The Saint (sèrie)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThe Saint
Roger Moore i Earl Green
Gènerepolicíaca
CreadorLeslie Charteris
DirectorPeter Yates Modifica el valor a Wikidata
ProductorLew Grade Modifica el valor a Wikidata
CompositorEdwin Astley
Actors
PaísRegne Unit
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàstyle="background: #F99" | No
Canal originalITV
Durada dels capítols50 minuts
Primer episodi4 d'octubre de 1962
Últim episodi9 de febrer de 1969
Temporades6
Episodis118
Llista d'episodislist of The Saint episodes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt0055701 Allocine: 297 Rottentomatoes: tv/el_santo TV.com: shows/the-saint TMDB.org: 4333 Modifica el valor a Wikidata

The Saint és una sèrie de televisió britànica en 118 episodis de 50 minuts, dels quals 71 en blanc i negre, creada per Leslie Charteris, produïda per ITC Entertainment i difosa entre el 4 d'octubre de 1962 i el 9 de febrer de 1969 a la xarxa ITV.

The Saint és una de les més llargues sèries d'aventures produïdes al Regne Unit, amb The Avengers. A The Saint, Roger Moore interpreta Simon Templar, el detectiu de ficció creat per Leslie Charteris en els anys 1920 i apareixent en nombroses novel·les. La interpretació de Simon Templar per Roger Moore és de vegades considerada com un terreny de prova pel seu futur paper de James Bond. Se li va proposar dues vegades el paper de 007 durant la difusió de la sèrie, paper que va haver de refusar per les seves obligacions televisives. A un dels primers episodis de la sèrie, un dels personatges pren Simon Templar per James Bond. Roger Moore és l'únic actor principal de tota la sèrie. La sèrie ha comptat amb alguns personatges recurrents, com l'inspector Teal, interpretat per Ivor Dean.[1] Simon Templar condueix generalment un Volvo 1800.[2][3]

Argument[4][modifica]

Anomenada «The Saint» per les inicials de Simon Templar és un detectiu aficionat amb un encant irresistible que acorrala els criminals a través de tot el món.

La sèrie, pertany resolutament al gènere de misteri al seu inici, va evolucionar a poc a poc cap a intrigues d'agent secret o fantàstiques. La transició blanc i negre-color, realitzada a la meitat de la difusió, va ser objecte d'una gran publicitat. Als primers episodis, Roger Moore trenca la quarta paret fent adreçar-se Simon Templar directament als telespectadors al començament de cada episodi. Amb el pas al color, va ser reemplaçat per una simple narració en off.

El 1978, la sèrie va donar lloc a una continuació titulada Return of the Saint, amb Ian Ogilvy en el paper de Simon Templar, que no va tenir l'èxit esperat, ja qur els teleespectadors no van acceptar Ian Ogilvy en el paper del Sant.

Repartiment[5][modifica]

Actor principal[modifica]

Actors recurrents[modifica]

Simon Dutton tindrà també el paper del títol durant sis telefilms rodats el 1989.
Roger Moore mai més no va interpretar aquest paper després de 1969, massa ocupat en ser Brett Sinclair i després James Bond.

Referències[modifica]