Viquipèdia:Bots/Sol·licituds

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Escriviu ací sota les vostres sol·licituds per a feines concretes que desitgeu que realitzi algun bot a la Viquipèdia en català. En cas que ja estigui a Viquipèdia:Bots/Tasques periòdiques, indiqueu-ho ja que segurament algú ja ho té programat.

A continuació es mostren les sol·licituds pendents. Marqueu-les amb les plantilles {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} per al seu arxiu automàtic al cap de 10 dies.


Eliminació d'enllaços d'una plantilla[modifica | modifica el codi]

Seria possible programar un bot perquè elimini tots aquells enllaços dins de les plantilles {{capentcat|}}, i que apuntin a redireccions circulars? – Leptictidium (pm!) 16:37, 16 abr 2008 (CEST)

Hi afegeixo que crec que en tota mena d'articles tenim redireccions circulars (enllaços a redireccions que apunten al mateix article on hi ha l'enllaç), i aniria molt bé localitzar-los tots d'alguna manera i fins i tot arreglar-los automàticament. Si s'arreglen directament, les contribucions del bot poden servir per comprovar si en algun d'ells hi havia algun altre error que causava la redirecció circular.--Pere prlpz (discussió) 16:42, 16 abr 2008 (CEST)
Jo entenc per redirecció circular, aquella pàgina de redirecció, o sèrie de pàgines de redirecció, que contenen com a redirecció final la mateixa pàgina inicial, i per tant no duen enlloc (A → A, A → B → A, etc.) Aquells articles que tenen la plantilla {{capentcat}}, solen tenir més text i per tant ja no són redireccions i menys encara redireccions circulars.
En principi no crec que cause cap problema tècnic tenir un enllaç de la mateixa pàgina dins d'esta, tipus Viquipèdia:Bots, sembla que el MediaWiki l'ignore, tal com passa si introduïm un interwiki ca: a esta pàgina ca:Viquipèdia:Bots. No sé fins a quin punt afecta el programari, però no em sembla útil posar en marxa un bot per això. –Pasqual · discussió 03:01, 20 abr 2008 (CEST)
Crec que hem fet servir malament el terme redirecció circular, perquè no estem parlant del mateix. El problema és quan en un article A hi ha un enllaç cap a un article B que és una redirecció cap a A. Aleshores, a l'article A l'enllaç cap a B es veu en blau però quan el cliquem tornem al mateix lloc on érem (o al principi de la pàgina). Com que, a més, la majoria d'aquests enllaços solen estar en llistes d'enllaços en que hi ha redireccions d'aquesta mena i enllaços a articles "bons", i el lector no té manera de saber quins són els bons i quins els inútils.--Pere prlpz (discussió) 11:12, 20 abr 2008 (CEST)

Categories redundants[modifica | modifica el codi]

Hola, volia preguntar una cosa. No sé si seria molt complicat d'implementar, però jo ho deixo anar...:

Es podria crear alguna mena d'eina per detectar els articles que tenen categories redundants?

No sé com s'hauria de fer la programació però haviam si m'hi acosto. De cada articles s'hauria de fer:

 1. Mirar totes les categories de l'article (llista inicial)
 2. Per a cada categoria s'hauria d'anar avançant i mirar les subcategories (i d'aquestes subcategories les seves subcategories i així succesivament). Si alguna de les seves subcategories coincideix amb alguna categoria de la llista inicial doncs esborrar la categoria més general (la que s'ha començat a buscar).
 3. Realitzar això per a totes les categories de llistat inicial.

El que no sé és com s'hauria d'encarar això. Mirar TOTS els articles de la viquipèdia? No sé si el bot quedaria una mica saturat xD...Potser més una eina per consultar coses concretes (exemple: dir de tots els articles que estan a dins de catalans quins tenen categories redundants i esborrar aquestes categories redundants). Dic això de catalans perquè a l'apartat de biografies és on més categories hi ha per article i és més possibles que hi hagi redundància.

Gràcies...--Schizodelight (discussió - xat) 19:00, 5 set 2008 (CEST)

