Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Lks.poch (discussiócontribucions)

Bones! Després de la caiguda de Kabul, pot ser seria bo establir un criteri per com tractar la situació actual i anterior del país. També podria servir per altres llocs del món en un futur o pot ser ja s'ha discutit en alguna banda i no m'he enterat. Plantejo dues qüestions per les que no m'acabo de decidir:

- Emirat Islàmic d'Afganistan és el que van declarar als '90 i han tornat a declarar darrerament, després d'una llarga guerra civil. L'argument és que governants, ideologia i nom són els "mateixos". Tot i que pel mig hi hagi hagut una guerra civil i una invasió estrangera, això no ha de comportar dos articles diferents (Emirat Islàmic 1 i Emirat Islàmic 2).

- Per una major comprensió pot ser adequat diferenciar els dos Emirats Islàmics perquè l'ocupació ha durat 20 anys. L'article d'Afganistan, parlarà del país i de l'estructura actuals (entre d'altres); el de República Islàmica (q no existeix) parlarà de la invasió i l'estructura fins al 2021; i Emirat Islàmic de l'Afganistan (1996-2001) de l'emirat de llavors. Es podria crear un Emirat Islàmic 2 per temes purament polítics o en el moment que hi hagi un nou canvi substancial.... Estil república-guerra civil-franquisme-transició-Espanya.

Què en penseu?

Us etiqueto a diferents persones amb les que hem discutit sobre temes internacionals alguna vegada: @Leptictidium, @KajenCAT, @Pere prlpz, @MALLUS, @E4024

MALLUS (discussiócontribucions)

Si es tracta del mateix Estat (hi ha una continuïtat, ni que sigui interrompuda), no cal fer dos article separats (al meu entendre). Ja a dins de l'article es fa esment de la separació temporal i dels motius. Al capdavall, si bé els talibans van ser desallotjats del poder, mai no han deixat de controlar una part del país.

Docosong (discussiócontribucions)
Resposta a «Afganistan i canvi de govern»