Viquiprojecte Discussió:Monuments/Repte 2014/Participants/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Missatge de prova

Bones, com sumo els punts dels articles escrits en italià?--Kippelboy (disc.) 08:19, 19 ago 2014 (CEST)

Si fa così: uno più uno due, tre più due cinque, sei più tre nove, ecc. fa l'ullet --Enric (discussió) 11:13, 1 set 2014 (CEST)

Dubte

Aquells articles que s'han de fusionar (ja tenen l'article creat prèviament) i es poden fer amb el patmapa, compten com un punt, oi?--KRLS , (disc.) 13:13, 1 set 2014 (CEST)

Jo crec que sí que hauria de comptar. De fet, les normes especifiquen el punt per la revisió d'un article creat amb bot. Tant si el resultat de la revisió és polir lleugerament l'article, com si és reescriure'l, com si és fusionar-lo o com si és proposar-ne l'esborrat directe (cas hipotètic), segueix essent una revisió.
El dubte, en tot cas, és si a més dels punts per revisar l'article redirigit, hem de comptar els punts que toquin per l'ampliació de l'article destí en copiar-hi el text de l'article revisat.--Pere prlpz (disc.) 13:42, 1 set 2014 (CEST)
El meu dubte era el que tu comentes. Si només 1 punt o els octets a l'article destí? Jo faria només 1 punt per cada pàgina si provenen del patmapa fet per bot.--KRLS , (disc.) 15:43, 1 set 2014 (CEST)
No ho sé. El sistema de puntuació tendeix a afavorir molt que fem ràpidament les revisions fàcils i deixem de banda les coses complicades (o més llargues) com les fusions. Per això sí que potser convindria comptar l'ampliació.--Pere prlpz (disc.) 16:18, 1 set 2014 (CEST)
El que tampoc sé és on són ara els articles per fusionar. No sé si és que ja no hi són o si és que ara ja no sé trobar-los.--Pere prlpz (disc.) 12:14, 2 set 2014 (CEST)
Intent de proposta KISS, per poder comptar d'alguna manera: l'article origen i l'article destí són dos articles. A partir d'aquí s'apliquen les normes del repte:
  • Revisar i redirigir l'article origen és un punt.
  • Ampliar l'article destí amb el material copiat i adaptat de l'article origen són 1000 punts per octet.
Com que n'acabo de fusionar un, compto així provisionalment.--Pere prlpz (disc.) 16:16, 2 set 2014 (CEST)
He fet l'article Cementiri de Figueres (que estava format per un total de 18 elements protegits) i fins i tot, he ampliat una mica l'article. Quina puntuació li pertocaria? Actualment l'article té 19.567 octets. El més simple seria comptar només 19 punts. Tot i que amb la teva proposta serien 38 punts = 19 punts (octets)+ 19 (per redireccions).--KRLS , (disc.) 23:30, 2 set 2014 (CEST)
(Un incís. Ja fa temps vaig crear l'article Cementiri de Terrassa seguint el mateix mètode, quan del repte actual ni tan sols se'n parlava. També d'aquesta mateixa manera vaig revisar i ampliar tots els articles de monuments terrassencs creats pel bot d'en Vicenç. Però ja dic, d'això ja fa un munt...) --Enric (discussió) 09:57, 3 set 2014 (CEST)
Qualsevol de les dues però els organitzadors del concurs haurien de decidir-se per una de les dues d'un cop, que no és seriós que al tercer dia de concurs encara no sapiguem si ets el segon classificat o el quart. Probablement, fusionar aquests 19 articles porta el doble de la feina que hagués dut revisar els 19 articles i deixar-los sense fusionar, però a la vegada la feina deu haver estat menys que la d'escriure els 19 octets a pic i pala a partir de les referències. El sistema de puntuació incentiva moltíssim el revisar davant de qualsevol altra tasca. Cal veure si també es vol incentivar el fusionar aquests articles provisionals.--Pere prlpz (disc.) 23:39, 2 set 2014 (CEST)
@Kippelboy: i @Vriullop: que en penseu? Quina és la opció més KISS.--KRLS , (disc.) 23:50, 2 set 2014 (CEST)
I hi afegeixo que la llista dels articles per fusionar hauria d'estar més visible, per exemple a la mateixa categoria dels articles per revisar, que no crec que la majoria de participants sàpiguen on són aquests articles.--Pere prlpz (disc.) 00:19, 3 set 2014 (CEST)
Pere. Tots els articles a fusionar són a Categoria:Pàgines creades per bot pendents de revisar (a partir de la pàgina 4 o 5).--KRLS , (disc.) 00:37, 3 set 2014 (CEST)
Gràcies. No se m'havia ocorregut buscar-los per la M. Un tema secundari és que no surten al mapa de la llista de coordenades de la categoria. No sé si això es pot arreglar.--Pere prlpz (disc.) 10:16, 3 set 2014 (CEST)
Al meu entendre, si es fusionen articles, només puntua l'article destí, que és l'article millorat, pel volum d'octets afegits. Afegir text provinent d'una font externa (llibre) o d'un altre article (fusió) no és gaire diferent.--Kippelboy (disc.) 05:15, 3 set 2014 (CEST)
D'acord amb el Kippel. El que compte és el resultat final, un article ampliat, no el procés que pot ser qualsevol. Els creats com a subpàgines de "Viquiprojecte:Monuments/Seguiment d'articles/" no són articles, són pàgines d'ajuda que poden servir, o no, per ampliar, encara que només sigui la infotaula. --V.Riullop (parlem-ne) 10:37, 7 set 2014 (CEST)

