Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Algun historiador / apassionat en tema comtats catalans ?

2
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Fent neteja d'infotaules amb dades manuals, detecto que el món dels comtats ho tenim molt malament a WD.

Estava mirant de preparar una càrrega massiva dels càrrecs, successors, etc. i he detectat que alguns tenen aquesta informació com a Títol (P97) i uns pocs com a Càrrec (P39).

De moment he començat pels Comtes de Barcelona. Per aquest cas, la meva opinió és que fins que el títol passa a formar part automàticament d'un altre (la Corona d'Aragó al s.XII ?, dels reis espanyols al XVIII?), s'ha de considerar un "càrrec" com president, rei o ministre. Ara bé, un cop el títol s'integra en un altre sense desaparèixer nominalment, però sense activitat directa, passaria a ser un "títol nobiliari" que pot tenir data inici-fi, però no seria necessari ja que va paral·lelitzat amb un altre. M'interessa molt validar aquest criteri, ja que en altres comtats més petits les fusions (és a dir, passar de ser càrrec a ser títol, segons la nomenclatura proposta) són habituals.

Un altre tema, en alguns casos apareixen a l'article-llista les "reines consorts" que no em queda clar si han de formar part de la cadena successòria o han de formar tàndem amb el titular?. Ex.: Almodis, Ermessenda de Carcassona, Isabel I de Castella

Només estic fent una aproximació metodològica sobre com volem que figuri a WD. NO vull debatre -ara- si han de portar una numeració o una altra, ni si alguns no es mereixen estar, pels motius que siguin. Això, si de cas, és un altre debat posterior.

Merci,

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Georg-hessen pots dir la teva opinió ?. No vull crear un conflicte històric per endreçar un tema organitzatiu. Merci

Resposta a «Algun historiador / apassionat en tema comtats catalans ?»