Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquidones

Sorneguer (discussiócontribucions)

Bones,

Volia proposar de fer un concurs com el de l'any passat, per arribar a 30.000 dones. Ara mateix estem a 28262 (més, pq no s'ha actualitzat el bot en els darerrs dies), i com que anem amb temps i ara ja tenim l'experiència, pensava que podríem iniciar el concurs quan arribem a 29.000 dones, que al ritme que anem, seria d'aquí a 2 o 3 mesos.

Hi hauria dos objectius interessants: 1) arribar a 30.000 dones 2) Intentar portar la viquipèdia al top75 de les 150 viquis per les que es mira el % de biografies de dones (és a dir, ser de la meitat de dalt). Actualment estem al número 81, amb un 17,56% i hauríem de superar 6 o 7 viquis per arribar al top75, que està en un 17,8%. Ho podeu veure aquí: http://whgi.wmflabs.org/gender-by-language.html

N'anem parlant!

Salut,

Medol (discussiócontribucions)

Em sembla molt bé. Quan s'hauria de fer?

Toniher (discussiócontribucions)

Hola @Sorneguer Gràcies per apuntar que l'script no funcionava. Ja l'he reactivat. Podem anar veient el ritme a: Viquiprojecte:Viquidones/Progrés Entenc que es pot plantejar quan en quedin 1000 o així. Això serà el bell mig d'estiu, que no sé si és molt bona època (tot i que en el context que ens trobem, vés a saber). Potser al setembre, si els nombres ho permeten, seria millor... Cc @Tiputini ...

Sorneguer (discussiócontribucions)

Bona tarda! si, jo crec que el setembre seria el moment ideal. Bé, si en falten 800 tampoc passaria res, no? bàsicament el que volia evitar és que en faltin 200, com l'altra vegada (i tot i així va ser un èxit, però quedava raro buscar el 25.500). Estaré al cas, si us sembla ho podem preparar quan en faltin 1300 o així i ho activem quan toqui? (jo no ho sabré fer segurament, disculpeu el meu analfabetisme tecnològic) podria ser un concurs com l'anterior, pràcticament no?

Sorneguer (discussiócontribucions)

Bon dia! estem a 28904 articles de dones. Vam començar agost amb 29816. Els darrers dos mesos s'han fet un xic menys de 300 articles al mes, però agost ja és a la meitat i només en portem 88. Aixi que suggeriria que comencessim a preparar el concurs de viquidones per l'1 o el 15 de setembre, on previsiblement estaríem a unes 29.000 o 29.100 dones, i l'objectiu seria arribar a 30.000. Com ho veieu? No sé com es munta un viquiconcurs, però entenc que podem fer bastant un calc de l'anterior? Es podria començar a preparar en una pàgina de proves i llavors el dia indicat el llancem? Ja em dieu. Salut!

Toniher (discussiócontribucions)

Hola @Sorneguer, hauràs vist que han augmentat els nombres en un dia (bàsicament perquè he aconseguit afegir biografies que no estaven marcades com a dones). Jo t'animaria a que comencessis a fer una rèplica de la pàgina de l'antic concurs i anant adaptant-lo. Fins llavors en pensem com fer difusió, 30.000 és un nombre ben maco...

Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola @Toniher! gràcies, un augment sempre és una bona notícia! Ja va bé que hagis posat el llistat al dia. Els 29000 estan a tocar doncs! Bé, si comencem a 29100 o 29.200 no passa pas res... Com proposaves, havia començat a fer una rèplica del concurs, adaptant-ho a aquest any, està aquí: https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Sorneguer/proves. He d'actualitzar alguns nombres, cosa que no sembla difícil, però potser si que em caldrà ajuda a participants i resultats, que sembla més tècnic.

Crec que hauriem de valorar algunes coses:

1) Comencem l'1 o el 15 de setembre? entenc que la segona data és més propícia? 2) Estant a 29.100 o 29.200 articles, un mes de temps us sembla suficient per assolir els 30.000? 3) Quin seria el regal d'aquest any? Ho voldríeu mantenir o cambiar-ho?

Merci

Toniher (discussiócontribucions)

Hola @Sorneguer, disculpa per no respondre abans. Jo ho començaria el 15 i potser ho acabaria precisament fins a arribar als 30.000, sigui la data que sigui, veient la dinàmica, seria entre un mes o dos... Ja miraria de trobar un moment per muntar un robot de seguiment de la puntuació (que detecti específicament que els articles siguin de dones)... Em sembla bé en el sentit que suggereixes, no només contant el nombre de nous articles sinó que entenc també que la millora d'articles existents.