Creació de nous articles

Hola, No ho veig a la puntuació, però supòs que la creació d'articles nous (sense bot) també puntuen, no? Exemple: crear article nou de 2300 octets, 2 punts pel contingut o 3 punts per creació + contingut? Gràcies --RafelJuan (disc.) 16:49, 1 set 2014 (CEST)

@Kippelboy: i @Vriullop:. I aquest dubte què?--Pere prlpz (disc.) 10:09, 3 set 2014 (CEST)
Ja veig que en Kippelboy ha afegit l'aclariment als exemples.--Pere prlpz (disc.) 10:42, 3 set 2014 (CEST)
Però l'exemple és confús; si crees un article nou amb 2.500 octets són dos punts, no? --Gerhidt (disc.) 16:52, 9 set 2014 (CEST)
Un article nou amb 2.500 octets són 2 punts. Intento aclarir-ho més avall #1.000. --V.Riullop (parlem-ne) 22:53, 9 set 2014 (CEST)

Càrrega d'imatges

Entenc que si carrego la imatge a Commons, i tot seguit la poso a un article de nova creació puc comptar-me el puntet de la imatge, oi? És el que he fet a aquí, on he anat a internet a buscar una imatge lliure. Jordi Roqué (Discussió) 19:53, 3 set 2014 (CEST)

Entenc que si poses una imatge en un article que no en té cap tens el puntet de la imatge, tant si l'has carregada tu com si l'ha carregada algú altre, fa poc o fa molt. A més, el codi de la imatge compta com a caràcters d'ampliació de l'article.--Pere prlpz (disc.) 20:42, 3 set 2014 (CEST)

Premi Especial Pirineus Orientals

Per participar al Premi Especial, cal traduir l'article francès, o es pot fer una redacció sencera nova? Els articles francesos d'alguns monuments nord-catalans són relativament pobres, i si els ampliem a :ca tots hi sortiríem guanyant. Jordi Roqué (Discussió) 00:46, 4 set 2014 (CEST)

Bones! Totes dues opcions puntuen: ampliar en FR, ampliar en CA, traduir o reescriure tant en CA com en FR. El que es vol és que s'ampliin al màxim tots els articles en el màxim d'idiomes (també podeu ampliar en ES i EN, per exemlpe)--Kippelboy (disc.) 07:11, 4 set 2014 (CEST)
Això tampoc queda gaire clar. Entenc que tot això puntua pel concurs general, però ampliar un article en FR puntua pel concurs de traduccions dels Pirineus Orientals? I quant?--Pere prlpz (disc.) 19:10, 25 set 2014 (CEST)

Més dubtes

@Kippelboy, Vriullop, KRLS:

Fotos en nous articles

Crear un article té punts (pel contingut) i posar-li una foto a un article també té punts. Si es crea un article i té una foto, s'ha de sumar el punt de la foto? Si és una traducció i l'article original ja tenia foto, també es compta el punt de la foto?--Pere prlpz (disc.) 10:18, 4 set 2014 (CEST)

