícules, que precisament és un dels més extensos de la infotaula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Proveu Der Staat gegen Fritz Bauer i El ventre d'un arquitecte sense paràmetres i veureu que queda tal com estaven originalment. Vull dir que subscric els comentaris d'en @Paucabot de que cada anirem abandonant es paràmetres com ja ha passat a altres infotaules. Tot allò que vulguem afegir i no estigui a WD requerirà "escriure aquí" mentre que la tendència cada cop més és alimentar WD perquè és més productiu i avantatjós.

Davidpar (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb Pallares i Paucabot.

Pallares (discussiócontribucions)

A ningú no sorpren que els (centenars d') articles sobre masies, pobles de França o mamífers tinguin la mateixa estructura. Doncs el mateix s'ha anat fent al llarg dels anys amb els articles de pel·lícules. I fa anys també, la GemmaMR ho va posar negre sobre blanc en una guia d'estil, que ara caldria actualitzar, però al meu entendre no en els diferents apartats. Concretament, totes les versions de wp contemplen un apartat sobre repartiment, de vegades ampli, com a l'anglesa, i la majoria escadussera, com la catalana, francesa, italiana, etc. En aquest apartat es detalla l'actor i el paper que fa en el film.

En les plantilles de les corresponents versions, hi ha un punt per destacar els cinc principals actors (cinc a totes les wp) sense afegir el rol. I així s'ha recollit en el nou model de plantilla.