Usuari:Medol/Novells

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Això vol ser una petita guia ràpida per a novells amb el més bàsic perquè puguin començar a editar.

Davant qualsevol dubte, pregunta.

1. Crea't un compte d'usuari aquí. Si no saps res de res de la Viquipèdia pots llegir Viquipèdia:Els cinc pilars.

2. Fes una petita correcció ortogràfica o gramatical a qualsevol terme. Per fer-ho primer busca alguna cosa a millorar. Necessites ajuda?.

3. A la teva pàgina d'usuari (on s'accedeix clicant sobre el teu nom d'usuari que apareix a la part superior d'aquesta pàgina) escriu unes paraules explicant alguna cosa de tu.

4. Fes almenys un comentari en una pàgina de discussió. Si no saps què és mira't això. Per exemple, pots simplement saludar a algun altre usuari.

5. Decideix quin article vols treballar. Assegura't que no hi tens cap conflicte d'interessos i busca almenys una font fiable aliena que en parli de manera significativa, el que voldrà dir que és un concepte admissible. Pot ser un llibre, un article, una enciclopèdia, etc. Necessites ajuda? Si no en trobes fes un altre article.

6. Per crear l'article escriu el seu nom a la caixa de cerca. Escriu almenys un paràgraf i afegeix la referència d'on has tret la informació. No pots copiar la font, es tracta de fer-la servir per referenciar. Si no t'hi atreveixes, llegeix això abans.

6. Quan cliquis publicar el teu article ja estarà a la Viquipèdia, però no s'haurà acabat la feina, retoca'l, revisa'l i amplia'l fins que tot estigui bé, que no hi hagi faltes i que s'entengui correctament.

7. Afegeix una imatge relacionada de les existents o carrega'n una que hagis fet tu o que estigui lliure de drets. Necessites ajuda?

8. Amplia l'article amb més informació. Pensa que cada paràgraf ha de comptar almenys amb una referència. Per trobar les referències pots anar a una biblioteca, o bé buscar-ho a books o on consideris oportú.

10. Pots trobar idees per a crear nous articles aquí.