Viquipèdia Discussió:Bots/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Arxiu històric: Viquipèdia Discussió:Bots/2006.
Per les sol·licituds actuals de marca de bot, vegeu Viquipèdia:Petició de marca de bot.

Proposta de normes pels bots

S'haurien de crear unes normes per donar flag als bots:

Aquestes normes haurien de recollir: un termini des de la petició fins a la concessió de l'estatus de bot, per tal de que es pugui manifestar l'aprovació (o el rebuig), i una relació mínima entre aprovacions i vots en contra. Els bots s'haurien de fer córrer unes 50 vegades, en tandes de 10, al principi. Passat un temps curt des de l'aprovació, i després de les 5 tandes de 10, s'aprovarien definitivament. Pot algú concretar més això? Podrà ser sotmès a votació? Plàcid Pérez Bru 23:41, 3 jul 2006 (UTC)

Estic d'acord en que s'ha de formalitzar. Hauriem d'engegar una presa de decisió. Les condicions de votació poden ser les mateixes que per esborrar pàgines. Sobre el temps de prova no ho tinc tant clar. No he vist cap viquipèdia que ho fagi i normalment els bots actuen a diferents wikis. Nomès l'anglesa té previst un prova prèvia sota supervisió d'un grup d'expers, que es podria aplicar quan el propòsit no sigui clar.--VRiullop (parlem-ne) 17:44, 4 jul 2006 (UTC)
Hi ha bots que estan actuant sense eixe reconeiximent, com per exemple TXiKi. Supose que crear una política sobre la consessió de la marca de bot és per poder evitar que bots com aquest puguen actuar sense el consentiment de la Comunitat i conseqüentment ser blocat fins que es veja que realment estan fent la seua tasca adeqüadament i puguen editar sense ser visualitzat als canvis recents. Sinó no veig l'utilitat de tindre una política com aquesta. –Pasqual bústia 18:46, 4 jul 2006 (UTC)
Són dues coses diferents. Un bot que actui sense permís hauria de ser blocat i ho pot fer un administrador. Però si demana autorització, què fem? Quan se l'autoritza i quan no? En quines condicions? Només un buròcrata pot marcar bots i entenc que en Plàcid demani aclariments d'actuació. --VRiullop (parlem-ne) 21:26, 6 jul 2006 (UTC)

Per ventura seria millor que la votació per aprovar els bots fos després de de fer uns 50 tombs per veure primer com funciona.

És molt important que els bots estiguin enregistrats perquè poden crear modificacions molt més ràpid que els altres usuaris i desfer aquests canvis podria ser molt complicat; apart d'això, per raons pràctiques es important (identificació dels canvis) que els bots estiguin enregistrats. Plàcid Pérez Bru 19:30, 5 jul 2006 (UTC)


La marca de bot s'ha de donar perquè es puguin veure els canvis que fan els bots. Com que els bots son programes que actuen de forma automàtica i "no entenen" el que estan fent es necessari que es puguin controlar els canvis que fan. Plàcid Pérez Bru 21:07, 6 jul 2006 (UTC)

Detecció de bots amb marca d'usuari

Recorde ací l'actuació de TXiKi, però realment volia assenyalar l'actuació d'un altre bot que no té la marca correponent, es tracta d'Escarbot. –Pasqual bústia 22:15, 10 jul 2006 (UTC)

Proposta de normes pels bots

Normes per crear un bot:

  • 1).Abans de fer anar un bot s'hauran de seguir les tres primeres passes. S'haurà de crear una plana d'usuari amb un nom que contengui les 3 lletres minúscules: “bot”.
  • 2).En aquesta plana d'usuari s'hi haurà de posar la plantilla de bot.
  • 3).Es demanarà a la plana la marca de bot.
  • 4).Obtinguda la marca de bot es passarà al pas següent.
  • 5).Es farà córrer el bot 50 vegades en 5 tandes de 10 actuacions.
  • 6).Es sotmetrà a votació l'aprovació definitiva del bot. Un sol vot en contra degudament motivat suposarà la suspensió definitiva del bot.
  • 7).Els bots aprovats seguint el procediment esmentat es podran fer córrer indefinidament. Si un bot es denunciat, mitjançant una al·legació motivada i amb proves, es podrà suspendre definitivament.

