Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Loupeter (discussiócontribucions)

Hola,

Avui he revertit una edició de l'usuari @Osmòtic a l'article sobre Guifré el Pilós, havia afegit "el Bel·los" com a sobrenom sense aportar cap referència. Després el mateix usuari ha revertit la meva edició adduint al comentari de la seva reversió "Aporto la referència de manda: https://vernaclistes.blogspot.com/search/label/La%20Bisbal%20d%27Empord%C3%A0?fbclid=IwAR3vAQFFeOT3LxBL4-huF_-rYNXKBOyShzCWvyW4ktD6F7ih57AksB4GD8k ". Es tracta d'un blog. A priori, no em sembla vàlida, però atès que la història queda lluny dels meus camps d'acció, demanaria a algú expert en el tema i/o avesat a manegar fonts històriques que ho validés. Gràcies.

Osmòtic (discussiócontribucions)

Osmòtic

Deixa'm explicar-te un cas: un dia a la pàgina "botifler" vaig voler esmenar l'etimologia fantasiosa que feia derivar l'adjectiu del francès "beauté fleur" (SIC) posant-hi l'etimologia que donen tots els diccionaris i lingüistes reconeguts (de "botinflat"). Doncs bé, l'autor de la fantasia (decorada amb un escut de la flor de lis com a publicitat) insistia que la seva era la bona i aportava com a prova un llibre escrit per un mariner mallorquí que l'esmentava, i punt.

Em vaig haver de limitar a AFEGIR la etimologia correcta a la seva, fantasiosa, però que, amb el reclam de l'escut, semblava la principal i, doncs, presumiblement bona.

El fet és que després l'he vist esmentada profusament a Twitter i la gent se la creu.

Això és per explicar com funciona la Viquipèdia a nivell de constratament científic.


Ara passo a parlar del meu afegit "Bel·lós". És una opinió d'un historiador, que l'aproxima a l'adjectiu "bel·lònida". No sé si és certa o no, però la Viquipèdia demana una font externa per validar qualsevol afirmació, molt bé, doncs jo l'aporto; de fet, també l'he afegit al text de l'article.

No és funció de la Viquipèdia crear nous articles de cap i de nou, sinó recopilar els treballs fets per altres. Per tant l'opinió personal dels redactors compta poc, el que importa és aportar una font externa. És així com jo no esborro res, només indico una tercera possibilitat per al nostre comte.

Cordialment,


Osmòtic

(perdona però no veig la manera de signar el comentari a la viquipediana manera)

Alzinous (discussiócontribucions)

Portava una bona estona buscant la referència a l'article i no la trobava. Finalment, he entès que a Osmòtic li ha semblat suficient indicar la referència en el comentari de l'edició que queda a l'historial. Això no funciona així. Les referències s'han de posar al cos de l'article (és surrealista haver d'explicar-ho). En general, un blog no acostuma a ser una bona referència. D'altra banda, qualsevol informació controvertida s'hauria de justificar amb una font fiable i sòlida i, si no hi ha possibilitat de verificació, hauria d'esborrar-se.

Resposta a «Guifré el Pilós»