They Met in Bombay

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThey Met in Bombay
Fitxa
DireccióClarence Brown
Protagonistes
Director artísticCedric Gibons i Randall Duell
ProduccióHunt Stromberg Modifica el valor a Wikidata
GuióEdwin Justus Mayer, Anita Loos i Leon Gordon, a partir d'una història de John Kafka
MúsicaHerbert Stothart
FotografiaWilliam H. Daniels
MuntatgeBlanche Sewell
VestuariAdrian i Gile Steele
ProductoraMetro-Goldwyn-Mayer
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1941 Modifica el valor a Wikidata
Durada92 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereAventures/Comèdia
Lloc de la narracióHong Kong Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0034281 Filmaffinity: 473534 Allocine: 50577 Letterboxd: they-met-in-bombay Allmovie: v113259 TCM: 1730 AFI: 27059 TMDB.org: 100068 Modifica el valor a Wikidata

They Met in Bombay és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Clarence Brown el 1941 per la Metro-Goldwyn-Mayer.

Argument[modifica]

L'Índia britànica, Bombai. L'aventurer Gerald Meldrick voldria robar a la duquessa de Beltravers el seu famós collaret de diamants, L'Estrella d'Àsia; es fa passar per un inspector de Scotland Yard. Anya von Duren, que té les mateixes intencions, es presenta a la duquessa com una aristòcrata. En principi enfrontats, Gerald i Anya uniran les seves forces.

Comentari[modifica]

Aquesta pel·lícula bastant rara és una brillant "comèdia americana" de "l'edat d'or de Hollywood", que barreja humor i aventura, va ser dirigida per Clarence Brown, conegut per haver dirigit moltes vegades Greta Garbo (Flesh and the Devil, Anna Karenina...).

Repartiment[modifica]

I diversos actors que no surten als crèdits:

Crítica[modifica]

La producció de la Metro "They Met in Bombay" ja s'ha vist moltes vegades, i si no fos per Clark Gable i Rosalind Russell en el repartiment, seria una pel·lícula de sang i fetge, excepte, potser, pel vell i honorable conte de l'estafador i de la lladre de joies de senyores, que s'enamoren mentre sotgen les gemmes de la Duquessa de Beltravers. I acaba amb l'estafador guanyant la Creu de la Victòria i amb el privilegi daurat de ser sincer una altra vegada. "They Met in Bombay" és una ficció d'aventures mediocre, bastant pesada quan intenta ser divertida i clarament ximple quan es torna seriosa. Hi ha una mica d'emoció quan s'agita la Union Jack i s'organitza una baralla amb un quants tommies i una multitud d'homes grocs. Però fins i tot l'actuació de Gable I de la Russell amb la creïble ajuda de Jessie Ralph, Reginald Owen i Matthew Boulton, fallen en intentar donar la importància a què aspira a aquesta pel·lícula. "They Met in Bombay" no és més que un film de la sèrie B amb ínfules de grandesa.[1]

Referències[modifica]

  1. CROWTHER, BOSLEY. The New York Times. They Met in Bombay (1941) (en anglès). The New York Times, 4 de juliol de 1941.