Viquipèdia:Bots/Sol·licituds/2019

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bot per arreglar més d'un milió de descripcions a Wikidata

Trasllado aquí una sol·licitud expressada, potser amb certa falta de concreció, a La Taverna de Wikidata, ja que aquesta sembla poc activa i una proposta de bot hi pot quedar mig perduda. Espero que algú la "reculli" aquí.

El problema és que hi ha més d'un milió d'elements, corresponents a pàgines de desambiguació, en els quals la descripció apareix com a "Pàgina de desambiguació", incomplint dos aspectes de les corresponents directrius, ja que, segons s'hi indica, «les descripcions comencen amb minúscula» i, per altra banda, «si un element és només per a ús de la Viquipèdia, la seva descripció ha d'incloure la paraula "Viquipèdia"» (l'exemple concret és, precisament, «Descripció: pàgina de desambiguació de Viquipèdia»).

Demano un bot que substitueixi, a Wikidata, totes les descripcions catalanes "Pàgina de desambiguació" passant-les a "pàgina de desambiguació de Viquipèdia".

A "d:Wikidata:La taverna#Bot per arreglar descripció errònia de les pàgines de desambiguació" dono més detalls de possibles causes (cosa que involucra un bot anomenat Sk!dbot) i comento alguna alternativa del text resultant, com ara la utilització de "Wikimèdia" o la seva, no sé si ortodoxa, catalanització "Viquimèdia" en lloc de "Viquipèdia".

Gràcies, --FranSisPac (disc.) 12:04, 20 nov 2017 (CET)

per en KRLS per en KRLS, fa mesos. Diria que ja es pot arxivar.--Pere prlpz (disc.) 20:04, 29 set 2019 (CEST)
Correcte. Ho vaig notificar a La Taverna de Wikidata.--KRLS , (disc.) 20:08, 29 set 2019 (CEST)

Xarxes socials

Si qualcú ho sap fer, estaria bé carregar els perfils de les xarxes socials que tenim aquí i que no són a WD:

Els tres darrers potser es podrien fer manualment si qualcú s'anima. Pau Cabot · Discussió 16:55, 2 juny 2019 (CEST)

Programar bot per refer enllaços externs

He vist que hi ha 568 articles que enllacen a l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic amb el format http://invarquit.cultura.gencat.cat/invarquit/Fitxa.asp?idregistre=4902 que ha canviat a http://invarquit.cultura.gencat.cat/cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=4902. Algú pot programar un bot per fer tots els canvis? Em comenten que els enllaços a patmapa.gencat.cat també s'haurien de modificar, però encara no he trobat el format correcte d'enllaç. Gràcies! Lanxana (disc.)

@Lanxana: Fet. Sobre patmapa tenia entès que era una web no actualitzable i que ho anirien passant i actualitzant a invarquit. Potser ja l'han tancat. El problema és que s'ha usat com a referència i no estic segur si els continguts seran equivalents. --V.Riullop (parlem-ne) 13:15, 7 gen 2019 (CET)

Moltes gràcies, he comprovat un parell d'enllaços del patmapa i canviant el format igual que amb els del invarquit vells, han funcionat. No sé si seria aplicable a tots els casos o no. el comentari anterior sense signar és fet per Lanxana (disc.contr.) 20:06, 6 gen 2019

@Lanxana: L'id és el mateix. Com a enllaç d'informació es podria canviar, però no com a referència. Els articles es van crear amb el contingut de patmapa i no podem canviar la referència a un altre contingut que sigui diferent. Ens podem trobar que els continguts siguin iguals, siguin diferents o que estiguin actualitzats. El que puc fer és generar de nou els articles a partir d'invarquit, tal com ja estem fent ara, i fusionar-los amb la nova referència. @Medol: com a revisor habitual d'aquests articles, et sembla bé? Es pot fer una mostra de diferents comarques i segons el resultat prendre una decisió. Són més de 13.000: Especial:Linksearch/http://patmapa.gencat.cat. Els que no són GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC caldrà revisar-los manualment. --V.Riullop (parlem-ne) 08:29, 8 gen 2019 (CET)
I si fem un bot que afegeixi un enllaç extern a la referència actualitzada i ja està? Tornar a fer tots els articles em sembla molta feina per poca cosa.--Medol (disc.) 09:24, 8 gen 2019 (CET)
@Medol: Revisats els 20 primers de Especial:Linksearch/http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId= n'he trobat 3 que són significativament diferents, per exemple Sant Julià del Ges i Usuari:VriuBot/Monuments/Sant Julià del Ges, i he canviat els altres 17 amb bot. --V.Riullop (parlem-ne) 08:54, 10 gen 2019 (CET)