Compte que hi ha categories que deixem redundants per sistema, i seguiran així fins que trobem un sistema millor. Per exemple, tenim categories de poetes dins de les categories d'escriptors, però no tenim categories de prosistes ni d'assagistes (de novel·listes sí, però no gaires); aleshores els que han escrit en prosa i en vers solen acabar a la vegada en una categoria de poetes i en una d'escriptors, redundants entre elles. Amb els éssers vius crec que també hi ha algun cas de redundància buscada entre la categorització taxonòmica i d'altres categoritzacions. Sí que estaria molt bé tenir un llistat d'articles amb categories redundants per veure quins sí que s'han d'arreglar.--Pere prlpz (discussió) 16:32, 2 oct 2008 (CEST)
Amb bot es poden buscar categories redundants i també cadenes circulars de categories (categories incloses en si mateixes indirectament). Això, més que buscar-ho, els bots s'ho troben perquè acaba provocant errors en treballar amb categories.--Pere prlpz (disc.) 19:22, 2 gen 2013 (CET)
Pere prlpz Ara que ho veig, idò, estaria bé fer una llista a Viquipèdia:Categories redundants, per exemple. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 12:23, 29 nov 2013 (CET)
@Paucabot: Miraré què hi puc fer. No estic segur de si serà viable mirar la Viquipèdia sencera (per temps d'execució). Hi ha algun suggeriment de per quines categories començar?--Pere prlpz (disc.) 14:03, 29 nov 2013 (CET)
Ui, no. Supòs que n'hi deu haver repartides per totes les categories ... Per fer una prova, comença per una categoria qualsevol que tengui un nombre d'articles significatiu. Pau Cabot · Discussió 15:02, 29 nov 2013 (CET)
Primera prova a Usuari:PereBot/categories_redundants#Categoria:Palmesans. Si el resultat està bé, n'han sortit més dels que em pensava.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 30 nov 2013 (CET)
Fa pinta de ser correcta. Hi ha la redundància típica dels escriptors, però les altres s'havien de corregir. Pots tornar-lo a passar per si els he fet tots (excepte els escriptors)? Un cas no evident de redundància és el Josep Massot i Muntaner: hi deu haver una redundància que jo no he vist a primera vista... Pau Cabot · Discussió 13:50, 30 nov 2013 (CET)
PS. Si alliberes el codi (a Viquiprojecte:Grup Tècnic/Codis o similar) i el bot és senzill d'engegar (una microrecepta a Viquiprojecte:Grup Tècnic), potser no t'hauria de molestar tant quan ja tenguem un codi funcional ...
@Paucabot: La redundància de Josep Masot és Premis 31 de desembre>Grup Vives d'Universitats>Universitat de Barcelona>Alumnes (i professors) de la Universitat de Barcelona. Aquí el que veig dubtós és que la categoria del Grup Vives hagi d'anar dins la dels premis. Crec que jo només hi posaria l'article del Grup, perquè el premi el devien donar al Grup i no a cada un dels membres, centres i edificis de les universitats que formen part del grup.
Després penjo el codi i les instruccions, tot i que encara s'ha de millorar molt, i l'engegada no és gaire user-friendly (algun dia he d'aprendre a fer robots que s'engeguin des de la línia de comandes).--Pere prlpz (disc.) 14:16, 30 nov 2013 (CET)
@Pere prlpz: M'ho semblava que la redundància havia de ser cosa dels premis, però no he tengut la paciència de cercar-ho. Gràcies, Pere. Pau Cabot · Discussió 14:22, 30 nov 2013 (CET)
@Paucabot: El codi és a Usuari:PereBot/robot categories redundants, però s'ha de millorar.--Pere prlpz (disc.) 16:04, 30 nov 2013 (CET)
Potser estaria bé evitar que sortissin casos com els actors, periodistes i escriptors, que solen tenir categories redundants que no ho són exactament. Pau Cabot · Discussió 12:34, 1 des 2013 (CET)
Moltes de les categories redundants que surten tenen una certa explicació, que no probablement tampoc és una justificació suficient (per exemple, algunes muntanyes entre dos municipis, un dels quals no té categoria de muntanyes, les trobo sovint redundantment a la categoria de muntanyes de la comarca). Potser això és símptoma d'un problema mal resolt del sistema de les categories, tot i que no se m'ocorre una bona solució que no produeixi microcategories per tot arreu (fins i tot a les categories sense problemes de redundància).
Els escriptors i actors no els vaig a buscar expressament, però tampoc els trec, perquè poden tenir categories redundants de veritat i distingir-les de les no exactament redundants no és una cosa evident que pugui fer el bot.
Crec que el problema del temps està una mica resolt, i la veritat és que ara sí que veig viable acabar repassant una part més o menys gran de la Viquipèdia, o fins i tot tota.--Pere prlpz (disc.) 12:51, 2 des 2013 (CET)
@Paucabot: De moment vaig repassant categories. Avisa'm si vols fer servir el bot tu mateix perquè calen unes instruccions extra (o una modificació) perquè no et demani un fitxer el primer cop que facis servir el programa.--Pere prlpz (disc.) 16:48, 4 des 2013 (CET)
@Pere prlpz: Tenc vigilada la pàgina i miraré d'anar-hi passant de tant en quant. De moment no faré servir el meu bot, m'hi posaré quan tengui una mica més de temps. Pau Cabot · Discussió 18:04, 4 des 2013 (CET)
@Paucabot:@Pere prlpz: Potser es podria tancar el tema, no? Jo posaria les instruccions al principi del codi, perquè qui el vulgui utilitzar ho pugui fer i llestos.--KRLS , (disc.) 09:06, 24 gen 2014 (CET)

Feines de manteniment[modifica | modifica el codi]

Aquest fil, i alguns altres, són feines de manteniment que no acaben mai. No sé si el millor sistema per coordinar-nos és deixar el fil obert o hi ha una manera millor.--Pere prlpz (disc.) 11:13, 24 gen 2014 (CET)

(Obro subsecció nova, tema genèric) Els fils s'han de tancar algun dia, sigui fet o no fet. Jo entenc aquesta pàgina com una petició tècnica als botaires de casos no controvertits o ja consensuats. Potser alguna discussió s'hauria d'iniciar o traslladar a Viquipèdia:Manteniment i potser haurien de repensar la pàgina Viquipèdia:Bots/Tasques periòdiques, morta des de la seva creació. --V.Riullop (parlem-ne) 11:48, 24 gen 2014 (CET)

Bot per a infocat[modifica | modifica el codi]

Estaria bé que un bot detectés si hi ha un article de igual nom que les categories, i afegís la plantilla de l'infocat.

També estaria bé que un bot detectés en eixe mateix article si la categoria està, per exemple [[categoria:Catalunya]] i canviar-la per [[categoria:Catalunya| ]]. Ferbr1 (discussió) 15:15, 5 gen 2009 (CET)

Redireccions noms[modifica | modifica el codi]

Ja es va fer fa temps però segur que ara n'hi ha molts més. Fer les següents redireecions a la Categoria:Persones de l'àmbit catalanoparlant:

 • Si actualment apareix com nom cognom i cognom
  • nom cognom → nom cognom i cognom
  • nom cognom cognom → nom cognom i cognom
 • Si actualment apareix com nom cognom cognom
  • nom cognom → nom cognom cognom
  • nom cognom i cognom → nom cognom cognom

Fer una llista amb els nom cognom que el bot no hagi pogut crear perquè ja ho està, per fer les desambiguacions.--Lohen11 (discussió) 16:34, 10 abr 2009 (CEST)

tancat|La majoria ja estan fetes, i si no es poden fer manualment. --Arnaugir (discussió) 13:29, 19 maig 2013 (CEST)}}
El deixo obert. Crec que és una feina que s'hauria de repassar amb bot. Segurament n'hi ha milers de fets però centenars per fer, i trobar-los tots a mà és inviable.
Més aviat crec que la feina s'hauria d'ampliar a fer les redireccions XXX (riu) on hi hagi riu XXX o riu de XXX, i el mateix per papes, reis, turons i unes quantes coses més.--Pere prlpz (disc.) 13:37, 19 maig 2013 (CEST)

Secció d'enllaços externs sense enllaços externs[modifica | modifica el codi]