Deixa'm consultar a veure si seria possible trobar cap mena de premi ofert des d'Amical Wikimedia...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Toniher Ahir em va comentar el @TaronjaSatsuma aquest projecte.

No sé com heu fet el comptador, però a WD amb sitelink a cawiki hi ha 30.448 dones.

He deixat la llista amb l'enllaç al SPARQL


Salut !!

Toniher (discussiócontribucions)

Hola @Amadalvarez. Estic filtrant també que siguin instància d'humans, potser aquí la diferència. Això no exclou que potser caldria pendents instàncies d'humans per afegir i la cosa augmentaria de cop (això seria una feina per fer, tot i que altres puguin ser personatges ficticis i tal). Per altra banda, hi ha algunes de coses trencades com aquestes: Usuari:Toniher/CheckBios

El codi com a referència (que fa unes quantes més coses)

https://github.com/WikimediaCAT/wikidata-pylisting


CORRECCIÓ. No havia vist que ja el tenies el Q5 :O. Treu-li la data de naixement i veuràs que la cosa canvia per repetir-se aquesta en alguns casos. Surt encara un nombre superior (29607 en el moment que he cercat), suposo que per tema de neteja que et dic...

Exemple de la cerca que has fet:

wd:Q55275Urania Mella SerranoNovember 15, 1899

wd:Q55275Urania Mella SerranoJanuary 1, 1900

Li faré un cop d'ull en tot cas...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

cert. no pensava que hi haguessin tantes amb dues dates.

Si estem a 29.600, es podria continuar mantenint repte 30.000, cada cop costa més de créixer. Salut !

Toniher (discussiócontribucions)

Hola @Amadalvarez, ara m'ho he pogut mirar i l'excés del que calculaves tu respecte al que estem contant (apart de correccions menors com les que indico a dalt) són les biografies que són (també o, hipotèticament, només) a Viquidites.

Vegi's:

https://w.wiki/b8x

Això em fa pensar que seria quelcom no descartar en aquest o futurs concursos també...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ben vist, @Toniher. Veig que no és el primer cop que et toca quadrar els resultats. No se m'hauria ocorregut aquesta via. Doncs, som on érem. Disculpes per la distracció que he generat.

Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola @Amadalvarez i @Toniher, gràcies per l'esforç de revisar el nombre real de biografies de dones. Restem a l'espera d'un número definitiu, tot i que com dieu, donem per bo el 15 de setmbre per començar, independentment de si son 29200 o 29600.

Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola @Toniher, em sembla bé el que proposes. Fem-ho el 15. Gràcies per l'ajut i per parlar amb amical. Actualitzo les llistes i ho deixo tan preparat com pugui aviat. Salut!

Sorneguer (discussiócontribucions)

Bones, @Toniher @Medol @Tiputini @Amadalvarez ja tinc la pàgina del concurs adaptada fins on he pogut, a la meva pàgina de proves. A partir d'aquí necessitaria que algú em donés un cop de mà amb el tema participants, resultats, difusió i també saber com està el tema del premi. Salut i gràcies per tot!

Medol (discussiócontribucions)

Bona feina. Caldria decidir i posar a la pàgina com es compten els punts. En els darrers concursos es feia automàticament amb un hastag. També es pot fer manualment que cadascú ho anoti. Com vegeu.

Toniher (discussiócontribucions)

Hola, el més còmode entenc que és un hashtag... #viquidones potser? Altre? No tinc cap problema en intentar muntar-ho i ja tocaria la pàgina associada explicant-ho. He contactat de nou junta Amical a veure si seria possible al final cap premi. Entenc que no hi haurà cap problema en fer-ne difusió per les xarxes també...

Jove (discussiócontribucions)

Bones, em sumo al grup d'interessats a donar una empenta al projecte de les 30 mil biografies. Intentaré aconseguir algun premi vinculat amb la temàtica, aprofitant que demà comença la Setmana del Llibre en Català a Barcelona.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

ELs premis són factibles. Prepareu la plana del repte i jo els afegiré.

