Viquipèdia Discussió:Anecdotari/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Classe de coses que poden entrar

Quina classe de coses poden entrar aquí?? La paranoia d'avui del tsunami [1] s'hi podria incloure o és massa tonta?--SMP (missatges) 11:40, 19 mai 2006 (UTC)

No, aixó és vandalisme. Les anécdotes són per a gent que no se n'adona que el què ha escrit és incorrecte i damunt resulta graciós. Una falta d'ortografia que canvia totalment el sentit de la frase, una dada impossible, etc. –Pasqual · bústia 11:55, 19 mai 2006 (UTC)
Jo no inclouria cap tipus de vandalisme dins l'anectodari. Encara l'afavoririem! El de capets capats, de fet, tot i que digui vandalisme, no ho és. L'usuari en qüestió va fer un munt de correccions ortogràfiques i se li va escapar aquest divertit error. Com a molt inclouria els casos com el de [2] on una col·lacoració va incloure la joia: "El nou estadi AOL Sorra, que durant el campionat es cridarà WM Hamburg Sorra" (l'AOL Arena s'anomenarà...). La col·laboració no sé si intentava col·laborar o era vandalisme pur i dur (es va carregar un tros de l'article) però jo vaig riure una estona :-) (la resposta és similar a en Pasqual, però és que hem editat alhora...)--Xtv (que dius que què?) 11:57, 19 mai 2006 (UTC)
Recordant xorrades d'aquestes vandàliques, algú fa temps va posar a l'article Tres Reis d'Orient aquesta tonteria: [3]. Això sí que és vandalisme pur, oi?--SMP (missatges) 12:10, 19 mai 2006 (UTC)
Sí, sí..., vandalisme pur... però en tot cas el trobo molt divertit. Òbviament més per la plantilla que per la frase.--Xtv (que dius que què?) 12:16, 19 mai 2006 (UTC)

Distingir el que fa gràcia i el que no és difícil perquè és una apreciació personal. Intentaria diferenciar l'errada inocent de la bajanada destructora. En el fons una gra gràcia i l'altra no, però... el sentit de l'humor és molt variable. --VRiullop (parlem-ne) 18:09, 19 mai 2006 (UTC)

Allò dels Reis Mags no fa gens de gràcia (imagina't que ho llig un xiquet de 9-10 anys que està fent un treball d'escola...) L'anecdotari ha de contindre frases que la gent escriu sense voler o que no se n'adona del que està escrivint i que són gracioses (errades en general) i no les xorrades de gent que s'avorreix. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:36, 19 mai 2006 (UTC)

Pompeu Fabra

Entraria dins l'anecdotari el fet que vam tenir a la viqui l'article d'en Pompeu Fabra durant quasi tres anys (11/08/03 a 15/05/06) el bon home com a catedràtic de l'Autònoma 66 anys abans que s'hagués creat tal universitat? (tal com es comentava aquí), o més aviat això és un desprestigi per la viqui?--Xtv (que dius que què?) 12:03, 19 mai 2006 (UTC)

És molt graciós, hauria d'estar i en cap cas suposa un desprestigi, la Viquipèdia està feta per persones i les persones errem i aquest anecnotari està fet per a riure'ns sanament de nosaltres mateixos i que no torne a passar. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:47, 19 mai 2006 (UTC)
El que passa és que és cert, va ser catedràtic de l'autònoma 36 anys abàns que és creés, perquè de 1932 a 1939, la Universitat de Barcelona s'anomenava Universitat Autònoma de Barcelona, com podeu veure a Universitat de Barcelona#Història. Jo ho explicaria a l'article Pompeu Fabra i posaria com a anècdota que algú ha posat a l'anecdotari una cosa que no era un error (i a més n'ha fet conya).--Pere prlpz 14:16, 21 febr 2007 (CET)
Que bo hahaha. En tot cas a l'article ha de quedar clar que la Universitat Autònoma no és l'Autònoma d'avui en dia (tal com semblava indicar l'enllaç que hi havia abans). Què us sembla tal com ho he deixat ara?--Xtv (que dius que què?) 15:30, 21 febr 2007 (CET)

Imparcialitat extrema

He afegit una perla que se'm va escapar fa pocs dies. Quan vaig marcar un article per a eliminar-lo (concretament el de Can Vies), vaig exposar com a motius per a l'eliminació que era extremadament imparcial. Quan vaig veure la patinada vaig estar uns quants minuts rient tot sol, i m'agradaria compartir aquesta bona estona que vaig passar :-P --Eloi [entfe001] (blablabla) 13:37, 22 mai 2006 (UTC)

Molt bona, d'això se'n diu riure dels propis errors!--SMP (missatges) 13:59, 22 mai 2006 (UTC)

Traductors

Us n'adoneu que les anecdotes es nodreixen principalment de traduccions automatiques que no es revisen ? I aixo nomes es una petita mostra, cada vegada estic mes fart de trobar-me texts que han estat traduits automaticament i practicament sense revisar. Em sembla que moltes vegades aquestes traduccions fan mes nosa que servei. No se quina seria la millor manera d'evitar aquesta proliferacio de bestieses. Xevi 21:54, 14 ag 2006 (UTC)

Estic d'acord en que davant de la proliferació de traduccions automàtiques, les manques de revisió d'una traducció, ja no fa gràcia com a anècdota sinó que comença a tocar la moral. Jo no n'introduiria més com a anècdota.--Xtv (que dius que què?) 16:14, 27 març 2007 (CEST)
No crec que posar-les com a anècdotes animi a la gent no fer traduccions automàtiques, sinó que més aviat aquest i els altres errors que surten aquí criden l'atenció perquè la gent vegi què pot passar i vagi amb compte. Diria que el que cal fer per desincentivar les males traduccions és esborrar com a mínim les pitjors o revertir-les, tot i que a les votacions d'esborrar pàgines aquesta no sembla la tendència més popular.--Pere prlpz 16:28, 27 març 2007 (CEST)

Vandalisme importat

Aquí es posen errors i no vandalisme, però potser s'hi podrien posar coses que algú ha traduït d'una altra viquipèdia sense ni adonar-se que hi havia barbaritats que havia posat un vàndal. Jo en tinc un parell, d'aquestes. Es pot o no es pot?--Pere prlpz 15:22, 21 febr 2007 (CET)

Diria que sí. L'únic que cal és evitar d'animar el vandalisme. --SMP​·d​·+ 15:33, 21 febr 2007 (CET)