He vist que hi ha milers d'articles que tenen el codi indicant que a sota hi ha enllaços externs però que en realitat no en tenen cap. Crec que no és correcte deixar-ho "per així ja tenir-ho" i que un bot hauria de detectar-los i eliminar-los. 193.152.140.239 (discussió) 13:58, 12 oct 2009 (CEST)

Algun exemple?--KRLS , (disc.) 14:06, 12 oct 2009 (CEST)
Neolamprologus olivaceous, Copadichromis atripinnis o Cathorops aguadulce. 193.152.140.239 (discussió) 15:03, 12 oct 2009 (CEST)
Poder-se fer, es pot fer. Ara bé, convé fer-ho?--Pere prlpz (disc.) 11:42, 15 des 2013 (CET)
Crec que no convé. L'enllaç a Commons ja és un enllaç extern, tot i que formatat amb plantilla. Ara bé, és una opinió.--Kippelboy (disc.) 07:22, 17 des 2013 (CET)
Tècnicament no és un enllaç extern, és interwiki. Segons VP:EA, "els enllaços als projectes germans haurien d'aparèixer al final de l'article, al començament de l'última secció complementària, normalment la secció d'Enllaços externs si existeix." --V.Riullop (parlem-ne) 08:30, 17 des 2013 (CET)
D'acord amb en Vriullop. A més, a la plantilla {{Commonscat}}, les altres derivades de la {{sister}} i la {{projectes germans}}, no els fa falta un encapçalament de secció, pel seu disseny. Estaria d'acord amb en Kippelboy si aquí féssim servir sistemàticament la {{Commonscat-inline}} com fan en alguna altra viquipèdia.
Ara bé, tenim molts articles amb l'encapçalament de la secció d'enllaços externs sense res al darrera. Cal veure si s'ha de fer-hi alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 09:59, 17 des 2013 (CET)
A favor de treure-ho. --Judesba (digues...) 11:28, 17 des 2013 (CET)
Això no creieu que estaria recollit ja pel Check Wikipedia # Hi ha una secció entre dos encapçalaments sense contingut. El tanquem?--KRLS , (disc.) 09:13, 24 gen 2014 (CET)
Els 3 exemples que van posar encara estan pendents i no surten a Check Wikipedia. Són dos casos:
 1. Secció EE seguida d'una categoria, cal eliminar la secció.
 2. Secció EE seguida d'una commonscat (o altres projectes germans) més una categoria: cal traslladar la plantilla a la secció anterior si és una de les seccions finals tipificades (Referències, Bibliografia...) i eliminar la secció.
El primer cas és més senzill, pel segon cal una elaboració més complicada. A més caldrà treballar sobre un dump per revisar tots els articles. --V.Riullop (parlem-ne) 09:42, 24 gen 2014 (CET)

Redireccions a objectes astronòmics[modifica | modifica el codi]

Tenim centenars d'articles d'objectes astronòmics, però la majoria d'ells només en la forma d'un nom, i la majoria en poden tenir dotzenes. No sé com de complicat pot ser, però estaria bé que un bot creés els milers de redireccions que falten. És massa cansat per esperar que ho faci algú manualment. Telescopi (disc.) 17:56, 5 gen 2010 (CET)

Posa algun exemple per entendre què cal fer. --V.Riullop (#keepitfree) 19:12, 25 nov 2010 (CET)
Per exemple, (90377) Sedna. 90377 Sedna hi redirigeix, però també hi hauria de redirigir Sedna (planeta menor), 2003 VB12 i algunes variants que no conec. D'acord amb l'anònim que és una tasca que s'hauria de fer, però una gran part serà difícil d'automatitzar.--Pere prlpz (disc.) 19:30, 2 gen 2013 (CET)
Els noms alternatius d'objectes astronòmics són fàcils d'obtenir a Internet a través de llistes, com per exemple el Minor Planet Center, JPL Small Body Database, etc. Clar que cal tenir clares quines designacions o catàlegs en prenem els noms, tots?--Manlleus (disc.) 11:12, 9 març 2014 (CET)
Hi ha alguna manera fàcil de trobar una llista de noms i sinònims?--Pere prlpz (disc.) 16:03, 9 març 2014 (CET)

Viquipèdia:Manteniment/Enllaços externs trencats[modifica | modifica el codi]

Algú podria actualitzar aquesta llista? Merci! --Davidpar (disc.) 17:23, 18 abr 2011 (CEST)

I ja de pas aquesta també Viquipèdia:Enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació :P --Davidpar (disc.) 17:25, 18 abr 2011 (CEST)

URAA[modifica | modifica el codi]

Aniria bé tenir una llista d'artistes espanyols (fotògrafs, pintors, escultors...) morts entre 1916 i 1932, especialment els que tinguin categoria a Commons o una imatge a la seva pàgina per revisar quins fitxers de Commons necessiten una data de publicació per estar en domini públic als Estats Units.--Pere prlpz (disc.) 12:51, 20 gen 2012 (CET)

Importar plantilles Taxonomy:[modifica | modifica el codi]

S'acaba de fer funcionar aquí les plantilles de taxocaixa {{Espècie}} i {{Autocaixa}}. Per a treure'n el màxim potencial sense esforçar-se els d'aquí estaria bé traslladar de la Viquipèdia en anglès aquí totes aquelles plantilles que comencin per Taxonomy/ (nosaltres tenim, per exemple {{Taxonomy/Animalia}}) i Template:Child taxa/ (com aquí {{Child taxa/Trachymedusae}}). Es poden importar en massa sense haver d'adaptar res. La Viquipèdia en català entén el seu format. Ignoro si només n'hi ha cents o si n'hi ha milers. 88.19.143.203 (discussió) 19:21, 23 feb 2012 (CET)

Encara cal, això?--Pere prlpz (disc.) 00:58, 17 des 2013 (CET)
Jo crec que sí. Fent servir el codi detallat a Plantilla_Discussió:Automatic_taxobox se n'importaran milers de vàlides.

