Usuari:Flores,Alberto/The Monster Ball Tour

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentFlores,Alberto/The Monster Ball Tour

The Monster Ball Tour és la segona gira musical de Lady Gaga, per promoure The Fame Monster, el seu tercer EP. El tour va ser anunciat oficialment el 15 d'octubre de 2009, després que la gira que realitzaria al costat de Kanye West, anomenada Fame Kills, fos cancel·lada sobtadament. Descrita per Gaga com la primera "òpera electro-pop", The Monster Ball va començar quatre dies després del llançament del disc The Fame Monster. La gira va ser dividida en diversos segments. A cada segment, Gaga apareix amb nou vestit, seguit d'un vídeo interludi. Crítics contemporanis van elogiar l'espectacle, destacant l'habilitat per cantar de Gaga, i el seu sentit de l'estil i de la moda, d'artistes consagrats, com Madonna.

Antecedents[modifica]

L'original i la mostra revisada es va iniciar amb una club remix de "Dance in the Dark". En la sèrie original (esquerra),Gaga aparèixer darrere de malla de llum, mentre que el programa revisat (dret) presentar una escena de Nova York la nit. L'original i la mostra revisada es va iniciar amb una club remix de "Dance in the Dark". En la sèrie original (esquerra),Gaga aparèixer darrere de malla de llum, mentre que el programa revisat (dret) presentar una escena de Nova York la nit.
L'original i la mostra revisada es va iniciar amb una club remix de "Dance in the Dark". En la sèrie original (esquerra),Gaga aparèixer darrere de malla de llum, mentre que el programa revisat (dret) presentar una escena de Nova York la nit.

Inicialment, l'artista de hip hop, Kanye West, i Lady Gaga tenien plans de sortir de gira junts. Fame Kills: Starring Lady Gaga and Kanye West va ser confirmada el setembre de 2009. [1] West va declarar públicament que s'allunyaria de la indústria musical i els mitjans de comunicació després de la desafortunada intervenció que va fer mentre Taylor Swift acceptava un guardó en aquesta cerimònia, malgrat tot, l'itinerari deFame Kills va ser publicat, tenint com a data inicial el 10 de novembre a Phoenix (Arizona).[2] No obstant això, poc temps després, la gira va ser oficialment cancel sense donar explicacions Gaga al cap de poc va aparèixer en l'edició anual deDones en la Músicade la revista Billboard. Allà va declarar que les diferències creatives van ser les raons per la cancel·lació del tour. En una altra entrevista, Gaga va dir: «Kanye farà un recés, però la bona notícia és que jo no». Després d'assegurar al públic que realitzaria una gira sola, Gaga oficialment anunciarThe Monster Ball Tourel 15 d'octubre de 2009. Va ser programat per començar el 27 de novembre de 2009 a Montreal, Canadà, quatre dies després del llançament de The Fame Monster. El raper Kid Cudi i el cantant Jason Derülo van ser confirmats com a teloners per a algunes de les dates del tour.

Sinopsi del concert[modifica]

Gaga interpretant "Speechless"

L'espectacle comença amb el vídeo introductori «Finally OPENNING», en l'inici del vídeo es mostra un malla verd, on de forma bastant lenta Gaga apareix darrere d'aquesta i comença a fer un ball molt retorçat i es comencen a escoltar els primers compacitat «Dance in the Dark» de manera abrupta la música per i Gaga queda suspesa en l'aire per després caure i comencen els compacitat de la cançó «Finally» de Ce Ce Peniston.[3] Un cronòmetre a la part superior dreta de la pantalla comença el seu compte des 00:59:99, quan el cronòmetre arriba a zero comencen els primers versos de "Dance in the Dark» i apareix Gaga darrere d'una pantalla semi transparent que projecta un malla de làser verd, aquests làsers parpellegen durant tota la interpretació, el vestuari de Gaga és un conjunt futurista platejat amb bombetes en ell que es prenen i s'apaguen durant la interpretació al compàs de la música en canvi els ballarins van vestits amb passamuntanyes i micos blancs.[4][5] [6]

Gaga interpretant "Boys Boys Boys".

