Vés al contingut

Usuari:Pallares/Emile Ardolino

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fill d'un immigrant italià mort quan Emile tenia 6 anys, ha estat director de cinema i productor. És conegut sobretot per haver dirigit pel·lícules campiones de recaptació com Dirty Dancing - Balls proibiti i Sister Act - Un svitata en vestit de suora.

Comença la seva carrera treballant al teatre a Broadway. El 1967 funda la "Compton Ardolino Films", productora independent. El 1983 va guanyar un premi Oscar pel documental sobre la dansa titulada ''He Makes Me Feel Like Dancin'.

Ardolino va morir el 1993 amb 50 anys per complicacions amb el  SIDA.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès Poc abans de morir, el director torna al teatre i produeix una versió cinematogràfica del ballet de Čajkovskij El schiaccianoci, en la versió de George Balanchine. La pel·lícula, de títol George Balanchine: El schiaccianoci, veu com a protagonista, en el paper del Schiaccianoci, el jove Macauly Culkin, que va destacar per la seva interpretació de Kevin McCallister s Mamà, he perdut l'avió.

Notes[modifica]

[[Categoria:Morts el 1993]] [[Categoria:Pel·lícules guanyadores de l'Oscar al millor documental]] [[Categoria:Directors de cinema estatunidencs]]