Ugrunaaluk kuukpikensis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuUgrunaaluk kuukpikensis
Ugrunaaluk Modifica el valor a Wikidata

Crani reconstruït
Període
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreOrnithischia
FamíliaHadrosauridae
SubfamíliaSaurolophinae
GènereUgrunaaluk Modifica el valor a Wikidata
Hirotsugu Mori, Patrick S. Druckenmiller i Gregory Erickson, 2016
Espècies
U. kuukpikensis Mori et al., 2015

Ugrunaaluk és un gènere de dinosaure hadrosàurid que es va trobar a l'Àrtic, Alaska. Conté l'espècie U. kuukpikensis nom que en la llengua inupiat dels inuits significa Antic pasturador del riu Colville. Era un herbívor d'uns 10 metres de llargada que va viure fa uns 69 milions d'anys.[1] La trobada d'aquest nou gènere de dinosaures, a la formació geològica Prince Creek, es va publicar el 22 de setembre de 2015 per Hirotsugu Mori, Patrick Druckenmiller i Gregory Erickson.[2] Es creu que són els dinosaures que vivien més al nord (molt per sobre del cercle polar àrtic, a uns 80º Nord de latitud) i ho feien sota un clima àrtic, però en aquella època, més càlida que l'actual, encara hi creixien els arbres, i per tant amb diversos mesos de foscor.

Està estretament relacionat, pertany a la mateixa tribu, Edmontosaurini, que el dinosaure del Canadà, Edmontosaurus.

Referències[modifica]

  1. huffingtonpost
  2. Hirotsugu Mori, Patrick S. Druckenmiller and Gregory M. Erickson «A new Arctic hadrosaurid from the Prince Creek Formation (lower Maastrichtian) of northern Alaska». Acta Palaeontologica Polonica, In press, 2015. DOI: 10.4202/app.00152.2015.

[1][2]

  1. «Fossils of new duck-billed, plant-eating dinosaur species found in Alaska, researchers say». Associated Press via US News. [Consulta: 23 setembre 2015].
  2. «New dinosaur species may have left tracks in the snow». CBS News. [Consulta: 23 setembre 2015].