Compto el punt de la foto posada als articles nous (traduccions incloses). Si no és això, ja direu com s'ha de comptar.
@Jordi Roqué: Crec que tu també ho estàs comptant així, però aleshores a Sant Martí de Pollestres haurien de ser cinc punts (4 pels 4k de contingut i un per la foto) en comptes dels 4 que t'has comptat.--Pere prlpz (disc.) 20:22, 4 set 2014 (CEST)
Els articles Pont de Capmany i Can Cortada (Mollet de Peralada) d'en Grondin estan en un cas semblant: si comptem la foto, haurien de tenir 1 punt pel contingut (més de 1k) i un altre per la foto.--Pere prlpz (disc.) 21:34, 4 set 2014 (CEST)
M'he comptat només un punt per cada nou article amb una fotografia en lloc de dos. No sé què fer, un o dos ?-- Bertrand GRONDIN  → (escriure) 08:46, 5 set 2014 (CEST)
"Per foto posada en article de monument que no en tingui cap". L'esperit és "trobar" o "fer expressament" fotos per articles que cal il·lustrar. En crear un article nou ja es completa amb tot el que sigui necessari. Posar-li una foto que ja teníem en les llistes és normal i no és cap millora per aquest sol fet. --V.Riullop (parlem-ne) 10:58, 7 set 2014 (CEST)

Traduccions a altres llengües

Una traducció a una altra llengua té un sol punt per molt que s'hi faci, no? Si és així, no entenc els punts 1+1 de les traduccions al francès d'en Culex.--Pere prlpz (disc.) 10:18, 4 set 2014 (CEST)

Sorry for answering in English but here is what I thought, as all articles to translate do not have the same size : +1 for translation and the first 1K, and +1 for each 1K added. In the case of fr:Can Muñoz for example, the article in French has now 2 189 octets. But maybe I'm wrong ? Culex (disc.) 10:50, 4 set 2014 (CEST)
Culex you are right! ;) Pere, el sistema de puntuacions (punt 4) diu +1 punt per cada article traduït a una altra llengua: potencia les traduccions, pel que en Culex ho ha fetbé :-)--Kippelboy (disc.) 11:08, 4 set 2014 (CEST)
Si sistema em sembla fantàstic, i a més crec que serveix perfectament per incentivar la difusió del patrimoni que tenim a les llistes, que és del que es tracta, però caldria explicar-lo millor. Especificar com diu en Culex que el punt de la traducció és pel primer K i hi ha un punt més per cada K afegit estaria molt bé (tot i que a més caldria aclarir si traduir un article de menys de 1K puntua alguna cosa).
La llista d'exemples no hauria de tenir tres exemples sinó una dotzeneta.--Pere prlpz (disc.) 13:02, 4 set 2014 (CEST)
Molt d'acord en anar ampliant la llista d'exemples amb casuístiques que vagin sortint aquí. Si en detectes alguna que no estigui posada, tu mateix. Jo intentaré anar ampliant també amb exemples que puguin classificar aquest tipus de dubtes :-)--Kippelboy (disc.) 09:27, 5 set 2014 (CEST)
2.189 octets són 2 punts, tant és si són d'ampliació o de traducció. Intento aclarir-ho més avall #1.000. --V.Riullop (parlem-ne) 22:56, 9 set 2014 (CEST)

Alguns exemples

  • Si tradueixes un article d'un monument de 1500 octets i amb una foto (que ja era a l'original), tens 2 punts.
    • Entenc que el comentari d'en Vriullop sobre fotos de més amunt va en sentit contrari, a menys que la combinació de tot plegat sigui que puntuen les fotos que tinguin en altres viquipèdies si nosaltres no les tenim als articles ni a les llistes (cosa molt poc KISS).--Pere prlpz (disc.) 13:25, 8 set 2014 (CEST)
  • Si tradueixes un article al rus i el resultat té 900 octets tens 1 punts.
  • Si tradueixes un article al rus i el resultat té 1400 octets tens 2 punts.
  • Si tradueixes un article al rus i el resultat té 2400 octets i una foto tens 3 punts.
    • Aleshores, si en Culex s'ha comptat els punts d'acord amb la conversa de més amunt, li falta comptar-se un punt més per article, perquè aleshores dèiem que el primer k anava amb el punt de la traducció.--Pere prlpz (disc.) 13:30, 8 set 2014 (CEST)
  • Si crees un article nou de 1500 octets i hi poses una foto tens 2 punts.
  • Si tradueixes de l'alemany al basc l'article de la catedral de Narbona (que és a les nostres llistes) tens elspunts que calguin.
  • Si crees un article d'un monument de la Catalunya Nord, que no té article en francès, a partir de dades d'una font no lliure en francès, compta/no compta pel concurs de traduccions d'articles dels Pirineus Orientals. Sí compta
  • Si crees un article d'un monument de la Catalunya Nord, que no té article en francès, a partir de dades d'una font no lliure en català, compta/no compta pel concurs de traduccions d'articles dels Pirineus Orientals. Sí compta
  • Si tradueixes parcialment (resumint) un article d'un monument de la Catalunya Nord, compta/no compta pel concurs de traduccions d'articles dels Pirineus Orientals. Sí compta
  • Si amplies en 19500 octets un article copiant o adaptant el contingut d'articles provisionals fets amb bot, tens 19 punts.

