Usuari:Kuadradet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Xavier Iglesias Carré[modifica]

Xavier Iglesias Carré (Barcelona, 16 de juny de 1990) és un pianista, compositor i pedagog català. Es va formar pianísticament amb els pianistes Michel Wagemans, Denis Lossev, Rose-Marie Cabestany i Antoni Besses. També ha rebut consells de Lluís Rodríguez Salvà. En l'àmbit de la composició s'ha format amb Xavier Boliart, Carles Guinovart i Benet Casablancas. És conegut com un artísta polifacètic treballant en projectes interdisciplinars amb escriptors, poetes, artístes com Glòria Coll Domingo, Agustí Clua, Núria Melero, Brigitta Lamoure. Ha estrenat obres d'Antoni Besses, Joan Guinjoan i Marcel Olm, entre altres.


En la seva faceta compositiva interprets com Linus Montolio, Montse Cases o Alfred Cots li han estrenat una desena d'obres per piano, cant i música de cambra. El seu estil compositiu és el postromanticisme amb una certa influència d'autors com Sergei Prokofiev, Gabriel Fauré, Franz Liszt i Frédéric Chopin.

Gràcies el seu talent va guanyar el Curs-Concurs Internacional de Piano "Antoni Besses", obtenint el primer premi ex-aequo amb la brillant pianista Laura Pastor. També va ser valorat molt positivament en el Concurs de Composició Ciutat de Girona on va obtenir el primer premi.


També es dedica a la pedagogia musical en diferents escoles de música municipals de catunya i acostant la música als més desafavorits.