Paucabot (discussiócontribucions)

Estaria bé tenir en compte aquestes dues consultes:

Primer, perquè facilita la tasca de creació dels articles si ja tenim un article en una altra edició lingüística, però sobretot perquè crec que és prioritari mirar de fer arribar aquestes dues consultes a zero: nosaltres hauríem de ser pioners en la creació d'articles de dones del nostre àmbit lingüístic.

Toniher (discussiócontribucions)
Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola, gràcies per les respostes i l'organització. Pàgina moguda! Paucabot, si ho he entès bé, les dues llistes que proposes ja hi són (o n'hi ha dues que són extremadament similars, tot i que sembla que no idèntiques). El que no he aconseguit canviar és el tema del premi, perquè no s'edita així com així. Potser ho esborro i poso "per definir" de moment. Salut!

Jove (discussiócontribucions)

Proposo llistar en columnes els 80 articles de la Llista de dones amb article en més de 40 viquipèdies però no en català.

Com sembla ser que hi ha/haurà problemes en el funcionament d'accés, pot ser una forma perquè la comunitat viquipedista es vegi interpel·lada a iniciar article.

Si la proposta no genera rebuig, jo mateix puc apuntar els 80 articles pendents amb algun enllaç a EN, ES, FR per facilitar la traducció.

Penso que és una petita victòria assumible durant el viquiconcurs.

Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola Jove! Em sembla una bona idea. Si pots generar aquesta llista... perfecte. I de fet, no podriem intentar que la creació d'aquests articles tingui una puntuació extra? són alguns dels buits més obvis i hem d'incentivar tenir-los a zero, si pot ser. En @Toniher sembla bastant assabentat de com fer coses així. Si ho veu bé la resta, crec que estaria bé promocionar-ho amb puntuació extra.

Jove (discussiócontribucions)

Entesos, em puc encarregar de fer la llista aquest cap de setmana. Malauradament desconec com es poden sobrevalorar en puntuació. Seguim!

Paucabot (discussiócontribucions)

La llista en format wiki:

TitlePage IDNamespaceSize (bytes)Last change
Lois McMaster Bujold1873302440020200603091449
Nekhbet973570452220200607005651
Anuket973930584620200801085230
Kristin Kreuk9860702658620200824192911
Queen Máxima of the Netherlands10227403623620200902150609
Connie Francis16705104711320200829085716
Heather Locklear17482103575520200808221751
Julie Newmar17699802449820200827010646
Iman22363202350120200907070842
Kristin Davis27624402708220200826020712
Queen Mathilde of Belgium28778802317420200904001518
Téa Leoni31030102380220200902194346
Tara Strong31556702410720200907030622
Aunt3760520372620200806192216
Catharina-Amalia39511901416820200831093139
Jayne Mansfield409842014299020200902052200
Betty White41504507530820200829182036
Mariska Hargitay42964304976020200904235006
Princess Ingrid Alexandra of Norway43896201519820200816143500
Holly Marie Combs44883202539620200903013815
Daughter4499130474120200522220635
Karisma Kapoor46562305158020200901215539
Shohreh Aghdashloo48670402777720200905195125
Joss Stone49477007025820200831122320
Allison Mack59112202959120200808022546
Mallika Sherawat61590702969120200907022015
Sushmita Sen62103202151520200905072328
Nargis68495103696720200816232754
Tara Reid68566302139420200827013130
Rose Marie69069601848320200709024800
Alsou77279002194020200810043811
Lauren Graham78730004360620200902175921
Sezen Aksu84540702956420200229044411
Alex Borstein86437502515820200903223547
Laura Branigan93852304780120200906160030
Tabu98923504428620200828053800
Lyubov Orlova101051004996420200907082933
Juhi Chawla111749305061520200901151909
Nora Roberts113839203800020200816132226
Bipasha Basu137978904658520200831204912
Milena Dravić165894201073820200608155920
Nikki Reed182499302956420200904013313
Edie McClurg191221803753320200905033317
Sridevi1938728013689420200906110844
Baba Vanga194417602656320200902003221
Vidya Balan2077273012209120200824114826
Shreya Ghoshal2154804016941620200905052029
Patricia Kaas221377802919320200902075106
Rekha221899806884320200901180248
Katie Cassidy226988503068020200803072135
Jelena Karleuša311237603254620200802165108
Sabrina Ferilli334614901426720200703233324
Hadise390038404277620200906144943
Sister409846601038720200830052635
Esma Redžepova624066904520420200824101249
Anushka Shetty693490903711020200904201435
Susanne Blakeslee1021157001589020200807175921
Rosie Huntington-Whiteley1153857304272420200907045452
Shruti Haasan1479082404300520200827081005
Bridgit Mendler1684418309649320200818225658
Claire Foy1829425401636520200904153151
Anushka Sharma19171969010144520200906065137
Emily Browning2064753702352020200812010753
Kylie Jenner2188180907491220200830194725
Noah Cyrus2203932804383920200906020244
Pixie Lott2214635004004620200907022443
Sonakshi Sinha2241189805558620200827235218
Shraddha Kapoor2294665309739620200806001124
IU24385427016939220200904163103
Hyuna2575832204710420200905055725
Elizabeth Olsen2964205304615020200906161222
Lena Katina3085939804517820200824202940
Martina Stoessel3581415209157820200906233509
Alia Bhatt3658802508063020200906152007
Sabrina Carpenter3679115205076020200904182537
Melissa Benoist3698619405684920200906182746
Dina Garipova385708540927420200610154510
3903677305440620200905231156
Brigitte Bierlein5735197502303420200823124549
Claudia Letizia591724990580420200418200331
Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola, moltes gràcies @Pau! Hi hauria alguna manera de posar aquesta taula però amb l'opció de desplegar-la? trobo que és molt llarga i podria fer una mica ferragosa la pàgina, o bé ocultar les altres propostes d'edició.