Després que la cançó acaba, passa un moment i emergeix Gaga des de dins d'una galleda verd transparent portant la mateixa indumentària més un keytar platejat amb joies incrustades i comença a cantar «Just Dance". Gaga comença a baixar durant la interpretació fins a arribar al fons de la galleda (només les seves espatlles i cap sobresurten del cub) on dos ballarins estan atrapats en el cub al seu costat.[4][5] Després que la interpretació acaba comença el vídeo interludi «vomit", que conté extractes de la cançó «Dance in the Dark» i de la cançó «Mercy" de Duffy, quan el vídeo acaba Gaga torna amb un vestit prou elaborat que fa lusió l'exoesquelet d'un alienígena, i comença la interpretació de "Love Game | LoveGame», la interpretació acaba amb Gaga apuntant al seu engonal.[4][5] Darrere d'un fons digital que fa al·lusió a flames apareixen els ballarins masculins vestint unes jaquetes de tela de mezclilla i barrets esquelètics similars al vestit que va utilitzar Gaga en «LoveGame».[7] Gaga s'allibera del seu exoesquelet i es queda amb un vestit platejat i comença la interpretació de «Alejandro». Aquesta interpretació va ser una de les més polèmiques, ja que el ball d'aquesta cançó incloïa que els seus ballarins li freguessin l'entrecuix o que la carregarien a l'esquena.[4] Després de la polèmica interpretació, comença el vídeo interludi «Your say call em Gaga", que conté extractes de les cançons «Monster" i "Money Honey». En el vídeo es projecta imatges de gossos grunyint i corbs volant.[8] Quan acaba el vídeo, comença la interpretació de "Monster", Gaga porta un abric molt sobrecarregat fet a partir de plomes negres, ella fa un ball que recorda a Michael Jackson. En la projecció de fons apareixen unes gegantines ales negres d'ocell.[6] El segment segueix sense més canvis on les interpretacions corresponen a dues cançons de The Fame Monster, «So Happy I Could Die" i "Teeth", en l'última d'aquestes cançons la cantant es desprèn de l'abric de plomes. A continuació Gaga canta a piano altra cançó de l'àlbum «Speechless», després canta una versió a piano de "Poker Face".[4] Després el raper Kid Cudi fa la seva aparició i canta juntament amb Gaga la cançó de la seva autoria "Make Her Say».

El següent segment es representa a Gaga com una faraona egípcia, Gaga inicia el segment amb la cançó «Fashion», que després seria esborrada del repertori. Durant aquest segment Gaga portava una corona d'or i un vestit a joc.[4] Chris Johnson del Daily Mail va comparar el vestit amb el vestit d'un víking.[9] A continuació, Gaga toca a piano "The Fame" i "Money Honey" i interpreta el seu primer senzill promocional "Beautiful, Dirty, Rich».[5]

Després que el segment egipci contemporani acaba, comença el vídeo interludi «Put Your Paws Up", que conté extractes de la cançó «Fever" de Madonna. El vídeo és en blanc i negre i es projecten imatges de Gaga amb diferents vestits representant a un policia i un criminal.[10] Després que el vídeo acaba Gaga apareix semi nua amb un bikini de xarol vermell. Inicia el segment Posa les mans amunt! (De temàtica bondage policial) amb la cançó «Boys Boys Boys", del seu àlbum debut, The Fame. Al costat d'ella hi havia un esquadró de ballarins masculins sense camisa, amb tot el sector circumdant als seus ulls pintat de negre i amb pell de serp en els seus malucs.

Renovació del xou[modifica]

Gaga interpretant "Paper Gangsta".
Lady Gaga interpretant "Born This Way" per primera vegada, al febrer de 2011, a Atlantic City.
Lady Gaga.
Gaga interpretant "Dance in the Dark"

El desembre de 2009, Gaga va revelar que en els concerts que donaria a partir del 2010, ella cancel·laria tot el concepte del show i començar des de zero. Ella va sentir que la renovació del xou va ser necessària, ja que el tour original va ser construït en un molt curt lapse de temps:

« És graciós perquè, després de Kanye i jo vam trencar d'aquesta gira, jo estava realment segur de si podia aconseguir un show al costat de temps per als meus fans, [...] Però jo no volia decebre'ls i no gira per Nadal, i jo tenia un nou registre que surt, així que ... ho emocionant d'aquest espectacle és que jo era capaç d'armar una cosa que, en veritat, mai ho hauria fet si hi hagués una quantitat de temps més llarg. [...] [F] o la propera versió de la Monster Ball, que serà al febrer, quan em s'iniciï en el Regne Unit amb la meva gira de concerts, estic llançant l'escenari. meu equip pensa que estic completament psicòtics. Però jo no f --- cura d'ING el que pensen. [...] Bé, només per donar-los una idea, l'etapa és d'aproximadament quatre vegades la grandària de la qual estem ara i conceptualment, és completament diferent. Una cosa que s'ha perdut en els últims 10-15 anys, en la música pop, és la idea del món de l'espectacle. I aquest és, sens dubte portarà que tornen »

Durant una entrevista amb l'estació de ràdio 98.5 Capital FM de Londres, Gaga amb més detalls, va parlar sobre els canvis en el xou. Va dir que l'espectacle va ser construït com un teatre musical. També va incorporar una sèrie de peces musicals contemporànies i antigues, algunes d'elles composta específicament per a l'exposició en si. Una sèrie de sorpreses van ser esmentades per ella. Una nou keytar va ser construït per al xou. Conegut com a "Emma", el keytar també va ser usat per ella en els Brit Awards 2010 el 16 de febrer d'aquest any. L'instrument va ser creat per l'equip de producció de Gaga, "Haus Of Gaga", i ella va dir: "Tenim aquest nou instrument que he portat aquesta nit als Brits Awards, 'Emma', que és el que estava tocant a l'escenari. És un híbrid de tots aquests altres instruments, que és bastant divertit de manejar ". Durant una entrevista a KISS-FM amb Ryan Seacrest, en el seu programa On Air with Ryan Seacrest:

« És encara es diu Monster Ball, però és més d'un musical i menys d'un concert. Té un tema de Nova York, és una història, i la història és que jo i els meus amics estan a Nova York i anem a la Monster Ball, i ens perdem »

[11]

Actes d'obertura[modifica]

Gaga interpretant «Paparazzi» en 2009.