Com que avui estic poc imaginatiu, he posat només exemples de coses que ja ha fet algú durant els primers dies del concurs o que jo pensava fer si tinc temps, però segurament els casos dubtosos són alguns més.--Pere prlpz (disc.) 11:08, 5 set 2014 (CEST)

comentaris afegits intralinia--Kippelboy (disc.) 04:39, 8 set 2014 (CEST)

Un exemple més, tret dels punts que s'estan comptant alguns participants:

  • L'edició de llistes de monuments (posar-hi fotos, posar-hi coordenades, corregir enllaços) no donen punts.

I hi afegeixo que la gràcia dels exemples (o d'unes normes clares) és que siguin públics a la pàgina del repte perquè tots ens comptem els punts igual, i no cadascú a la seva manera com fins ara.--Pere prlpz (disc.) 17:26, 8 set 2014 (CEST)

Per esvair dubtes sobre el resultat final. La intenció és que la participació sigui oberta i no reglamentista. L'inconvenient és que cadascú comptarà com ho hagi bonament interpretat, però no hi ha intenció d'anar posant traves ni corregint puntuacions. Abans d'atorgar premis, tres membres de l'organització faran el recompte per separat dels possibles guanyadors. En cas de discrepàncies es posarà en comú el criteri seguit, en base a les especificacions i els comentaris fets aquí mateix. Això no treu que els criteris siguin públics i es vagin presentant els dubtes, però segurament no tots els participants segueixen la discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 17:54, 8 set 2014 (CEST)
Que participació sigui oberta i no reglamentista està bé, i que no es corregeixin ara les classificacions manté l'organització simple i de moment estalvia disgustos. Ara bé, que no hi hagi un criteri clar li treu la gràcia a comptar, impedeix plantejar estratègies i pot portar disgustos més grossos al final, quan, per exemple, algú que s'hagi dedicat a posar fotos a les llistes vegi que queda més enrere del que es pensava (o a l'inrevés).
Al viquirepte Viquiprojecte:Viquirepte/estiu2014 les puntuacions són molt més clares i estan servint perquè alguns participants ampliïn articles per avançar-se mútuament, i al final es faci més feina que és del que es tracta. És veritat que aquí és més complicat fer unes puntuacions clares, però sense puntuació no hi ha competició.--Pere prlpz (disc.) 18:39, 8 set 2014 (CEST)

Un altre cas que pot provocar algun disgust: hi ha qui s'està comptant punts per uns monuments italians, que són patrimoni de la humanitat però que no són a les nostres llistes, i segurament n'hi ha uns altres que estan fent articles semblants i no se'ls estan comptant.--Pere prlpz (disc.) 16:16, 9 set 2014 (CEST)

"Propòsit: Crear, ampliar i millorar articles sobre monuments del patrimoni arquitectònic identificats en les llistes", on hi ha un enllaç a les llistes. --V.Riullop (parlem-ne) 23:09, 9 set 2014 (CEST)

Una altra cosa per aclarir: com s'arrodoneix? Sembla que uns quants hem entès que un article de 1501 octets (o 1999) compta com una ampliació de 1k, però també hi ha qui ha entès que compten com a 2k.--Pere prlpz (disc.) 20:14, 9 set 2014 (CEST)

1501 octets és 1 punt. Potser l'embolic és si comptar o no 1 punt més per traducció. Intento aclarir-ho més avall #1.000. --V.Riullop (parlem-ne) 23:10, 9 set 2014 (CEST)

Fusió d'articles no provisionals

Si es fusionen dos articles no provisionals, un d'ells (l'origen de la fusió) pendent de revisar, cal comptar el punt de la revisió més els que toquin per l'ampliació de l'article destí?--Pere prlpz (disc.) 20:30, 15 set 2014 (CEST)

La situació final és un article ampliat, el procés amb el que s'hi arriba és indiferent. Segurament, si era millor una fusió, no s'haurien d'haver creat dos enllaços diferents en la llista. Si s'hagués fet així, el bot l'hauria creat en l'espai provisional per a poder ampliar. --V.Riullop (parlem-ne) 21:50, 15 set 2014 (CEST)

Llistes de monuments

No sé què he llegit de les llistes de monuments. Com que a part del repte estic pujant també fotos per al WLM, aprofito per omplir llistes on hi faltaven fotos (per exemple la de Llançà, la de Peralada, la del centre de Girona, etc.), i de passada aprofito per corregir adreces o denominacions incorrectes i discuteixo algunes d'aquestes disfuncions a les pàgines de discussió corresponents (que veig que ningú respon, malauradament). Doncs bé, aquesta contribució puntua d'alguna manera o no? (ho dic perquè la llista de Llançà era gairebé buida i ara és gairebé plena, i la de Girona l'estic omplint a marxes forçades, però no tinc prou hores). --Enric (discussió) 11:00, 9 set 2014 (CEST)

Per algun lloc s'ha dit que no compta, tot i que les instruccions no ho diuen i que cadascú està comptant com li sembla. Jo estic posant les fotos que he posat les llistes (però si faig recompte de punts i les condicions no canvien els posaré zero punts com que per posar zero punts no cal sumar gaire, hi poso ja els zero punts per evitar induir confusions) per augmentar la visibilitat de la feina i la magnitud del sarau. Ara bé, no sé fins a quin punt això millora la transparència o encara embolica més la troca.--Pere prlpz (disc.) 11:16, 9 set 2014 (CEST)

1.000

Intento aclarir una qüestió recurrent. On diu:

3. +1 punt per cada 1.000 octets ampliats en articles de les llistes de monuments (segons recompte en l'historial de l'article).
4. +1 punt per cada article traduït a una altra llengua.

Cal interpretar-ho:

3/4. +1 punt per cada 1.000 octets completats en articles de les llistes de monuments (segons recompte en l'historial de l'article), siguin d'ampliació d'articles existents, de nova creació o traduccions.

Exemples:

Si afegeixes 3.600 octets de contingut o codi wiki a un article existent, obtens 3 punts.
Si crees un article de zero i afegeixes 1.500 octets, obtens 1 punt.
Si tradueixes un article de l'italià al català, o del català al francès, i en resulta 2.200 octets, obtens 2 punts.

La base són els 1.000. Els altres casos de foto i bot són especials. Queda més clar així? --V.Riullop (parlem-ne) 22:52, 9 set 2014 (CEST)

Notifico Lamontse, que d'acord amb aquest aclariment crec que s'està comptant punts de menys en les seves traduccions.--Pere prlpz (disc.) 13:21, 27 set 2014 (CEST)

Enllaços amb bot

He fet un bot per estalviar-me la part més mecànica de la revisió d'articles fets amb bot, que són els enllaços, correccions i categories que poso gairebé sempre. Si a algú li interessa, puc passar-lo pels articles que vulgui. Només cal:

  • Una categoria on siguin els articles per revisar. Dins d'aquesta categoria el bot treballarà només amb els articles que tinguin la plantilla d'article per revisar. Les categories de "patrimoni monumental de" i d'"edificis de" solen ser útils per això.
  • Que la revisió es faci aviat. Tot i que està funcionant prou bé, no hi ha garantia del 100% que l'article quedi millor del que estava ni de que el que faci el bot agradi a tots els revisors. Aleshores, hauríeu de demanar el pas del bot només dels articles que us penseu mirar en un termini raonable, encara que sigui per revertir.

Per veure què fa el bot, podeu mirar a Especial:Contribucions/PereBot les edicions que tenen el resum Robot enllaçant article per ajudar a la revisió manual.--Pere prlpz (disc.) 10:31, 13 set 2014 (CEST)