Viquipèdia:La taverna/Propostes/Arxius/2007/01

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pluja d'idees de gener[modifica]

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de gener del 2007

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General


Proposta per solucionar les redireccions d'articles amb faltes d'ortografia[modifica]

Bones,

He llegit a Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2006/Sobre la política de redireccions i a Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Novetats/2006/02#Vol.C3.ADeu_dir els problemes de redireccionar pagines amb errades ortogràfiques i se m'ha ocorregut la idea de fer una pàgina amb diferents enllaços als articles que la gent escriu normalment malament (tots) i redireccionar els articles a aquesta pàgina (amb el símbol #possible article) per tal d'accedir-hi directament. Per entendre-ho millor, podeu veure un exemple a l'article de prova Usuari:Iradigalesc/Article_Exemples_Redireccions que he creat al meu directori d'usuari. Aquest es dirigeix automàticament a Usuari:Iradigalesc/Exemples_Redireccions#Atzar. La pàgina en què es dirigeix mostra un missatge a la part inferior dreta de la pantalla (m'he basat en Plantilla:Troll i no l'he sabuda editar gaire), tot i que la idea és que es mostri el missatge a la part superior de la pantalla de manera que es vegi més clar (algú amb més experiència potser ho sabria fer). Repeteixo que mirant l'exemple ho entendreu millor; em sap greu no saber explicar-me millor! D'aquesta manera s'eliminaran alguns dels problemes que he llegit en edicions anteriors de la Taverna o s'afegiran noves funcionalitats:

  • No s'utilitzaran centenars d'articles descatalogats i breus per implementar l'etiqueta Plantilla:VolíeuDir; amb una pàgina n'hi haurà prou.
  • Hi haurà tots els articles que comencin igual junts, per tant si l'usuari cerca "Aplicacio" i se'l redirigeix a "Pàgina de redireccions#Aplicació", més endavant es pot decidir, per exemple per l'article "Aplicable" o "Aplicar" (i no estrictament "Aplicació".
  • Es continuarà fent esment a l'usuari de què l'article que ha demanat estava mal escrit i, per tant no l'utilitzarà com a bo.

Espero que us pugui ser útil!--Iradigalesc (discussions · +) 21:45, 9 gen 2007 (CET)[respon]

A la viqui anglesa, utilitzen una redirecció amb una plantilla, per exemple hi podrien haver les següents redireccions (amb les plantilles angleses adaptades al català);
La plantilla faria que totes quedessin categoritzades per tipus i incloses en una categoria equivalent a en:Category:Unprintworthy redirects (redireccions no dignes per a impressió)... si a ells els funciona... crec que a nosaltres també ens hauria de funcionar... --Joanjoc (discussió) 23:21, 9 gen 2007 (CET)[respon]
Però, els funciona? Veig que l'únic que fan és categoritzar i redireccionar sense més informació.--VRiullop (parlem-ne) 18:10, 19 gen 2007 (CET)[respon]