Fets tots els de patmapa arquitectònics excepte discussions. Els patmapa arqueològics queden pendents de Tema:Uz6vme4c8hf3rwl4, no puc canviar d'un enllaç trencat a un altre també trencat. --V.Riullop (parlem-ne) 09:53, 6 maig 2019 (CEST)

Fet Fet! --V.Riullop (parlem-ne) 20:02, 20 oct 2019 (CEST)

Correccions d'enllaços interns incorrectes

Hola. Tinc diverses peticions; no sé si és viable o no. Començo per una: passar tot el codi d'aquí que digui [[fotografia principal|rodatge]] a simplement [[rodatge]], ja que hi ha molts enllaços mal fets i després caldrà eliminar "fotografia principal" perque no existeix en català. I, de fet, seria una cosa ben diferent al rodatge. Gràcies! --Judesba (digues...) 20:38, 20 oct 2019 (CEST)

Fet Fet! : [1]. Pau Cabot · Discussió 06:28, 21 oct 2019 (CEST)
Perfecte, gràcies! :-) --Judesba (digues...) 00:07, 22 oct 2019 (CEST)
Correcció dels enllaços interns a fotografia principal Fet Fet! --Judesba (digues...) 02:31, 22 oct 2019 (CEST)

Lloc de naixement de catalans

Qualcú sabria fer aquesta llista per a tots els municipis de Catalunya i del País Valencià que tenen categoria de biografies (Categoria:Catalans per municipi i Categoria:Valencians per municipi)? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:36, 1 nov 2016 (CET)

Això s'hauria de poder fer fent una consulta a Wikidata amb la propietat "temes associats a la categoria" o a la inversa amb "categoria per a les persones nascudes aquí".--Pere prlpz (disc.) 19:55, 25 feb 2018 (CET)
@Paucabot: No sé si aquesta sol·licitud de fa tres anys encara és vigent, però diria que fa un any i mig no la vaig entendre bé. Encara cal? Del que es tracta és de generar els enllaços a la consulta del Petscan de cada municipi?
Crec que això s'ha de poder fer amb Petscan o una query (o una combinació dels dos) per treure les categories i després tractant el resultat amb un full de càlcul, R o Python per generar els enllaços i el format de la llista.--Pere prlpz (disc.) 20:44, 29 set 2019 (CEST)
@Pere prlpz: Diria que el tema deu haver millorat molt en el darrer any i mig, però potser m'equivoc ... Pau Cabot · Discussió 20:59, 29 set 2019 (CEST)
@Paucabot: Ja està: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari:Pere_prlpz/taller&oldid=22029876 . Amb el PetScan i una sola fórmula en un full de càlcul n'hi ha hagut prou. El full de càlcul és a aquí amb les instruccions per fer-lo servir. Han sortit categories de més. Les que sobrin les pots eliminar a mà o bé tornar a baixar amb el PetScan els títols de les categories que vulguis i posar-les al full de càlcul.
Per cert, crec que als enllaços de la llista original excloïes subcategories per evitar coses que no fossin persones. Podria ser més pràctic demanar només items que tinguin propietats de persones, com ara sexe, nacionalitat o ocupació. Si ho vols canviar només has de fer un enllaç de mostra amb el PetScan i posar-lo al full de càlcul (on diu mostra) per que l'apliqui a totes les categories.--Pere prlpz (disc.) 22:01, 29 set 2019 (CEST)
Bona feina. Ara només falten unes quantes desenes de viquipedistes voluntaris per fer les edicions a Wikidata ... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 22:14, 29 set 2019 (CEST)
Tancat