The Booksellers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Booksellers
Fitxa
DireccióD. W. Young Modifica el valor a Wikidata
FotografiaPeter Bolte Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeD. W. Young Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena7 octubre 2019 Modifica el valor a Wikidata
Durada99 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbooksellersdocumentary.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt9355194 Rottentomatoes: m/the_booksellers Letterboxd: the-booksellers TMDB.org: 629704 Modifica el valor a Wikidata

The Booksellers és un documental nord-americà del 2019 dirigit, editat i produït per D.W. Young. També va ser produït executivament per Parker Posey, que realitza la narració a la pel·lícula.

La pel·lícula explora el món dels comerciants de llibres antics i rars i les seves llibreries. Se centra principalment en els llibreters de la ciutat de Nova York, incloent Adina Cohen, Naomi Hample i Judith Lowry, les tres germanes de la botiga de llibres Argosy; Stephen Massey, fundador de Christie’s NY Book Department; i Nancy Bass Wyden, propietària de la llibreria Strand. Altres personatges destacats de la pel·lícula són Fran Lebowitz,[1] Gay Talese, Justin Croft, Zack Hample, Susan Orlean, William S. Reese, A. S. W. Rosenbach, Jay S. Walker i Kevin Young.

El documental es va estrenar al Festival de cinema de Nova York del 2019 i va tenir una estrena limitada al març del 2020, que va coincidir amb la fira internacional del llibre d’antiquaris de Nova York. A causa de la pandèmia COVID-19, la pel·lícula es va estrenar amb vídeo a la carta com a part de la iniciativa de cinema virtual de Greenwich Entertainment el 17 d'abril de 2020.[2][3][4]

Referències[modifica]

  1. Merino, Imma. «La passió pels llibres». El Punt Avui +, 26-02-2021. [Consulta: 26 febrer 2021].
  2. «57th New York Film Festival: Spotlight on Documentary». Film at Lincoln Center. [Consulta: 8 maig 2020].
  3. Ramos, Dino-Day. «Coming-Of-Age Foodie Comedy ‘Abe’ Fires Up, ‘The Booksellers’ Makes Virtual Premiere – Specialty Streaming Preview». Deadline, 17-04-2020. [Consulta: 9 maig 2020].
  4. «The Booksellers - Now Available at Home». Film at Lincoln Center. [Consulta: 8 maig 2020].

Enllaços externs[modifica]