Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola a tothom, des del 2010 tenim un esborrany sobre l'Emirat Islàmic de l'Afganistan. Fa pocs dies, l'usuari @Serokapo1978: va crear un altre esborrany amb el títol Emirat Islàmic d'Afganistan (2021-present). Vaig proposar la fusió d'ambdós articles ja que es tracta de dos articles curts i relacionats. A Serokapo1978, però, la proposta no li va semblar adequada. Podria ser que la proposta de fusió que vaig fer no fos encertada? Com ho veieu? Val la pena mantenir dos esborranys sobre un mateix tema separats? Gràcies.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Segons la infotaula, el primer va durar de 1996 a 2001. Crec que dues dècades de lapse són suficients per merèixer articles separats. Per posar un exemple dut a l'extrem, seria com considerar que la WWI i la WWII haurien de compartir un únic article.

Proposo reanomenar aquell, marcant-hi les dates, enlloc de fusionar-los.

Docosong (discussiócontribucions)

L'única pega del plantejament de fer dos articles diferents és el context. Políticament, és el mateix grup ètnic que tenia el poder fa vint anys, el va perdre a la Guerra de l'Afganistan i l'ha tornat a recuperar. No em sembla pas que hi hagi actors polítics i contexts diferents com a les guerres mundials o repúbliques. Per altra banda,l'article Emirat Islàmic d'Afganistan (2021-present) li manquen referències, i dubto que sigui admissible tal com està ara. Salutacions!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Es poden fer articles de les dues etapes, i segurament per períodes molt més curts encara. Ara bé, per dir el que diuen els dos articles que hi ha ara no cal un article, sinó que n'hi ha prou amb una frase o dues a l'article Afganistan. Aleshores, d'acord a mantenir Emirat Islàmic d'Afganistan i Emirat Islàmic d'Afganistan (2021-present) si s'hi posa contingut rellevant i amb referències. Si no, fusionar amb Afganistan. I el mateix per un potencial article Emirat Islàmic d'Afganistan (1996-2001).

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Més aviat d'acord amb el que proposa @Cataleirxs, per molt que sigui frustrant veure dos articles tan semblants com a esborranys.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Alzinous (discussiócontribucions)

Bé, gràcies a tots per les consideracions. Entenc que hi ha al menys tres propostes: a) deixar els articles separats tal com estan b) deixar els articles separats però reanomenant-los i c) fusionar els dos articles amb L'Afganistan mentre el contingut dels dos articles en qüestió no estigui més desenvolupat. A mi m'agrada més la (c). Faig ping a @Serokapo1978: per si vol comentar alguna cosa.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Voto b)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La b) hauria d'incloure "convertir-los en dos articles" o com a mínim "convertir-los en dos esborranys".

Lks.poch (discussiócontribucions)

Bones. Perdoneu que vingui tard, però no havia trobat aquest debat enlloc tot i buscar-lo.

A mi és un tema que em genera contradiccions, però em començo a decantar per l'estil d'Espanya (república-franquisme-transició-Espanya): article per l'Emirat 1996 (q cal desenvolupar), article de la República Islàmica (no existeix) on es parli de la invasió i la guerra; i Afganistan que parli de l'actual estat i estructures. L'article Emirat 2021, el guardaria per temes més polítics o fins a un futur canvi de règim.

Resposta a «Emirat islàmic d'Afganistan»