Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Ferengi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

*ferengis (pronunciat [fəˈrɛŋɡi]). Segur que es pronuncia així en català?

  • Hi ha coses com Delphi Ardu i Exchequer que no sé per què estan en cursiva.
  • En Data en una ocasió esmenta "sembla més fort del que sembla". Aquesta frase no té sentit.
  • Les referències són gairebé totes a fonts de Star Trek mateix: segur que són neutres, quan tenen un interès econòmic en fer que Star Trek sembli lo més interessant possible?
  • Finalment, voldria saber (i és una pregunta real, no retòrica), per què la traducció d'un article anglès considerat "Start Class" hauria de ser un article de qualitat aquí. – Leptictidium (auderiense) 13:48, 4 oct 2009 (CEST)
He corregit la fonètica: g -> ʒ. Crec que no està bé ni en la versió en anglès. 193.152.140.239 (discussió) 13:59, 4 oct 2009 (CEST)
Segur que és així? La combinació [ŋʒ] no és gaire lògica, fonèticament. – Leptictidium (auderiense) 14:33, 4 oct 2009 (CEST)
Havia confós el símbol de la n velaritzada amb la palatalitzada. En tot cas, sona com en català gi, i no gui. I que jo sàpiga en anglès també (a les versions sudamericanes, on conserven les paraules angleses, imitant a més l'accent anglès, ho diuen amb el so ʒ quan en castellà no existeix), pel que ho deuen tenin mal posat. 193.152.140.239 (discussió) 14:59, 4 oct 2009 (CEST)
Aleshores seria [fəˈrɛnʒi], no? – Leptictidium (auderiense) 15:07, 4 oct 2009 (CEST)
En català la n té 6 punts d'articulació diferents depenent del de la següent consonant la qual assimila. Davant ʒ és característic ɲ (que no ŋ) com en "conjugar". 193.152.140.239 (discussió) 16:17, 4 oct 2009 (CEST)
Delphi Ardu i Exchequer els he posat en cursiva per què recordo que fa temps em vas dir que les paraules que no formen par de la llengua catalana van així. La frase d'en Data l'he canviat per sembla ser més fort del que aparenta que queda més entenedor però si va dir això exactament no ho recordo, ja que des de l'últim cop que vaig veure la sèrie en català... :S. Les referències simplement les he ficat amb la seva intenció de referenciar, no entenc la pregunta, si aquella dada es dóna en un capítol o altre o en la web oficial doncs d'allà l'he tret. No se quins són els articles Star Class a la viquipèdia en anglès però jo si l'he proposat per a qualitat, és perquè crec que complex el requisits per ser-ho.Mbosch (disc.) 14:17, 4 oct 2009 (CEST)
Sí, però Delphi Ardu i Exchequer són noms propis, que habitualment no es posen en cursiva (els noms comuns sí). Així, per exemple, diríem "els red devils" però "el Manchester United" –cursiva al primer, sense cursiva al segon.
Pel que fa a les referències, vull dir que hauries d'intentar buscar referències externes a Star Trek, si possible. Jo puc posar "la Coca-Cola és una beguda meravellosa" i referenciar-ho amb referències al web de Coca-Cola, però segurament no seran gaire neutrals. En canvi, una referència d'una revista sobre nutrició sí que seria neutral.
Finalment, els "Start Class" anglesos són aquells que són considerats "bastant incomplets". Si ho han avaluat així, serà per quelcom, no? – Leptictidium (auderiense) 14:33, 4 oct 2009 (CEST)
D'acord, ja he canviat el primer punt. Respecte les referències en un cas com el que m'has donat et donaria la raó, però aquí no, si per exemple explico que quan un ferengi mor l'embassen en pots i el fiquen a la venda, la millor referència possible es el capítol on s'explica (tot i el seu difícil accés) ja que és l'origen i totes les altres web que també ho poden dir, ho han tret d'allà. Sobre la completesa, a la viquièdia en anglès el que li falten són les referències (De fet hi ha una plantilla on ho posa) aquí ho he ampliat bastant, apart de ficar algunes imatges més, quan ha contingut no se m'acudeix res més a posar.Mbosch (disc.) 14:50, 4 oct 2009 (CEST)
D'acord, m'has convençut en això de les referències. Sobre la completesa, no puc jutjar-ho perquè no conec Star Trek a fons, i encara menys la nova generació. Et recomanaria una cosa: presenta l'article anglès a en:Wikipedia:Peer review, allà segurament et dirien el que falta perquè sigui complet i/o altres millores. És el que vaig fer jo una vegada amb l'article Camell. – Leptictidium (auderiense) 14:55, 4 oct 2009 (CEST)
L'he pogut ampliar una mica més, ara ja supera l'anglesa i per tant totes, a més a més per si no ho havies vist també hi ha un article principal en una de les seccions, regles d'adquisició.Mbosch (disc.) 18:51, 4 oct 2009 (CEST)
Has pensat en crear una plantilla, una mica més currada? És que enlletgeix el contingut de l'article. Primer de tot jo afegiria negretes a la taula esquerra, però crec que s'ha de millorar molt més.--KRLS , (disc.) 17:37, 9 oct 2009 (CEST)
Canviat, tampoc m'acaba de fer el pes però crec que està millor.Mbosch (disc.) 19:24, 9 oct 2009 (CEST)