És a dir[modifica | modifica el codi]

Fer servir el bot sèquit/seguici per a implementar les recomanacions d'ortografia que proposa diàriament l'ésadir. Es podria dissenyar el bot de manera que et demani : text incorrecte i text correcte? i llavors fer-ho servir per diverses paraules?--Kippelboy (disc.) 17:07, 27 oct 2012 (CEST)

@Kippelboy: Això es podria fer amb el Replace.py i fer-lo passar per tota la Viquipèdia. Et recomano que facis una llista de replace i parlis amb en @Leptictidium: per què faci els canvis o comentar-li a en @Jaumeortola: perquè els afegeixi al seu bot semiautomàtic.--KRLS , (disc.) 09:22, 24 gen 2014 (CET)

Topònims amb articles[modifica | modifica el codi]

Hola, segons la discussió de la pàgina Ús_dels_articles_dels_topònims, els topònims catalans (o catalanitzats) amb article que apareixen en llistats, haurien d'aparèixer en minúscula. Algú pot fer un bot que canviï els topònims dels llistats i, ja que hi som, verifiqui els enllaços a tota la VP? Estic segur en en més d'un text trobem coses com "a El Prat de Llobregat", quan hauria de ser "al Prat de Llobregat". Sóc un maniàtic dels articles en majúscula, :) Gràcies. --Unjoanqualsevol (disc.) 20:22, 14 maig 2013 (CEST)

Algunes pàgines on començar: Categoria:Municipis_de_Catalunya, Categoria:Llistes_de_municipis_del_País_Valencià, Categoria:Municipis_de_les_Illes_Balears, Llista_de_poblacions_d'Andorra, Llista_de_municipis_catalanoparlants_d'Aragó, Llista_dels_municipis_del_País_Valencià.
Fer aquest canvi a les llistes que has posat és fàcil amb l'eina de substituir. A les categories, no sé pas com es pot fer. Més enllà, entenc que el bot hauria d'agafar tots els noms de municipis de les llistes de més amunt que comencin per "el ", "la ", "els ", "les " i passar per tota la Viquipèdia canviant la primera lletra de l'article per minúscula, excepte en els casos en que comencin frase. No és fàcil. Cal tenir en compte que hi poden haver parelles de noms iguals de dos llocs diferents, només un dels quals està catalanitzat. Això també s'aplica a les infotaules? Hem de canviar el títol dels articles en aquestes poblacions?--Salvi "Ssola" (discussió) 16:45, 15 maig 2013 (CEST)
És complicat automatitzar. Dins un text està clar que ha de ser minúscula i amb contracció quan calgui, però és complicat detectar el context i detectar si és un topònim adaptat o no. Els títols comencen amb majúscula i entenc que l'encapçalament d'una taula és un títol. En les categories és una impossibilitat tècnica mostrar les pàgines amb minúscula inicial. En les llistes depèn de si és una enumeració, per exemple substituïble per una llista separada per comes, o bé és una llista amb frases amb puntuació o verbs. En una taula pot acabar sent opcional segons l'estructura de la taula. Caldria delimitar més bé què és el cal fer, amb alguns exemples i si pot ser un ordre de magnitud. --V.Riullop (parlem-ne) 17:04, 15 maig 2013 (CEST)
Entenc que és complex. Per mi, llevat inici de frase, els topònims fan sempre en minúscula. Jo havia pensat que es podria fer de la següent manera. Donada una llista d'articles de topònims catalans (els catalanitzats els podríem afegir més endavant a una categoria si la cosa rutlla). Per a cada article (de la VP) veure quins articles (de la VP) l'enllacen, aleshores, revisar aquelles pàgines. Exemple, per a l'article del Prat de Llobregat, tenim que l'enllacen 334 articles de la VP. Caldria revisar cada una d'aquests articles i mirar l'enllaç al Prat de Llobregat. Si és la primera paraula d'un paràgraf, deixar-ho El_Prat_de_Llobregat, altrament, mirar si l'article es contrau, segons el que hi hagi al davant, etc. Ara mateix, hi ha un garbuix en l'estil, cal posar-hi ordre. Per exemple, mireu els municipis de >100.000 habitants i els de <100.000 al peu de Lleida.
Diria que el que es pot corregir amb bot són els que surten dins d'una frase. Els altres els veig complicats, i a més crec que tampoc tenim gaires llistes i plantilles amb llistes, de manera que es podrien corregir a mà, si més no els municipis.
En qualsevol cas, el primer pas hauria de ser compilar una llista de topònims catalans que duguin article i que no puguin confondre's amb cap topònim forà, perquè posats a canviar és igual treballar amb una llista de cinquanta topònims que amb una de cinc-cents.--Pere prlpz (disc.) 19:34, 15 maig 2013 (CEST)
He fet una prova amb els 67 articles que tenim de la Garriga i d'aquests 67 el bot n'ha trobat una dotzena (sobretot fora del cos de l'article), més alguns falsos positius que he d'arreglar. O sigui, que sembla que hi ha molts articles per arreglar.
Com deia, necessitaré una llista amb tots els topònims que s'hagin de revisar, preferiblement en el format "el Papiol",u"la Garriga",u"el Masnou",u"la Panadella",u"la Barceloneta",u"les Corts",.--Pere prlpz (disc.) 00:09, 20 maig 2013 (CEST)
De moment ho deixo estar perquè en Jaumeortola ja té previst fer-ho amb el Langtoolbot.--Pere prlpz (disc.) 12:40, 28 des 2013 (CET)

Eliminar nom complet de l'article en enllaços interns cap a seccions[modifica | modifica el codi]

Fa poc vaig aprendre que quan s'enllaça una paraula a una secció no cal tornar a escriure tot el nom sencer de l'article. Vegeu la meva correcció, per exemple. [1] No hi podria haver un bot que ho corregís? Gràcies. --Catalaalatac 20:39, 26 juny 2013 (CEST)

Que no calgui no vol dir que s'hagi de corregir. Tant vàlid és un com l'altre. De totes formes, tampoc és recomanable fer enllaços entre articles amb àncora. Primer, quan un enllaç et porta al mig d'una pàgina en lloc del principi pot despitar al lector sense saber realment on es troba. Segon, qualsevol modificació en un títol de secció trenca l'enllaç sense possibilitat de crear redireccions ni de saber si existeixen. Quan és necessari, sobretot fora d'articles, és millor usar un id per enllaçar l'àncora o bé enllaçar a través de dreceres per saber quins són tots aquests enllaços. En qualsevol cas, és una qüestió a definir en el llibre d'estil per saber què caldria fer realment. --V.Riullop (parlem-ne) 09:28, 9 gen 2014 (CET)

