Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Queso y aceitunas (discussiócontribucions)

Acabo de crear l'article de Jesús Guzmán Gareta (l'actor), i m'he trobat que existeix una redirecció des de Jesús Guzmán cap a Jesús Guzmán Delgado (el ciclista). Es pot eliminar i fer pàgina de desambiguació amb el nom i primer cognom? Seria preferible canviar el títol del meu article a «Jesús Guzmán (actor)»? Què en penseu?

Alzinous (discussiócontribucions)

Jo sóc partidari que als títols dels articles de biografies apareguin els dos cognoms de la persona biografiada (a no ser que hi hagi un motiu clar que justifiqui que aparegui només un). Personalment, em semblaria millor crear la pàgina de desambiguació. Però, potser hi ha algú que pensa diferent. Espera a veure si algú més respon i proposa una altra cosa. En cas contrari, elimina la redirecció i fes la desambiguació.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jesús Guzmán (actor) i Jesús Guzmán (ciclista) serien bones redireccions, però pel títol de l'article la política és fer servir el noms complet.

I sobre la desambiguació, havent-hi només dos Jesús Guzmán és suficient amb posar una plantilla de polisèmia com ara {{redirecció}} a un dels dos (a aquell cap al que apunti la redirecció, de moment el ciclista).

FranSisPac (discussiócontribucions)

En no haver-hi, crec, cap preferència d'un sobre l'altre, al marge de les redireccions que poden ser una bona idea, jo més aviat suggeriria encapçalar el respectius articles amb les plantilles {{vegeu3|l'actor|el ciclista|Jesús Guamán Delgado}} i {{vegeu3|el ciclista|l'actor|Jesús Guzmán Gareta}}.

Queso y aceitunas (discussiócontribucions)

Gràcies @Alzinous, @Pere prlpz i @FranSisPac. Anava a fer allò que havia comentat en FranSisPac, i just quan estava editant he pensat que potser tot s'arreglaba eliminant simplement la pàgina d'on surt la redirecció, la que provoca que si busques Jesús Guzmán et dirigeix cap al ciclista sense donar-te les opcions.

Com ho veieu?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ho veig fatal. Les altres opcions te les donarà quan arribis a l'article del ciclista i hi trobis a dalt de tot la plantilla que hi hagis posat. Si elimines la redirecció, quan hi enllacis senzillament no trobaràs res, o encra pitjor, trobaràs una pàgina per crear, i és probable que tard o d'hora algú la creï, ja sigui duplicant algun dels Jesús Guzmán que ja tenim o, si hi ha sort, creant-hi la biografia d'un tercer.

Per això existeix precisament la plantilla {{redirecció}}.

Queso y aceitunas (discussiócontribucions)

Gràcies @Pere prlpz. Llavors què faig? redirecció o vegeu3?

Pensa que no porto temps editant i encara no sé com es fan aquestes coses. Per això pregunto.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tu mateix. A mi me n'agrada més una i a en FranSisPac l'altra, però les dues són correctes.

Si el dubte és com es posen les plantilles, pots veure com funcionen editant el codi d'algun article on es facin servir, com ara L'Atlàntida (poema) i Procyon.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Faig notar que {{redirecció}}, i gual que {{polisèmia}} o {{vegeu}}, desenvolupen un text on es parla de veure'n altres significats, en plural. En la meva humil opinió, tenen sentit quan es dona la relació d'un a diversos. En aquest cas, si, de moment, no es justifica la pàgina de desambiguació, la plantilla {{vegeu3}} proporciona un tractament paritari i diu allò que diria un interlocutor no automatitzat.

Un altre argument a favor és que, si sols hi ha plantilla d'avís en un dels dos, quan el lector es deixa portar per les pàgines suggerides tan sols entrant Jesús Guzmán a la finestreta de cerca, pot anar a parar, directament, a la "no redirigida" que, per tant, no té l'avís... i que potser és el Guzmán que buscava.

Per cert que això no treu que hi hagi la redirecció Jesús Guzmán, i qualsevol variant com Jesús Guzman o similars, apuntant a una de les dues pàgines (Bingo!).

Ah, i sobre com posar les plantilles, amb l'editor de codi sols cal copiar el que he posat abans.

Queso y aceitunas (discussiócontribucions)

Gràcies a tots. Ja he fet els canvis Si veieu que he fet malament alguna cosa, sou lliures de canviar-ho sense avisar.

Resposta a «Redirecció "Jesús Guzmán"»