Usuari Discussió:BorrellDavid/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Hola, BorrellDavid! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició

Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda

Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi

Proves
La teva pàgina de proves

Don't speak Catalan?

Benvingut David!

Gràcies per animar-t'hi tan de pressa. Bona feina fins ara. He marcat el teu article Penny Phelps amb un avís que hi indica que l'estàs editant activament, de manera que altres viquipedistes sàpiguen que allò està en curs i no l'esborrin o hi interfereixin. Passos que és imprescindible que segueixis per millorar-lo:

  1. Seria adient si a la teva barra d'usuari (barra d'enllaços a la part superior dreta de la pantalla) activessis totes les funcionalitats i ginys per defecte a Beta. Això facilitarà molt la teva experiència d'edició.
  2. Fes una ullada a com estan redactades d'altres biografies similars. Ara mateix el text està prou bé, però per exemple la definició no segueix la guia d'estil: data i lloc de naixement entre parèntesi, paràgraf inicial breu que resumeixi qui era i què feia i després ja pots entrar en detall en la seva biografia. Les primeres línies 2-3 línies han de ser fluïdes i senzilles perquè es pugui veure ràpidament qui era, quina professió tenia i perquè va destacar.
  3. Els aspectes familiars de fons aniran després en una secció "Biografia" o "Trajectòria" que pots crear, en el mode d'edició, fent clic al botó Paràgraf i després Encapçalament de primer nivell.
  4. La bibliografia és imprescindible i sense aquesta l'article podria ser esborrat ràpidament. La pots afegir, també en el mode d'edició, situant el cursor al final de cada frase que escriguis i fent clic a Cita. Allà podràs provar sort de posar-la automàticament si és una notícia de premsa o el codi ISBN d'un llibre, i si no hauràs d'emplenar paràmetre a paràmetre a Manual segons si és llibre, revista, web. etc.
  5. Finalment, pots afegir la caixa lateral típica de les biografies a la dreta fent clic, també en el mode d'edició, a Insereix i després a Plantilla, i allà escrius Infotaula de persona. Insereix-la directament sense cap paràmetre; els valors els xucla de Wikidata, però això ja és quelcom que podrem aprendre més endavant!

Molts ànims amb aquest primer article i gràcies per l'esforç fins ara. Seguim! Xavier Dengra (MISSATGES) 12:16, 20 gen 2021 (CET)

Bon dia Xavier,
Molt agraït pel retorn, els consells i els ànims. Desconec si he d'anar compartint amb tu els avenços i evolució de l'article.
He intentat millorar-lo amb alguna de les teves aportacions. Ara bé, no me'n surto amb les referències bibliogràfiques. En aquest cas he extret la informació arran de dos webs en anglès, i no sé ni on ni com fer-hi referències.
Si em pots donar un cop de mà en això i d'altres aspectes que hi creguis convenient, t'ho agraïré de nou. BorrellDavid (disc.) 12:47, 20 gen 2021 (CET)