Interwikis[modifica | modifica el codi]

Per tal de mirar d'enterrar els interwikis, he pensat que ens aniria molt bé una una llista d'articles que encara tenen interwikis. En tenir-la, ja miraríem si es pot actuar manualment o s'ha de robotitzar la cosa ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 18:10, 25 nov 2013 (CET)

Em sembla una bona idea. --Judesba (digues...) 18:20, 25 nov 2013 (CET)
@Paucabot: Articles amb interviquis cap a EN: (588) Aquil·les, (624) Hèctor, .bu, 10a etapa del Tour de França 2008, 10a etapa del Tour de França de 2009, 10a etapa del Tour de França de 2010, 10a etapa del Tour de França de 2011, 10a etapa del Tour de França de 2012, 11a etapa del Tour de França 2008, 11a etapa del Tour de França de 2009, 11a etapa del Tour de França de 2010, 11a etapa del Tour de França de 2011, 11a etapa del Tour de França de 2012, 12a etapa del Tour de França 2008, 12a etapa del Tour de França de 2009, 12a etapa del Tour de França de 2010, 12a etapa del Tour de França de 2011, 12a etapa del Tour de França de 2012, 13a etapa del Tour de França 2008, 13a etapa del Tour de França de 2009, 13a etapa del Tour de França de 2010, 13a etapa del Tour de França de 2011, 14a etapa del Tour de França 2008, 14a etapa del Tour de França de 2009, 14a etapa del Tour de França de 2010, 14a etapa del Tour de França de 2011, 14a etapa del Tour de França de 2012, 15a etapa del Tour de França 2008, 15a etapa del Tour de França de 2009, 15a etapa del Tour de França de 2010, 15a etapa del Tour de França de 2011, 15a etapa del Tour de França de 2012, 16a etapa del Tour de França 2008, 16a etapa del Tour de França de 2009, 16a etapa del Tour de França de 2010, 16a etapa del Tour de França de 2011, 16a etapa del Tour de França de 2012... De moment us deixo aquests per no inundar-vos amb feina, quan els hagueu resolt digueu-m'ho i en posaré més. – Leptictidium (digui, digui) 22:11, 25 nov 2013 (CET)
Gràcies, Lepti, però potser aniria més bé tenir la llista completa per veure quina és la casuística, quants n'hi ha i com ens podem organitzar. Seria possible? Pau Cabot · Discussió 06:19, 26 nov 2013 (CET)
Ara que hi pens, seria possible fer la llista dels qui tenen wikidata i interwikis repetits? (588) Aquil·les, el primer, per exemple, tenia un interwiki redundant amb Wikidata. Aquesta llista, per exemple, es podria passar a un bot perquè els elimini directament ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 06:21, 26 nov 2013 (CET)
@Leptictidium: Com has fet la llista?--Pere prlpz (disc.) 16:05, 30 nov 2013 (CET)
replace.py -start:! "[[en:" "[[prova:" i, cada vegada que sortia un article, en copiava el títol manualment en aquesta pàgina. Una mica cutre, sí. – Leptictidium (digui, digui) 16:22, 30 nov 2013 (CET)

Estic fent la llista a Usuari:PereBot/interviquis romanents. Amb els primers cent mil revisats, el que veig és que n'hi ha molts (potser un 3% de la Viquipèdia) i que molts són enllaços a seccions. De redundants amb Wikidata també n'hi ha, i de conflictes d'interviquis mal resolts també.--Pere prlpz (disc.) 21:21, 14 des 2013 (CET)

Els altres casos són més complicats, però els redundants amb Wikidata, es podrien eliminar amb bot? Teníem bots que feien aquesta feina però no sé si la completaren o els que queden són només els nous ... Si eliminam aquests i en separam els que fan enllaços a seccions, potser podrem posar-nos amb els que requereixen acció humana. Pau Cabot · Discussió 07:01, 15 des 2013 (CET)
Crec que el robot que treia els interviquis era l' interwiki.py , en la seva versió actualitzada. Això ho podríem demanar a qualsevol dels que el feia servir per arreglar interwikis abans de Wikidata, o si no als que teniu per la mà això de fer servir els bots estàndard del pywikipediabot.--Pere prlpz (disc.) 11:38, 15 des 2013 (CET)

Afegit: el tema també afecta a les categories: Usuari:PereBot/interviquis_romanents#Categories_amb_interviquis_locals.--Pere prlpz (disc.) 11:57, 20 des 2013 (CET)

Molt bona feina, Pere. Es podrien eliminar els interwikis que ja siguin a Wikidata? He mirat tres categories i a dues d'elles, els interwikis es podien eliminar sense més. La tercera era un cas en que es necessitava intervenció humana. Si només hem de repassar els darrers, la cosa serà més curta. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 15:24, 20 des 2013 (CET)
Es podria. És només que preferiria que ho fes algú amb un bot estàndard en comptes d'haver d'aprendre jo com s'actualitzen i es fan servir els bots estàndard, o de fer un bot a mida. L'altra cosa que em fa venir mandra de posar-m'hi és que si no trobo una manera d'optimitzar-ho em temo que caldrien alguns dies executant el programa per repassar tots els interviquis dels articles (depèn de si hi ha gaires articles enllaçats a seccions, on el bot no cal que faci res).--Pere prlpz (disc.) 15:52, 20 des 2013 (CET)
Aquestes vacances miraré si ho pot fer el meu bot estàndard. Però potser el que sí podries implementar seria fer-ho a llistes curtes com Usuari:PereBot/interviquis romanents#Categories amb interviquis locals. Pau Cabot · Discussió 16:18, 20 des 2013 (CET)

De moment, el que estic fent és Usuari:PereBot/interviquis romanents/detall és ampliar la llista anterior amb el detall de quins són els interviquis de cada article, per veure millor la casuística. Mirant els primers, el que hi veig són bastants conflictes d'interviqui. Si copiant i enganxant (o esborrant) d'aquestes llistes algú prepara una llista d'articles dels quals es puguin treure tots els interviquis, puc mirar de treure'ls amb bot. Per fer-ho fàcil, com a llista pot servir qualsevol pàgina en que tots els enllaços que hi hagi a articles de ca-wiki siguin elements de la llista, i la resta es pugui ignorar.--Pere prlpz (disc.) 00:35, 31 des 2013 (CET)

Neteja de plantilles[modifica | modifica el codi]

Estic endreçant tot el món de les plantilles vinculades amb referències i notes. Hi ha algunes plantilles que estan obsoletes i que només estan redireccionades.

