Usuari:Pallares/Marcia Cross

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Abans de la fama[modifica]

Marcia va néixer a Marlborough, Massachusetts. És una de les tres filles de Janet, professora, i Mark Cross, gerent de departament de personal. Va ser educada amb la religió catòlica. Va fer l'ensenyament mig en la Marlborough High School, on es va formar el 1980. Després d'això, va rebre una mitja-borsa d'estudis per a Julliard, on es va formar el 1984 amb un batxillerat en actuació. Cross va tornar a estudiar el 1997, fent un curs de  Psicologia en la universitat Antioch de Los Angeles, que va acabar en 2003.

Marcia va començar la seva carrera en la televisió el 1984, en la telenovel·la The Edge of Night, amb el paper de Liz Correll. Més tard, es va traslladar de Nova York a Los Angeles, i immediatament va aconseguir papers en pel·lícules per a la TV, com The Last Days of Frank and Jesse Jame, en el qual actua amb Johnny Cash i Kris Kristofferson. El 1986, entra al repartiment de la telenovel·la One Life to Live, de l'emissora ABC, on  va fer el paper de Kate Sanders per un any. Després, va fer petites aparicions en programes com Who's the Boss?, Quantum Leap, Knots Landing i Cheers.

Vida personal[modifica]

Marcia va sortir un bon temps amb l'actor Richard Jordan, que era 25 anys més gran que ella, no obstant això va morir d'un tumor en el cervell el 1993. El 2006, Marcia es va casar amb Tom Mahoney, el qual va conèixer inusitadament. En una entrevista per a David Letterman, explica que estava caminant pel carrer i es va sorprendre amb un home encomanant flors en una botiga. Ella no va conversar amb ell, però va donar el seu número a una de les empleades de la floristeria. Dues setmanes després, ell va connectar amb l'actriu, i els dos van començar la seva relació. Per tant després del casament, Marcia va passar per un procés de fertilització in vitro, que va anar bé, i el febrer de 2007, va tenir dues bessones, Eden i Savannah.

El 2009, a Mahoney li van diagnosticar càncer, però el 2017 està controlat.

[[Categoria:Actors estatunidencs]]