Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Josu PV (discussiócontribucions)

L'usuari Asfarer està creant desenes d'articles de pobles russos, alguns en qüestió de segons. Sense tindre molts coneixements sobre el tema em fa la impressió de què s'està emprant un bot, desconec les polítiques al respecte, però crec recordar aquestes actuacions no estan permeses. Algú que en sàpiga més pot donar una ullada?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No recordo si està documentada formalment la prohibició, però hi ha un acord fàctic de la comunitat que es remunta a 2015-2016 quan vàrem desplegar les infotaules alimentades des de WD. En aquell moment es va acordar que no crearíem articles que no aportessin res més que allò que ja s'aporta a la infotaula.

La cursa per créixer en nombre d'articles s'abandonava en pro de tenir més continguts i de més qualitat.

Si només s'està en condicions de dir allò que tenim a WD, no cal un article, sinó una consulta a WD.

Si @asfarer vol que a la VP tinguem documentat elements geogràfics dels que no podem/sabem/volem aportar contingut textual que l'enriqueixi, sempre pot fer una llista de municipis amb el Listeriabot. A la pàgina Ajuda:Llistes automàtiques explica com fer-ho.

Martorell (discussiócontribucions)

Crec que caldria aturar-lo perquè entre els articles que crea de municipis russos hi ha versions que podrien no respectar el VP:PVN per ser de sobirania disputada (municipis de Crimea, d'Ucraïna, de Geòrgia, etc.). Com ja li ho va fer notar en Flamenc en la seua pàgina de discussió (vegeu). Em fa l'efecte que sí que és un bot, tot i que respon de forma molt breu quan li comenten alguna cosa.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb aturar la creació d'aquests microesborranys i d'acord amb la manca de neutralitat dels articles sobre pobles de Crimea.

Flamenc (discussiócontribucions)

Tens raó però no completament. Tenim una pila de municipis de França amb multiples referències (obsoletes) que ens diuen quantes cases hi tenien un garatge. Tot i aixó, ja n'hi ha uns quants que he actualitzat i netejat, quan em van servir i que havia menester aquest municipi. D'un altre costat, hi ha micromunicipis a França. No trobo pas malament que siguin a la viqui amb un microarticle quan evitem infos difícil d'actualitzar (el nom del batlle del 2004, però no el d'avui), o estatístiques d'utilitat modesta (el nombre d'empreses de venta i reparació de vehicles automòbils). Rehabilitar-les és molta feina manual, però és més fàcil quan ja hi ha un esquelet d'article.

A més, hi ha una pila de municipis d'Ucraïna que d'avui a demà surten de l'anonimat per l'evolució de la guerra. No sé que és pitjor, tenir-ne un mini-esborrany millorable o no tenir cap article.

I una reflexiò políticament incorrecte, en un món anglosaxonitzat que només mesura per la quantitat, els miniarticles serveixen també. Si la info és correcte, no fan mal (primum non nocere), i encara quedem lluny de la viqui en cebuano.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

My dear, @Flamenc. Sempre reconec la teva mirada lateral per fer-nos reflexionar sobre allò que no és obvi per a tothom.

Aquests articles de França van ser un pecat de joventut aplicant la mateixa consideració que tu argumentes a la darrera frase.

Alhora, la negligible informació que contenen i la dificultat de manteniment d'aquests articles varen ser la causa principal que ens va portar a conjurar-nos per tal de no repetir-ho.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Creació massiva d'articles»