Voldria liquidar-les, però abans cal deixar-les sense ús. Caldria fer els següents canvis:

Merci,--amador (disc.) 10:09, 26 nov 2013 (CET)

Segurament no costa gaire de fer amb bot, i d'acord que es poden substituir per uniformitat i per facilitar la feina a l'editor visual, però cal "liquidar-les"? Les redireccions segueixen essent útils per trobar-les.--Pere prlpz (disc.) 15:46, 26 nov 2013 (CET)
En general, totes les plantilles redirigides s'haurien d'anar canviant per claredat, millor manteniment i evitar futures redireccions dobles. Les redireccions útils, com dreceres o noms en anglès, es poden indicar en la documentació de la plantilla. Les redireccions no útils, que no s'hagin usat al cap d'un cert temps de netejar-les, es poden esborrar sense problema. Quan dic redireccions hi incloc també les plantilles que només fan de pont. --V.Riullop (parlem-ne) 18:06, 26 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: Has pensat amb {{Listaref}}? Pau Cabot · Discussió 06:57, 27 nov 2013 (CET)
@Paucabot:. Se m'havia passat. la poso a la llista. @Pere prlpz: liquidar no necessàriament vol dir eliminar, però si fer-les desaparèixer dels articles, perquè hi ha editors que "mal aprenen" i perpetuen l'obsolescència.--amador (disc.) 09:34, 27 nov 2013 (CET)

M'hi poso:

 • reflist: 750 inclusions
 • listaref: 282
 • referencies: 140
 • referències2: 6838
 • amaga Ref2: 50
 • amaga ref: 1922
 • amaga: 3997

--V.Riullop (parlem-ne) 10:01, 27 nov 2013 (CET)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 12:04, 29 nov 2013 (CET)
Una molt bona idea i molt bona notícia! Ara cal buscar si eren mencionades a alguna pàgina d'ajuda o similar per a que no es facin servir més. Bona feina companys!--Kippelboy (disc.) 14:18, 29 nov 2013 (CET)
@Kippelboy: @Paucabot: @Pere prlpz: @Vriullop:: aprofito el vostre interès per a demanar que li feu un cop d'ull el full de ruta que m'he construït per explicar els canvis que vull fer. Us demano que feu les modificacions o comentaris que vulgueu dins la mateixa pàgina). Quan tingui una proposta de contingut de pàgines d'ajuda i d'instruccions de plantilla, ho penjaré a la taverna per a concurs popular de suggeriments. Merci,--amador (disc.) 15:45, 29 nov 2013 (CET)
Enhorabona per la feina, Amadalvarez! Pau Cabot · Discussió 09:48, 1 des 2013 (CET)

Nou trasllat:

 • On hi hagi {{Nota ref}}, bescanviar-ho per {{efn}}, respectant els paràmetres que tingui. merci, --amador (disc.) 23:15, 1 des 2013 (CET)
Estàs segur que és millor un nom amb sigles críptiques en anglès? (explanatory footnotes) --V.Riullop (parlem-ne) 23:28, 1 des 2013 (CET)
M'havia semblat entendre que t'era igual quan t'ho vaig preguntar. A la mini-enquesta que us vaig fer dins el meu full de ruta, l'Arnau i el Kipple són de l'opinió de mantenir efn-sfn «mentre no estigui més clar». Però saps que la meva primera idea era posar uns noms més entenedors. O sigui que: Anul·lo aquest encàrrec fins que no acabi amb la resta de feina i ja farem una votació com il faut sobre els punts oberts. Merci,--amador (disc.) 06:30, 2 des 2013 (CET)
(Canvio la plantilla fet per evitar l'arxiu automàtic, segueix obert) @Amadalvarez: Quan vaig dir m'és igual calia entendre-ho com "fes el que vulguis" :-) però si em plantejo fer-ho jo, m'ho haig de pensar dos cops. Nota ref té 104 inclusions i efn 262. Una opció és canviar-ho de moment a efn per fusionar-les i deixar la qüestió de noms efn-sfn per discutir-ho on toqui i ja farem el que calgui quan sigui. --V.Riullop (parlem-ne) 08:32, 2 des 2013 (CET)
És una solució, però si finalment s'acorda anomenar-li "Nota ref", ja seria trist haver de tornar enrere el que haguem canviat. Ara prefereixo m'estimo més centrar-me en esbrinar quina de les rares em de "reciclar". Aquesta ja sabem que són sinònimes i tindrem temps de posar-nos-hi. Merci, --amador (disc.) 13:39, 2 des 2013 (CET)

Categories amb menys de cinc articles[modifica | modifica el codi]

També ens aniria bé un bot que ens fes una llista de les categories que tenen menys de cinc articles. En Joancreus en va fer un (Usuari:JoRobot/Logs/Cat menys 5), però no s'ha anat actualitzant. Si es pot millorar, no fa falta que surtin les categories no creades, ja que aquestes ja les tenim a Especial:Categories demanades. Pau Cabot · Discussió 09:45, 1 des 2013 (CET)