A banda d'això, us volia demanar a veure si podríem començar a editar la part més tècnica (puntuacions, llistes de participants), ja que jo lamentablement desconec com funciona i falten només 3 dies per començar! @Toniher@Medol Gràcies a tots

Paucabot (discussiócontribucions)
Toniher (discussiócontribucions)
Sorneguer (discussiócontribucions)

Gràcies per les edicions, Toniher! Gràcies pel comentari Paucabot, ho provaré. Em sembla bé el que proposes per donar prioritat als destacats, sembla la decisió més senzilla i òbvia. Si us puc ajudar en alguna cosa tècnicament senzilla, feu-m'ho saber!

Jove (discussiócontribucions)

Eps! Pensava que se m'havia encarregat traspassar la llista... La propera vegada, s'avisa per no perdre el temps.

Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola Jove, disculpes, en PauCabot es va avançar, jo també entenia que te n'encarregaves tu! Hauriem d'haver-te etiquetat per assegurar-nos que n'estaves al cas, potser ens vam confiar.

Jove (discussiócontribucions)

Cap problema! He trobat al forma de reaprofitar la feina i millorar així la plantilla. Seguim.

Toniher (discussiócontribucions)

Per cert, si algú pot distreure's, es pot crear un cartell o suggerir una imatge per a enllaçar a la portada de la Viquipèdia. Exemple dels 25.000 Fitxer:Cartell viquiprojecte 25k dones.jpg Pot seguir la mateixa filosofia o diferent...

Sorneguer (discussiócontribucions)

Cert, gràcies, estaria bé una cosa semblant. Algunes preguntes, em sap greu no saber-ho resoldre sol: demà s'hauria de penjar a la portada de la viqui o fer alguna difusió? el botó de participar no funciona encara... els resultats es penjarien al final? crec que el darrer cop teníem una manera que s'anessin actualitzant (no sé si s'ho feia cadascú o com). Gràcies!

Toniher (discussiócontribucions)

Hola, no veig que calgui cap botó. Al llarg del dia ja anirà funcionant el robotet i s'hi veuran resultats sempre que hi hagi edicions de #viquidones. Caldria veure d'encaixar a: Plantilla:Portada600k/contingut projecte destacat per conviure amb l'altre concurs que està funcionant. Un cop fet, difusió per les xarxes socials. Potser @TaronjaSatsuma pot moure les 2 darreres coses...

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Jo ho pose en portada, no patiu. Sols digueu-me quan està enllestit el projecte, que veig que encara té plantilla d'inacabat. La imatge no la puc fer, però en puc utilitzar una genèrica.

Toniher (discussiócontribucions)

Ja pots fer via @TaronjaSatsuma... A mesura que la gent editi amb l'etiqueta al resum #viquidones, començara a comptar sota participants... Segurament em quedarà ajustar punts segons corri, però res diferent que altres vegades! Gràcies!

Sorneguer (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la feinada! ara mateix m'apunto!!

Resposta a «Concurs 30.000 dones?»