Usuari:Lo pas nou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Foto de Vilanova de Meià

Lo Pas Nou és un diari trimestral del municipi de Vilanova de Meià, la Noguera. Destaca per la seva quantitat d'articles de recerca i memòria històrica del municipi. Gràcies a la iniciativa d'aquesta revista s'han pogut rescatar i donar a la llum moltes fotografies i documents de particulars que formen part de la història de Vilanova de Meià.

Història[modifica]

La primera publicació es va fer el desembre de 2015 en motiu de la celebració del Nadal. En aquell número destacaven les seccions de: Noticies del municipi, El Reportatge, El Passat i El Present i La Nostra Gent. Des de bon principi el diari ha estat encarat a donar rellevància als aconteixements del poble. Després de l'èxit de la primera edició que va exhaurir tots les exitències, es va decidir començar aquest projecte de forma regular i des de llavors ha mantingut les publicacions trimestrals.

Col·laboradors[modifica]

Hi col·laboren particulars lligats al poble de Vilanova de Meià i també entitats tan representatives com Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, a més de l'Ajuntament de Vilanova de Meià la qual també s'encarrega de l'edició del diari. Actualment disposa de set redactors i de 26 col·laboradors particulars, 15 més que la primera edició.

Finançament[modifica]

Moltes de les persones que treballen amb la realització de la revista ho fan pel goig de poder difondre un contingut que si no fos per .Els exemplars es poden comprar a l'Ajuntament de Vilanova de Meià pel mòdic preu d'un euro. Aquesta opció està encarada per tots aquells que visitin el poble i estiguin encuriosits per saber la història del municipi i les activitats que s'hi organitzen. També hi ha l'opció de fer-se soci dels "Amics de Lo Pas Nou" que fan possible l'enviament a domicili de tots els números publicats cada any. A més la publicitat que s'hi fa són de comerços locals, d'aquesta manera s'aconsegueix donar visibilitat a empreses del municipi mentre que el diari s'alimenta dels beneficis econòmics dels anuncis. Gràcies al caràcter associatiu i a l'edició de la revista de forma altruista, la revista Lo Pas Nou és actualment autosuficient.