Usuari:GR7JR/Alexandre de Baccano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Alexandre de "Baccano" fou un bisbe que morí màrtir al segle II. Alexandre era conegut pels seus miracles que atreien la gent de tot el poble. El martiritzaren a la Via Clàudia a 20 milles de Roma, en una estació de la Via Cassia anomenada Baccanae (Baccano)

La via Cassia era una bifurcació de la via Clàudia que al cap de 11km es partia i en aquell indret neixia la via Clàudia.

Sant Damas traslladà les seves relíquies a una església romana. Altres autors diuen que està enterrat a la “Vía Cassia”.

Després de l’incendi a Roma del 64 produït per Neró, començaren les persecucions de cristians. Neró, donà la culpa als cristians de l’incendi i va aprofitar per començar les persecucions, que només afectaren a Roma i els voltants. A finals del s.I i principis del s.II començà a regnar Nerva després de la mort violenta de Domicià. Alexandre morí en les persecucions sota els Antonins al s. II.


En el segle IV ja hi havia una església dedicada a Alexandre de Baccano (s.321)

A la seva tomba i posava: « Hic requiescit sanctus et venerabilis martyr Alexander episcopus cuius depositio celebratur un dècims Kal. octobris.»[1] ( Aquí reposa el Sant i venerable màrtir Alexandre, bisbe, el traspàs del qual se celebra l'11 de les calendes d'Octubre

La manera que va morir pot ser que no tingui valor històric però te indicacions topogràfiques.[2]

Referències[modifica]

  1. Baccano, Alexandre. MARTYROLOGIUM ROMANUM (en llatí). Editio Typica. Typis Vaticanis, 2001/MMI. «Ex decreto sacrosanti œcumenici concilii vaticani II instauratum autoritate ioannis Pauli pp. II promulgatum» 
  2. Baccano, Alexandre. Bibliotheca Sanctorum (en italià). Instituto Giovanni XXIII Della Pontificia uneversità Lateranense.