Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

9
Jmarchn (discussiócontribucions)

Se'n poden fer imatges-mapes per a Commons (capturats de )?. Semblaria que sí, sempre i quan es referencii la procedència (a igual que OpenStreetMap). Ho dic bé?.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Exacte, l'ICGC fa servir la llicència per defecte de la Generalitat si no s'indica el contrari en un fitxer determinat. A Commons cal escollir la llicència concreta {{Attribution-gencat}}.

Yuanga (discussiócontribucions)

Quina és la llicència per als mapes de Vissir?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

És també l'attribution-Gencat:

Yuanga (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)
Loupeter (discussiócontribucions)

Hola, quina capa de l'OSM has utilitzat? no em sonen aquests colors ni les corbes de nivell que hi ha

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Molt bona feina i ben documentada, @Jmarchn! Em sorgeix em mateix dubte que a en @Loupeter: seria lògic que seguim una capa homogènia i constant com a consens d'estil (en aquest cas la de les infotaules, per exemple).

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Loupeter, @Xavier Dengra: Suposo que us referiu a l'exemple de c:File:Calella OSM.svg o c:File:CalellaCenter OSM.svg. Els dos mapes són una combinació de cartografies d'OSM i d'ICGC, amb Inkscape. Primer vaig utilitzar el d'OSM i després en descobrir la possibilitat de relleu d'ICGC vaig afegir el relleu (en lloc de crear un mapa només amb la cartografia d'ICGC). Per descomptat aquesta combinació no ha de ser una línia a seguir.

Penso que per a mapes de Catalunya seria bo fer servir només l'ICGC (fora de les àrees estrictament urbanes) i, si algú s'anima, estandarditzar un estil a seguir; per exemple, determinar el color de les corbes de nivell, determinar si ombrejat o colors segons alçada del terreny, etc. I aconsellar que el mapa elaborat es desi a Commons en dos fitxers: un amb etiquetes i un sense. Queda clar que elaborar mapes d'OSM és més fàcil, però el resultat no és tan bo com quan es fa servir la cartografia de ICGC amb QGIS (programari que no coneixia fins fa 1-2 setmanes i que és impressionant).

Resposta a «Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya»