Viquiprojecte:Miró/Operació GLAM

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte:Miró/Operació GLAM
Viquipèdia
Wikimedia Commons
Amical Wikimedia Fundació Joan Miró



Benvinguts i benvingudes al capítol més recent de la relació GLAMwiki entre el món de Joan Miró i la Viquipèdia, articulada a través d'una col·laboració entre la Fundació Joan Miró i Amical Wikimedia: l'operació GLAM, iniciada l'11 de novembre de 2013 i finalitzada el 31 de desembre del mateix any. L'experiència es prorrogà fins el 10 de maig de 2014, quan se celebrà la Joan Miró Global Challenge.

Objectius[modifica]

  • Difondre les dades obtingudes de l’auditoria realitzada durant l’estiu de l'any 2013 i presentar el projecte a nivell internacional.
  • Posar a l’abast de la societat coneixements de qualitat sobre la figura i l’obra de Joan Miró —generats a la mateixa Fundació Joan Miró— servint-se de la Viquipèdia i els seus projectes germans.
  • Millorar la presència i la qualitat dels continguts mironians a la Viquipèdia en idiomes on s'ha observat un elevat interès per la figura i l'obra de Joan Miró i la informació disponible és força millorable, com el rus o el japonès.
  • Promoure l’edició voluntària de la Viquipèdia entre els conservadors i altres treballadors de la Fundació.

Metodologia[modifica]

El viquiprojecte es coordina mitjançant la figura d'una viquipedista resident, l'Esther Solé, també coneguda com ESM. Ella s'encarrega de facilitar, coordinar i desenvolupar els projectes de col·laboració entre la Fundació i la Viquipèdia mencionats a l'encapçalament d'aquesta pàgina. Si esteu interessats en col·laborar, si us plau deixeu un missatge a la pàgina de discussió.