Llista de cançons[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Flores,Alberto/The Monster Ball Tour


  1. Kreps, Daniel «“Fame Kills Starring Kanye West and Lady Gaga” Tour: First Dates». Rolling Stone. Jann Wenner, 11-09-2009. ISSN: 0035-791X [Consulta: 16 octubre 2009].
  2. Kreps, Daniel «Kanye West, Lady Gaga Announce Full Slate of “Fame Kills” Dates». Rolling Stone. Jann Wenner, 15-09-2009. ISSN: 0035-791X [Consulta: 16 octubre 2009].
  3. Harrington, Jim «Review: Lady Gaga thrills S.F. crowd with strange, sexy show». San Jose Mercury News. MediaNews Group, 14-12-2009 [Consulta: 15 desembre 2009].
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 Stevenson, Jane «Lady Gaga puts on a Monster show». Toronto Sun. Sun Media Corporation, 29-11-2009 [Consulta: 30 novembre 2009].
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 Dunlevy, T'Cha «Concert review: Lady Gaga romances Bell Centre crowd, Nov. 27». The Gazette. Canwest, 28-11-2009 [Consulta: 28 novembre 2009].
  6. 6,0 6,1 Adams, Jeremy «Live Review: Lady Gaga Brings Her Pop Theatricality to Boston in First U.S. “Monster Ball” Show». Rolling Stone. Jann Wenner, 02-12-2009. ISSN: 0035-791X.
  7. Carter, Lauren «Lady Gaga bares her ‘Teeth,’ ‘Poker Face’». Boston Herald. Herald Media Ltd, 02-12-2009 [Consulta: 2 desembre 2009].
  8. Montogomery, James «Lady Gaga Brings San Diego A Feast For The Eyes And Ears». MTV. MTV Networks, 19-12-2009 [Consulta: 21 desembre 2009].
  9. Johnson, Chris «Lady Gaga raids the dressing up box as she pulls out all the stops for Monster Ball Tour». Daily Mail. Associated Newspapers, 04-12-2009 [Consulta: 10 desembre 2009].
  10. Youtube «Interlude (Put Your Paws Up) Monster Ball Dec 22 2009 Tuesday Nokia Los Angeles» Consultat el 19 de gener de 2010
  11. Dinh, James «Lady Gaga Dishes On Revamped Monster Ball Tour». MTV. MTV Networks, 18-02-2010 [Consulta: 18 febrer 2010].
  12. Concepcion, Mariel; Herrera, Monica «Lady Gaga's 'Monster Ball' To Gross Nearly $200 Million Worldwide». Billboard. Nielsen Business Media, Inc, 18-08-2010 [Consulta: 18 agost 2010].
  13. 13,0 13,1 Vena, Jocelyn «Exclusive: Jason DeRulo To Tour With Lady Gaga». MTV. MTV Networks, 20-10-2009 [Consulta: 22 octubre 2009].
  14. Smirke, Richard «Alphabeat Signs Universal Publishing Deal». Billboard. Nielsen Business Media, Inc, 30-11-2009 [Consulta: 1r desembre 2009].
  15. De Nicola, Christina. «Far East Movement party ‘Like a G6′». The Miami Hurricane. University of Miami, 23-09-2010. [Consulta: 5 octubre 2010].
  16. Levine, Nick. «Scissor Sisters To Support Gaga On Tour». Digital Spy, 06-09-2010. [Consulta: 9 setembre 2010].
  17. Savage, Mark. «Lady Gaga: The Monster Ball meets Manchester». BBC. BBC Online, 19-02-2010. [Consulta: 19 febrer 2010].
  18. «New Music : Lady Gaga – Living on the Radio». Guardian, 07-10-2010 [Consulta: 24 octubre 2010].
  19. Schoonmaker, Vaughn «Lady Gaga Has Her 'Way' With Atlantic City». MTV, 20-02-2011 [Consulta: 20 febrer 2011].
  20. «The Monster Ball leaves it's mark on the UK + Win a Little Monster T-Shirt». LadyGaga.com, 09-06-2010 [Consulta: 24 octubre 2010].
  21. Kaufman, Gary. «Lady Gaga Surprises Drag Queens At Louisville Bar». MTV. MTV Networks, 14-03-2011. [Consulta: 15 març 2011].
  22. [enllaç sense format] http://www.mtv.com/news/articles/1663273/lady-gaga-americano-mexico.jhtml
  23. [enllaç sense format] http://www.zocial.tv/today/People/14059902/judas-lady-gaga-guadalajara-mexico-live