The Den

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
New Den Stadium
Imatge
Vista des de la grada nord
Dades
TipusEstadi Modifica el valor a Wikidata
Construcció1992 Modifica el valor a Wikidata
Obertura4 d'agost de 1993
Característiques
Cost16 milions de lliures [cal citació]
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBermondsey (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLondres, Anglaterra
Map
 51° 29′ 09″ N, 0° 03′ 03″ O / 51.48583°N,0.05083°O / 51.48583; -0.05083
Activitat
Propietat deMillwall FC Modifica el valor a Wikidata
Capacitat màxima20.146
ClubMillwall FC

The Den, abans anomenat New Den Stadium, és un estadi de futbol a Londres,[1] en la zona industrial del sud-est de Londres. Es troba a menys de 500 metres de l'emplaçament de l'antic The Den. La zona en què està construït, abans es trobaven cases, una església i un parc s'anomenava Senegal Fields. Té una capacitat per a 20.146 persones, totes elles assegudes i és el sisè estadi que utilitza com a local el Millwall FC.

Història[modifica]

The Den va ser el primer estadi que es va construir després de l'Informe Taylor, rere la Tragèdia de Hillsborough. Va ser dissenyat pensant en el maneig de les masses, facilitant les evacuacions i fent-les curtes i ràpides. El nou Den es va construir perquè el president del Millwall FC considerava inviable la reforma de l'antic estadi per eliminar les places de peu, fent tot la capacitat assegut. La idea original era de tindre una capacitat d'entre 25.000 i 30.000 places, però el club no es va permetre el cost, havent de recórrer a un estadi més xicotet.[2]

Es va inaugurar el 4 d'agost de 1993, en un partit amistós entre el Millwall FC i el Sporting de Lisboa, que acabà amb un 1-2 favorable als portuguesos.[3] The Den fou el primer estadi per a un equip professional construït a Londres des de 1937.

Graderies[modifica]

El 20 de gener de 2011, la grada de l'est va ser batejada com Dockers Stand[4] (Grada dels Estibadors), fent un tribut a un important grup dins de la massa social del club. La grada sud es diu Cold Blow Lane Stand, que és el nom de la carretera que porta al vell Den. La grada Nord és per als visitants i en la grada de l'oest es troba una zona per als familiars dels jugadors, la premsa i la directiva.

Vista panoràmica de The Den des de la Dockers Stand. La grada de l'esquerra és la sud (Cold Blow Lane)i la de la dreta és la nord, per als visitants.

Mitjana d'assistència[modifica]

The Championship

League One

The Championship

Football League First Division

Football League Second Division

Football League First Division

Altres esdeveniments[modifica]

En 1994 va tenir lloc a l'estadi una lluita de boxa entre Michael Bentt i Herbie Hide. L'1 de maig de 2006 s'hi va disputar la final de la FA Cup femenina entre l'Arsenal i el Leeds United, que van guanyar les primeres per 5-0. A més, s'han jugat dos partits internacionals: Ghana 1–1 Senegal (21 d'agost de 2007) i Jamaica 0–0 Nigèria (11 de febrer de 2009).

També s'han disputat partits benèfics a l'estadi.[5][6]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: The Den