Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Plantilles per a citar obres de referència/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Substituir les plantilles de referències

No veig gens clara la necessitat de substituir les plantilles de referències, sinó més aviat al contrari. De fet un dels motius que jo vaig començar a fer servir plantilles per obres concretes quan encara no era costum era la possibilitat de millora, com per exemple afegir-hi l'ISBN si no hi era, millorar-ne l'estil o enllaçar el nom de l'autor (per exemple, si en fer la plantilla no se sospitava que era prou rellevant com per tenir article).

Una mostra d'això és la {{cita bolòs}}, que es fa servir en una cinquantena d'articles, i que en Vriullop va millorar passant-la al format ref-llibre, i que si hagués estat substituïda la millora no hauria tingut efecte en tots els articles on és.--Pere prlpz (discussió) 17:33, 20 abr 2009 (CEST)

També m'ho ha comentat en Jolle [1]. Ho he posat perquè em semblava que podia ser interessant substituir-la si la cita es fa servir per a diferents frases o paràgrafs per a defensar diferents punts de l'argumentació de l'article. Així un cop substituïda es pot afegir les pàgines concretes d'on s'ha tret, però suposo que podem adoptar els dos criteris (substituïda o directament). Estic d'acord a modificar aquest punt.
En Jolle també m'ha dit que perquè no afegir ==Referència== a aquest tipus de plantilles, però crec que no és adequat, ja que un article podria necessitar diferents obres de referència [2] i quedaria un nyap increïble.
En tot cas estic obert a cercar un consens sempre i quan es tingui cura a l'hora de valorar la feina feta per un servidor. Això no és una norma ni una directriu ni res per l'estil estic mirant que sigui aprofitat per el màxim de persones, per això ho publicito per a que mirem que ens beneficii a tots. Inclús si voleu ho podem esborrar. --Bestiasonica (discussió) 21:27, 20 abr 2009 (CEST)
Per modificar la cita per un article concret, sí que pot ser útil substituir, i està bé explicar com es fa, però no recomanar-ho en general. Tot i això, jo procuro evitar-ho encara que sigui a costa de forçar una mica l'estil. Una altra opció seria modificar les plantilles perquè acceptessin un camp opcional amb la pàgina.
Sobre incloure-hi ==Referència==, d'acord amb tu. Només serviria per articles amb una sola referència, i encara. Si és una cosa que ha de facil·litar molt la feina a en Jolle, es podria fer una plantilla per substituir que dugués com a paràmetre quina plantilla de cita volem, i que inclogués el títol de secció.
Sobre valorar la teva feina, no entenc el comentari, però crec que fas molta feina i de molt valor, encara que de vegades no estigui d'acord amb algunes coses.--Pere prlpz (discussió) 10:01, 21 abr 2009 (CEST)

Fets/coneixement

Es dóna importància al mot "fets" i, he de plantetjar les mateixes dubte que a [3]. La Viquipèdia no es fonamenta en els "fets", sinò en els "coneixement". Donar-li tanta importància al mot "fets" a l'article entra en contradicció amb la resta de les nostres polítiques (evidentment, sobretot amb VP:NOTI). Fonamentem els articles en "el saber establert", no pas en "els fets". Per eixe motiu, no podem escriure sobre les nostres experiències personals, per exemple. Ferbr1 (discussió) 12:32, 21 abr 2009 (CEST)

He canviat un "fets" per "informació", més genèric, però el fet fonamental és recordar que "els fets no tenen drets d'autor". En canvi, el coneixement com a idea que es té de les coses, com a explicació dels fets, sí que podria tenir drets d'autor. No veig la contradicció amb VP:NOTI excepte que fossin fets inèdits, cosa sense sentit si estem parlant sobre com citar fonts, o bé que s'utilitzin els fets (font primària) per fer una interpretació secundària i inèdita, però aquest és un altre problema diferent als drets d'autor. --V.Riullop (parlem-ne) 13:25, 21 abr 2009 (CEST)

principiants

citar fonts es una de les coses que la gent es perd i crec que no queda clar els requisits mínims per fer-ho per citar web i citar llibre.el comentari anterior sense signar és fet per Jrosell (disc.contr.) 23:25, 13 maig 2009 (CEST)

No entenc per on vas. Pots saber com usar les referències a Viquipèdia:Citau les fonts. --Bestiasonica (disc.) 12:25, 23 maig 2009 (CEST)