Twin Famicom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticTwin Famicom
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
FabricantSharp Corporation Modifica el valor a Wikidata
Llançament1r juliol 1986 Modifica el valor a Wikidata

Twin Famicom (ツインファミコン , Tsuinn Famikon?) és una videoconsola de sobretaula fabricada per Sharp Corporation el 1986 i que només va sortir al Japó. Es tracta d'un producte llicenciat per Nintendo que combina la Family Computer (Famicom) i la Famicom Disk System en una sola peça de maquinari.[1]

Característiques[modifica]

Les parts bàsiques de la Twin Famicom inclouen una ranura per a cartutxos de Famicom, una altra per a disquets de la Disk System, un interruptor situat just sota la ranura per a cartutxos per canviar entre un format i l'altre, i un botó per a encendre, resetejar o extreure. A part dels dos comandaments -que no es poden desconnectar-,[2] la part del darrere inclou ranures per a altres comandaments,[3] tot i que no es coneix l'existència de dispositius creats per a tres d'ells.[4] No es poden utilitzar cartutxos i disquets alhora.

A diferència de la Famicom, que utilitzava un modulador de radiofreqüència, la Twin Famicom utilitza connectors RCA per a vídeo compost i so monoaural, generant una imatge NTSC de major qualitat en televisors i monitors compatibles.[1][2] La consola ve amb un modulador RF extern per connectar-se al televisor.

A diferència de la Famicom que només es va vendre en un sol color, la Twin Famicom es va vendre en dos estils: vermell amb detalls negres i negre amb detalls vermells. El 1987, una segona versió modificava el disseny i incloïa botons turbo i dos estils: negre amb detalls verds i vermell amb detalls beige.[2]

Especificacions[modifica]

  • Processador principal: Ricoh 2A03 a 1.79 MHz
  • RAM: 2 KB de work RAM, 2 KB de video RAM, 32 KB de work RAM en mode FDS, 8 KB de video RAM en mode FDS
  • ROM: BIOS de FDS i ranura de 60 pins per a cartutxos
  • Àudio: Sis veus; dos canals pulse wave, un canal triangle, un canal de soroll, un canal PCM, un canal de taula d'ones 6-bit.
  • Gràfics: Ricoh 2C02; 256×240 píxels, 64 sprites, pot mostrar 25 colors de 53

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Dodgy disks». Retro Gamer 2 (1) (Live Publishing). February 2005: 23–24. 
  2. 2,0 2,1 2,2 «Retroinspection: Famicom Disk System». Retro Gamer (75) (Imagine Publishing). April 2010: 64. 
  3. 森英雄. «カセット+ディスク、高嶺の花、憧れの的 - シャープ「ツインファミコン」» (en japonès). Mynavi News, August 25, 2016. [Consulta: August 30, 2021].
  4. Bivens, Danny; Kaluszka, Aaron. «Nintendo's Expansion Ports». Nintendo World Report, October 26, 2011. [Consulta: June 10, 2021].