Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola. Com hem de fer servir la plantilla ORDENA: quan es tracta de títols de cançons, discs, llibres, pel·lis... que comencen amb un article? Funciona igual quan parlem del nom d'un grup musical, entitats, etc.? Gràcies.

Llatpic (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

@Llatpic gràcies, però aquesta que enllaces és {{Ordenar}} i jo parlo d'ORDENA (la que es fa servir al final de l'article, just abans de les categories).

Llatpic (discussiócontribucions)
Yuanga (discussiócontribucions)

Et refereixes a la funció ORDENA, a veure si aquest enllaç t'ajuda. Posa'ns un exemple, però jo posaria {{ORDENA:títol, article}}

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Gràcies @Yuanga, però l'enllaç no diu res sobre aquestes partícules. Tampoc he vist res a Categoria#Indexació

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Els Pets, The miseducation of Lauryn Hill, La Plaça del Diamant, La milla verda, El Punt Avui, The girl from Ipanema, La Pobla de Segur, La Seu Vella, El Fary, En Comú Podem, A les barricades

Llatpic (discussiócontribucions)
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Entenc que el dubte no és de funcionament sinó de polítiques (si s'ha de fer, no com s'ha de fer).

Judesba (discussiócontribucions)

Si bé és cert que no ho diu, així és com s'ordena alfabèticament: deixant els articles definits al final. Exemple: "Pets, Els", "Home Invisible, L", "Beatles, The", "Figaro, Le", etc; però: "Un Dels Nostres", "A Day At The Races", etc perquè es tracta d'articles indefinits. El cas que poses d'un partit polític, "en" és una preposició i, per tant, s'ordena normal; és el mateix cas que "A les barricades", on "a" és una preposició.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola @Pau Colominas. Et responc aquí sota per no saltar el fil de respostes. El dubte és doble:

  • Com ordenar noms de pàgina amb partícules inicials (articles determinats o indeterminats, pronoms, preposicions...)
  • Si aquest criteri d'ordenació és independent de si el nom correspon a un pseudònim, un títol d'obra (LP) o d'una peça (cançó), una expressió, localitat, etc.

Als llibres d'estil de la VP no he sabut trobar la resposta. Gràcies.

Judesba (discussiócontribucions)

Cataleirxs com comentava més amunt, a la Viquipèdia crec que no ho tenim explicat, però així és com s'ordena alfabèticament. Qualsevol persona del món de la biblioteconomia i documentació podria fer-ne cinc cèntims. Els articles definits inicials passen al final després de la coma; en qualsevol idioma. Em refereixo a que quan parlem de títols, independentment de l'idioma, l'article definit va al final.

Resposta a «Ús d'{{ORDENA:}}»