He fet la llista a Usuari:PereBot/categories petites, però està dividida i se m'hi han colat unes quantes categories no enciclopèdiques que no hi haurien de ser. Per arreglar-les serveix, però si cal comptar-les s'hauria d'esporgar i comptar bé més o menys a mà.--Pere prlpz (disc.) 10:19, 11 des 2013 (CET)
Molt bona feina, Pere. He fet la neteja. En teníem 293, però a hores d'ara ja n'hi ha unes quantes que s'han esborrat. Pau Cabot · Discussió 11:52, 14 des 2013 (CET)
Bona feina als 3! Si no és ja a la Quinzena de la qualitat, es podria afegir com una tasca a fer.--Kippelboy (disc.) 07:24, 17 des 2013 (CET)
Me sembla que hem fet neteja a Usuari:PereBot/categories petites (a excepció de les categories de monuments). Pere, es podria actualitzar la pàgina? Pau Cabot · Discussió 20:04, 2 gen 2014 (CET)
Ja està el bot en marxa.--Pere prlpz (disc.) 23:00, 2 gen 2014 (CET)
@Pere prlpz: ja es pot tancar?--KRLS , (disc.) 08:49, 24 gen 2014 (CET)

Articles curts[modifica | modifica el codi]

Un altre bot que aniria bé per detectar errades en redireccions o possibles articles a fusionar seria un que fes una llista dels 1000 articles més curts de la Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 09:47, 1 des 2013 (CET)

Crec que això es podria fer a la vegada que s'actualitza la llista de pàgines que encara tenen interviquis. De fet, estaria bé mirar d'agrupar totes les feines que requereixin mirar el text viqui de totes les pàgines de la Viquipèdia, perquè carregar la pàgina és una operació llarga, i un cop carregada es poden fer tantes comprovacions com es vulgui en un temps relativament molt curt.
Aleshores intento recordar-me'n per quan algú hagi passat l'interwiki.py.--Pere prlpz (disc.) 15:12, 16 des 2013 (CET)

Íbid. > ibid.[modifica | modifica el codi]

M'adono avui, gràcies a l'eina màgica de l'Arnaugir ({{Consell lingüístic}}), que no és Íbid. sinó ibid. (del llatí ibidem), i que cal escriure-ho en minúscula i sense accent. Jo no sé quants "Íbids" dec haver escampat ja... algun bot podria corregir el meu error, si us plau? Gràcies! --Judesba (digues...) 23:52, 2 des 2013 (CET)

Aquesta també sembla de l'especialitat d'en Leptictidium.--Pere prlpz (disc.) 23:56, 2 des 2013 (CET)
Una cosa: si apareix a principi de frase, també va en minúscula? – Leptictidium (digui, digui) 09:58, 3 des 2013 (CET)
S'utilitza per a les dates de biografies; exemple: (Canet de Mar, Maresme, 12 d'abril de 1935 - ibid., 23 de desembre de 2001). És sempre a la segona meitat de les dates, així que no hi haurà problema amb això del "començament" de frase. ;-) --Judesba (digues...) 10:05, 3 des 2013 (CET)
@Leptictidium:@Judesba: Quin és el consens que s'ha arribat. @Leptictidium: S'ha fet el canvi o no?--KRLS , (disc.) 09:25, 24 gen 2014 (CET)
KRLS, no sabia que havíem d'arribar a un consens. Pensava que ja estava correctament demanat i que algun bot faria la tasca. Hi ha alguna discrepància, Lepti? --Judesba (digues...) 09:42, 24 gen 2014 (CET)
Com que no s'ha seguit la conversa, no sabia si havia caigut en sac trencat.--KRLS , (disc.) 09:46, 24 gen 2014 (CET)
Segurament ho faré aquest vespre o, si no, aquest cap de setmana.– Leptictidium (digui, digui) 16:51, 24 gen 2014 (CET)

Wikidata[modifica | modifica el codi]

Tot fent neteja de plantilles obsoletes, m'he trobat un article amb {{Metadades persona}} i em pregunto si això no s'hauria d'eliminar dels articles ara que hi ha wikidata. Si la resposta és si, un bot seria benvingut.--amador (disc.) 07:32, 6 des 2013 (CET)

Sí que és obsolet perquè Wikidata fa el que havien de fer les metadades (en:Wikipedia_talk:WikiProject_Persondata#Wikidata), i a més ara Wikdata ja té un tipus de dada per les dates. El dubte és si hi pot haver dades a les metadades que valgui la pena importar a Wikidata. Del primer exemple que he mirat, Matthew Carter, a Wikidata no hi ha el lloc ni la data de naixement. Li notifico a en Micru que, si no recordo malament, a la viquitrobada va dir que estava interessat en pujar dades a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 12:40, 14 des 2013 (CET)
@Pere prlpz:Si, em sembla que era ell. Merci,--amador (disc.) 12:46, 14 des 2013 (CET)
@Pere prlpz: Com està la situació?--KRLS , (disc.) 09:30, 24 gen 2014 (CET)
@KRLS: Ni idea. En Micru està desaparegut i no sé de ningú més que estigui ficat en el tema. Suposo que no val la pena mantenir les metadades.--Pere prlpz (disc.) 22:08, 24 gen 2014 (CET)

25-100 edicions mensuals[modifica | modifica el codi]

Hola, volem preparar una campanya per animar a editar més a aquells viquipedistes que fan entre 25 i 100 edicions al mes. Al llistat http://stats.wikimedia.org/EN/TablesWikipediaCA.htm es menciona que són entre 100 i 200 aproximadament depenent del mes. La idea seria intentar que "pugin un esglaó" animar-los amb la intenció que passin a ser del grup de 100 edicions o més mensuals. La meva pregunta és: Em podrieu generar un llistat o-en cas que existeixi- dir-me on puc trobar aquesta informació? Hi ha un llistat de viquipedistes actius, el que caldria és fer un filtre pels que fan entre 25 i 99 edicions mensuals. ÉS possible? Gràcies per endavant.--Kippelboy (disc.) 10:09, 17 gen 2014 (CET)

