William Lindley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 19:20, 25 jul 2015 amb l'última edició de Flamenc (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de personaWilliam Lindley

Estàtua al carrer Baumwall a Hamburg
Biografia
Naixement7 setembre 1808 Modifica el valor a Wikidata
Londres Modifica el valor a Wikidata
Mort22 maig 1900 Modifica el valor a Wikidata (91 anys)
Blackheath (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatBritànica
Activitat
Ocupacióenginyer civil, enginyer, arquitecte Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsWilliam Heerlein Lindley Modifica el valor a Wikidata
Paremare: Catherine Searless
pare: Joseph Lindley

William Lindley era un arquitecte i urbanista anglès (nascut el 7 de setembre de 1808 a Londres (Regne Unit) i mort a Blackheath el 22 de maig de 1900).

Biografia

Va anar a l'escola de Croydon i després va passar deu mesos a Wandsbek a can mossèn Schröder, un cunyat de Matthias Claudius. Després va començar un aprenentatge amb l'enginyer Francis Giles a Londres. Va especialitzar-se a la construcció ferroviària, de ponts i de clavegueram. Va col·laborar amb Marc Isambard Brunel a la construcció del primer túnel sota el Tàmesi a Londres.

El 1834 va anar a Hamburg per ajudar Francis Giles amb el disseny del ferrocarril cap a Lübeck. De 1837 a 1838 va desenvolupar els plan de la línia d'Hamburg a Bergedorf i d'allà cap a Berlín en col·laboració amb Alexis de Chateauneuf. al Gran Incendi d'Hamburg de 1842, la seva proposició de limitar el foc amb dinamita va salvar la vida de milers de persones.[1] Després d'aquesta catàstrofe va ser l'encarregat de la reconstrucció de la ciutat. També va desenvolupar el projecte de desguàs del barri d'Hamm i d'Hammerbrook, per tal de poder tornar residències als obrers desallotjats.

La seva expertesa a l'àmbit de la gestió de les aigües va ser reconeguda i les ciutats d'Altona, Berlín, Kiel, Stralsund, Stettin i Leipzig van demanar-li consell.[2]

Al barri hamburguès de Rothenburg, el carrer Lindleystraße[3] li està dedicat.

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: William Lindley