Terminal Pont Aeri

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Terminal Pont Aeri
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcció1981 Modifica el valor a Wikidata
Úsaeroport Modifica el valor a Wikidata
Dona servei aBogotà Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud2.550 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBogotà (Colòmbia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 4° 41′ 37″ N, 74° 08′ 02″ O / 4.6936°N,74.1339°O / 4.6936; -74.1339
Activitat
Gestor/operadorAvianca Modifica el valor a Wikidata

La Terminal Pont Aeri és la terminal exclusiva de l'aerolínia colombiana Avianca per als seus vols nacionals. És considerada una de les més importants i modernes terminals aèries del país i de la zona andina. Està situada a la rodalia de l'Aeroport Internacional El Dorado. També es va pensar i es va fer una sol·licitud a l'aerolínia Avianca perquè d'aquest també sortissin els seus vols internacionals (com es va fer inicialment en el cas de Miami i Nova York en la seva inauguració), encara que amb la remodelació que sofrirà l'Aeroport Internacional El Dorado, es va decidir reservar-la especialment per a vols nacionals.[1] Aquesta terminal, usa tot el sistema de l'Aeroport Internacional El Dorado (Pistes, Control de Tràfic Aeri, etc.), per la qual cosa tots dos terminals aeris tenen un funcionament annexo.

Història[modifica]

McDonnell Douglas md-83 d'Avianca.

En 1981, Avianca va emprendre la construcció del denominat Terminal Pont Aeri, inaugurat pel President Julio César Turbay Ayala, com a Aeroport annexo a l'Aeroport Internacional El Dorado, per canalitzar els vols des de Bogotà a Cali, Medellín, Miami i Nova York.[2]

Entre 2005 i 2006, aquesta terminal aèria va ser remodelada, entre els canvis estan les noves Avianca VIP Lounges-Sales VIP, les noves Sales d'Abordatge, Sales d'Entrada i Sortida de passatgers. Tot això amb l'objectiu de mostrar la nova imatge de Avianca quant al servei i modernització de les seves aeronaus i servei en terra. Assumint tots els vols nacionals de Avianca.[3]

Al febrer de l'any 2008 s'obre una tenda souvenir amb el nom d'Avianca Store, de l'aerolínia, en la qual es venen diferents productes entre ells: Avions a escala, gorres, ombrel·les, entre altres productes, amb el logotip de la companyia.

Segons els plans que fins a hora es coneixen sobre la reconstrucció de l'Aeroport Internacional El Dorado, el Terminal Pont Aeri, seria demolit per donar pas a una nou mega terminal de passatgers.

Destinacions[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]