Traducció de les normes al castellà pels usuaris d'altres viquipèdies

  • 1).Antes de hacer funcionar un bot deberan seguirse los tres primeros pasos. Se deberá crear una página de usuario con un nombre que contenga las 3 letras minúsculas: "bot".
  • 2).En esta página de usuario se deberá colocar la plantilla correspondiente.
  • 3).Se pedirá en la página la marca de bot.
  • 4).Obtenida la marca de bot se passará a la fase siguiente.
  • 5).Se pondrá en funcionamiento el bot 50 veces en tandas de 10 actuaciones.
  • 6).Se someterá a votación la aprobación definitiva del bot. Un solo voto en contra debidamente motivado supondrá la suspensión definitiva del bot.
  • 7).Los bot aprobados siguiendo este procedimento se podrán hacer funcionar definitivamente. Si un bot es denunciado, mediante alegación motivada i con pruebas, podrá ser suspendido definitivamente.


Qualque usuari podria, si us plau, traduir aquestes normes al francès o a l'anglès (aquests idiomes poden ser prioritaris, però les altres traduccions també s'agrairan).

Quan siguen aprovades jo m'encarregue de la versió en francès. –Pasqual bústia 20:14, 14 jul 2006 (UTC)

Em sembla bé que hi hagi unes normes pels bots, però no sé si cal que siguin tan estrictes. És a dir, que una persona que té un bot que corregeix interwikis, per exemple, que estigui treballant amb 15 idiomes, si ha de fer les 5 ràfegues de 10 canvis per cada idioma... no ho farà i no corregirà interwikis. Potser seria millor que faci 30 canvis de cop, per valorar-lo i ja se li pot donar l'estatus de bot. I després se'l controla de tant en tant i punt...--Xtv (que dius que què?) 12:47, 26 ag 2006 (UTC)


Pregunta

Jo com a usuari Malet, no puc crear interwiki? Això de bot és només per a canvis automàtics, si m'equivoco que algú m'ho indiqu. --Malet 20:03, 2 febr 2007 (CET)

Si per posar interwikis has de ser un bot, puc crear Maletbot

Pots posar els interwikis que vulguis. El que passa es que hi ha robots que els van actualitzant, un cop ja n'hi ha (p.ex., si fas un article i l'enllaces a la versio en angles, mes endavant un robot pot comprovar si hi ha mes interwikis a la versio anglesa i afegir-los a la nostra). Xevi 20:18, 2 febr 2007 (CET)
Gracies, ja ho he entes.--Malet 16:03, 3 febr 2007 (CET)

Bot a Degueche

Eliminació de pagina i plantilla protegida. Es un proba o qué?--joc 20:19, 11 ag 2007 (CEST)

Com? la pàgina no està eliminada i les plantilles no estan protegides... et referies a alguna altra pàgina?--Xtv (que dius que què?) 20:36, 11 ag 2007 (CEST)

Crear arxiu

Crec que la pàgina seria més pràctica si s'arxivessin totes les demandes ja resoltes. Hi esteu d'acord? --Meldor 14:43, 5 oct 2007 (CEST)

Ho he traslladat a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds, per separar el que és, o hauria de ser, política de tasques, i hi he afegit l'arxivador automàtic després de 15 dies resoltes.--V.Riullop (parlem-ne) 18:58, 1 abr 2010 (CEST)

Correcció als gèneres de plantes

Hola. En la majoria d'entrades dels gèneres de plantes hi ha un error de redacció. Hi diu "gènere de plantes de la a la família". Crec que es podria fer un bot per substituir "de la a la " per "de la".

Si cerqueu '"de la a la' comprovareu que hi ha desenes d'entrades amb l'error idèntic.

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per Jss (disc.contr.) 11:31, 23 des 2007 (CET)

Més paràmetres

Hola, he obert la discussió de poder afegir més paràmetres a la plantilla de bots. --Toniher (disc.) 11:46, 16 nov 2014 (CET)