Usuari:Pallares/(81) Terpsícore

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Terpsichore ( designació de planeta menor : 81 Terpsichore ) és un asteroide gran i molt fosc del cinturó principal. Probablement té una composició carbonosa molt primitiva. Va ser trobat pel prolífic descobridor de cometes Ernst Tempel el 30 de setembre de 1864. Rep el nom de Terpsichore, la musa de la dansa de la mitologia grega .

Les observacions fotomètriques del planeta menor el 2011 van donar un període de 10,945±0,001 h amb una amplitud de 0,09±0,01 de magnitud. Aquest resultat és coherent amb determinacions anteriors. El 2009 es van observar dos esdeveniments d’ocultació estel·lar que van implicar aquest asteroide des de diversos llocs. Els acords resultants van coincidir amb una secció el·líptica suau amb unes dimensions de 134,0±4,0 km × 108,9±0,7 km .

A la cultura popular[modifica]

Una estació espacial que orbita al voltant de 81 Terpsichore és l’escenari principal de la història de ciència ficció The Dark Colony (Asteroid Police Book 1) de Richard Penn.


erpsichore (minor planet designation: 81 Terpsichore) is a large and very dark main-belt asteroid. It has most probably a very primitive carbonaceous composition. It was found by the prolific comet discoverer Ernst Tempel on September 30, 1864. It is named after Terpsichore, the Muse of dance in Greek mythology.

Referències[modifica]

[[Categoria:Planetes menors anomenats en referència a la mitologia grega]] [[Categoria:Articles amb la plantilla Webarchive amb enllaç wayback]]