Hauria de ser fàcil, però no aconsegueixo trobar cap llibreria que permeti recuperar la llista de contribucions d'un usuari per mirar-los la data. L'API permet fer-ho (mw:API:Usercontribs) però no trobo el codi per fer-ho amb python, i si s'ha d'escriure de zero pot ser complicat (complicat pels que no en sabem).--Pere prlpz (disc.) 22:22, 24 gen 2014 (CET)
Jo la idea la vaig treure d'aquí, on apareixen els números però no pots clicar per veure els noms. Suposo que l'Eric Zachte hi té accès. Podrieu parlar amb ell.--Kippelboy (disc.) 08:41, 25 gen 2014 (CET)
És una tasca per algú que tingui compte al labs, més que per un bot. --V.Riullop (parlem-ne) 10:49, 25 gen 2014 (CET)
Si algú m'escriu la consulta a l'API, jo faré córrer el bot. :-) --Arnaugir (discussió) 23:02, 29 gen 2014 (CET)
Està explicat a mw:API:Usercontribs. Diria que la consulta és https://ca.wikipedia.org/w/api.php?action=query&list=usercontribs&ucuser=Pere_prlpz&uclimit=100&ucdir=older&ucprop=timestamp (anant canviant el nom de l'usuari i posant 25 en comptes de 100 quan calgui). Segons com ho vulguis tractar pots fer la consulta a l'inrevés i en comptes de demanar-li les darreres 25 i les darreres 100 per veure si 1 mes queda entremig, pots demanar-li les edicions del darrer mes i veure si n'hi ha entre 25 i 100, però amb aquesta no me n'he acabat de sortir.--Pere prlpz (disc.) 23:59, 29 gen 2014 (CET)

Netejar els falsos positius a la llista de pàgines no connectades a Wikidata[modifica | modifica el codi]

Especial:UnconnectedPages té un munt de falsos positius, fet relacionat amb Bug 53562 - Special:UnconnectedPages lists connected pages. Allà expliquen que la solució és extreure la llista de falsos positius (hi ha un script al comentari #1) i llavors utilitzar un bot per a fer un null edit a cadascun d'aquests articles (la instrucció per a pywikibot està definida al mateix comentari). Si algú ho pot fer li ho agrairé. Aquesta llista està resultant molt útil per a trobar articles duplicats a ca.wiki, i entrades no del tot correctes de ca.wiki a Wikidata. Però trobar-se tots aquests falsos positius pel camí incrementen la mandra a provar noves entrades a la llista. Moltes gràcies.--QuimGil (disc.) 10:41, 26 gen 2014 (CET)

QuimGil Potser te serveixi aquest fil: #Pàgines sense interwikis. Pau Cabot · Discussió 12:42, 26 gen 2014 (CET)
Si ho estic entenent bé les dues llistes són complementàries. Especial:UnconnectedPages són articles sense element a Wikidata, mentre que http://users.atw.hu/sanyi4/lonelylinks.php?site=ca són articles que sí que tenen un element a Wikidata però que no té altres interviquis (només tenen el català).--Pere prlpz (disc.) 23:30, 26 gen 2014 (CET)
Sí, la meva motivació és trobar pàgines que encara tiren d'interwikis vells i no de Wikidata, corrent el risc d'oferir enllaços interwiki obsolets i ser invisibles per als projectes en altres idiomes. Concretament vaig al darrere d'aquesta llista: [2]. M'he polit l'A i la B, però de sobte a la C hi ha molts més falsos positius, requerint més dosi de paciència en els meus vespres...  :) --QuimGil (disc.) 03:26, 27 gen 2014 (CET)
Aleshores potser et pot ser útil usuari:PereBot/interviquis romanents/detall.--Pere prlpz (disc.) 12:50, 27 gen 2014 (CET)
Ah, aquesta URL no la coneixia. Moltes gràcies! El que és interessant de [3] és que aquestes pàgines no només tenen enllaços interwiki vells, sinó que a més no tenen entrada a Wikidata i, per tant, les seves veïnes en altres idiomes no tenen constància de la seva existència. D'altra banda, amb freqüència aquestes pàgines no van ser modificades pel bot perquè apuntaven a entrades de Wikidata que ja havien estat reclamades per altres articles de ca.wiki. Per això de les diverses llistes que tenim prefereixo poser el meu temps humà i manual en aquesta, perquè la possibilitat de trobar problemes que un bot sol no sabrà solucionar és més alta.--QuimGil (disc.) 06:57, 28 gen 2014 (CET)
En multichill s'ha enrotllat i ha creat la llista d'articles que declaren no estar connectats a Wikidata tot i que ho estan. Algú podria fer córrer un bot que simplement "toqui" (faci un null edit a) aquests articles? Això netejarà Especial:UnconnectedPages. Moltes gràcies per endavant.--QuimGil (disc.) 21:57, 25 feb 2014 (CET)
Fet. En la propera actualització de la pàgina especial haurien de desaparèixer els falsos positius. Però he vist també en la llista falsos falsos positius degut a l'existència d'etiquetes a wikidata però sense enllaç. Això passa en reorganitzar enllaços interwiki, traslladant-los però sense traslladar també l'etiqueta i la descripció, o bé sense actualitzar-ho. En bastants casos també m'he trobat amb vandalismes que han esborrar l'enllaç cawiki però deixant el títol de l'etiqueta. Semblen vandalismes sistemàtics, fets entre setembre i octubre, per anònims amb una sola edició. Caldrà estar pendent d'aquest nou tipus de vandalisme indirecte sobre cawiki, seguint els canvis recents amb l'etiqueta apropiada: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Special:RecentChanges&tagfilter=new+editor+removing+sitelink. Aquests canvis també apareixen aquí, però només si no s'activa en les preferències l'opció avançada d'agrupar els canvis per pàgina. Es podria investigar si es pot crear un filtre d'abusos similar. Ara, faltaria que algú que en sàpiga generi de nou la llista per veure aquests casos. --V.Riullop (parlem-ne) 20:15, 27 feb 2014 (CET)
Moltes gràcies! La llista funciona ara de meravella. Vaig comentar el tema del vandalisme al bug report i he rebut aquesta resposta: d:User:LinkRecoveryBot is doing that for us. example: d:Special:Diff/106570700/108694713--QuimGil (disc.) 07:52, 2 març 2014 (CET)
Sembla que la majoria que he trobat són anteriors al funcionament del bot, a mitjan octubre, més algun que se li ha escapat i més algun potser de bona fe però incomprensible. Es pot veure els que he recuperat últimament. Però la llista és massa llarga amb molts falsos positius ja recuperats i ho he deixat córrer. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 2 març 2014 (CET)