Usuari:Pallares/Wil Wheaton

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPallares/Wil Wheaton






« Falta indicar el text de la citació. »



P











Wil Wheaton contribueix regularment a la comunitat blogera de Los Angeles, i s'ha convertit en el destacat Geek editor per SuicideGirls Newswire. Tenia una columna mensual titulada Wil Save en la revista Dungeons & Dragons, que va deixar d'escriure al maig de l'any 2005. Des de gener de 2005 a octubre de 2006, Wheaton va escriure una columna per The Onion AV Club sobre els primers videojocs titulada Games of Our Lives. El 12 de desembre de 2008 va tornar al seu paper com a Geek editor, i les seves editorials es publiquen el segon dimecres de cada mes.

Wil Wheaton (esquerra) amb Tim O'Reilly en la sessió de signatures de Dancing Barefoot en Powell's, Portland, Oregon (2003).

La primavera de l'any 2003, Wil Wheaton va fundar l'editorial independent Monolith Press i va publicar una biografia titulada Dancing Barefoot. Monolith Press va ser fundada amb el propòsit que la publicació no estigués limitada per la demanda del mercat.[1] La majoria dels passatges de la seva biografia són versions esteses de les entrades del seu blog. Dancing Barefoot va vendre tres edicions en quatre mesos.

L'hivern de l'any 2003, l'èxit del llibre va atreure l'atenció del publicista Tim O'Reilly, que va signar amb Wheaton un contracte de tres llibres. O'Reilly també va adquirir els drets de Dancing Barefoot i va publicar la biografia estesa de Wheaton, Just a Geek, l'estiu de 2004. Des de llavors Wheaton ha manifestat la seva decepció sobre la forma en què el llibre va ser promocionat, com si fos un llibre de Star Trek i no tant una biografia personal.


El tercer llibre de Wheaton, The Happiest Days of Our Lives va ser publicat l'any 2007. Va ser publicat amb llicència Creative Commons.

Amb la publicació de Sunken Treasure: Wil Wheaton's Hot Cocoa Box Sampler  al febrer de 2009, Wheaton va decidir utilitzar un servei d'autopublicació en format físic i digital, que ha continuat amb les seves publicacions posteriors. Sunken Treasure conté diversos extractes de projectes diferents, incloent dos relats curts, un esbós de guió còmic i el diari de producció de Wheaton durant la seva participació a William's Tell i Ments Criminals. Posteriorment el diari de producció va ser publicat com un audiollibre.

El 2009 també va publicar Memories of the Future: Volume 1, una crítica humorística, així com un relat de Wheaton sobre les seves experiències i records en els primers tretze episodis de Star Trek: la Nova Generació.

Política[modifica]

Wil Wheaton es considera un llibertari i defensor de les llibertats. Al setembre de l'any 2006 Wheaton va deixar molt clares les seves posicions contra la política del president Bush amb un missatge en el seu blog referent al debat al Congrés nord-americà sobre si era lícit permetre la tortura de terroristes.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès Al president Bush i als seus aliats republicans del congrés hauria de caure'ls la cara de vergonyaError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès.

En un article que Wheaton va escriure pel Salóo.com de 2005, The Real War on Christmas atacava a comentaristes com Bill O'Reilly i detallava les discussions que havia mantingut amb els seus pares conservadors sobre la situació política del moment.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès Els pares de Wheaton es van sentir molt ofesos per aquest article i Wil va escriure una extensa disculpa a la seva pàgina i també va posar una entrevista en la qual els seus pares donaven la seva versió de l'ocorregut.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

El 24 d'agost de 2007 Wil Wheaton va participar en un intens debat en l'anual Penny Arcade Expo, que posteriorment va ser fet públic a internet. Wheaton va entaular una discussió pública i va insultar l'advocat Jack Thompson, un notori activista contra els videojocs i Hal Halpin, el president de la Entertainment Consumers Association (ECA). Gran part de la intervenció de Wheaton es va centrar al debat sobre la violència en els videojocs.

Durant les eleccions presidencials de l'any 2008 Wil Wheaton va recolzar  Barack Obama. i es va oposar a la Proposició 8, que prohibia els matrimonis homosexuals, considerant que solament servia per provocar odi i discriminació.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

Pòquer[modifica]

L'any 2003 Wil Wheaton va començar a parlar en el seu blog sobre la seva afició pel pòquer. A l'any següent va escriure amb més detall sobre les seves experiències en el joc, incloent històries sobre la seva participació en diversos tornejos locals de Texas i Las Vegas. Finalment Wheaton es va convertir en un jugador habitual, amb una destacada actuació en el campionat World Poker Tour de 2005. El 23 de juny Wheaton va acceptar una invitació per unir-se al TeamPokerStars.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès Va començar a jugar en la Sèrie Mundial de Pòquer i va ser el portaveu convidat del Banquet 2005 de l'associació BARGE. Al juny de l'any 2007 Wheaton va anunciar que deixaria de jugar en el TeamPokerStars a causa de canvis en el sistema legal nord-americà que van provocar que els campionats haguessin de traslladar-se a Europa i Àsia i va jugar una partida d'adéu en el torneig de comiat de Pokerstars el 5 de juny de 2007, sobre la qual va escriure en el seu blog.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

Jocs de rol[modifica]

Biografia[modifica]

El començament de la seva carrera professional i Star Trek[modifica]

Obra escrita[modifica]

As[modifica]

Referències[modifica]

Des dels 12-13 anys Wil Wheaton ha jugat a Dungeons & Dragons i diu que sempre va estar "molt, molt absorbit pels jocs de rol" i que "sempre m'han agradat". Va tenir l'oportunitat de jugar a la 4ª edició de Dungeons & Dragons a Seattle durant tot un dia amb Chris Perkins de l'editorial Wizards of the Coast, els creadors del webcomic Penny Arcade i Scott Kurtz de PvP.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

[[Categoria:Actors californians]] [[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs]] [[Categoria:Actors de doblatge estatunidencs]] [[Categoria:Bloguers estatunidencs]] [[Categoria:Actors de Star Trek]]