Viquipèdia:Avaluació d'articles/Pneumònia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pneumònia[modifica]

Aquí teniu un altre article del traductor que es fa passar per mastòleg i immunòleg.

És una traducció lleugerament millorada de l'ex-article de qualitat anglès en:Pneumonia, amb unes quantes referències més afegides i un parell de coses sobre el nostre àmbit més pròxim. Tot i que era AdQ a la viqui anglesa, aquí a la viqui catalana crec que hauria de ser més aviat article bo, ja que li falta una secció sobre l'impacte socioeconòmic de la malaltia i un major detall a la part del tractament.

És un article dels 1.000 principals. Abans de presentar-lo a votació em comprometo a fer com a mínim tots els articles de la plantilla {{Pneumònia}}, així com "malaltia terminal". Sóc conscient que hi ha molts més enllaços vermells, però no crec que això sigui un defecte de l'article en si.

Au, gràcies per avançat pels vostres comentaris, i espero que l'article no us talli la respiració. – Leptictidium (auderiense) 19:36, 23 set 2009 (CEST)[respon]

Me n'he llegit un troç (en un altre moment l'acabaré de llegir) i tinc algun comentari a fer:
  • Per què la "i" de la primera línea està en cursiva?
  • La primera figura a l'esquerra queda massa enganxada a una línea de text, es pot solucionar?
  • Potser no estic massa fi, però "La pneumònia pot ser provocada per microorganismes, irritants i causes desconegudes. Quan s'agrupen pneumònies d'aquesta manera, les causes infeccioses són el tipus més comú.", a què fa referència el "d'aquesta manera"?
--Edustus (disc.) 15:25, 25 set 2009 (CEST)[respon]
  • És per emfatitzar que cal que es compleixin les dues condicions per diagnosticar pneumònia, amb una no n'hi ha prou.
  • La primera figura la veig bé, a quina línia la veus enganxada?
  • Waw! Cert! Que ruc que sóc, m'ha costat d'entendre! Potser es podria posar d'una altra manera: "Quan es classifiquen en aquests grups, les que són provocades per causes infeccioses són les més comunes" o quelcom similar. Només proposo.--Edustus (disc.) 21:22, 25 set 2009 (CEST)[respon]
Ho posaré com recomanes. – Leptictidium (auderiense) 21:06, 27 set 2009 (CEST)[respon]
Ja me l'he llegit. A mi em sembla molt complet i mereixedor de distinció, encara que les malalties no són la meva especialitat.--Edustus (disc.) 16:22, 27 set 2009 (CEST)[respon]
A mi m'agradaria que les figures estiguéssin traduïdes. --Slastic (disc.) 00:51, 7 oct 2009 (CEST)[respon]
Bona observació! Estic d'acord amb Slastic.--Edustus (disc.) 08:58, 7 oct 2009 (CEST)[respon]


Una consulta de la base de dades ha revelat que els tres articles més importants relacionats amb aquest article que manquen a la Viquipèdia en català són els següents:

Hemòptisi-Autòpsia-Tabaquisme

Si us plau, considereu la possibilitat de crear aquests articles per complementar l'article en avaluació. Això contribuirà a fer més completa la Viquipèdia. Gràcies. – EVA (bot) missatges aquí; aquesta funcionalitat està en fase de proves, és possible que els articles proposats no estiguin directament relacionats amb l'article.