Étoilé

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Étoilé
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Tipusentorn d'escriptori Modifica el valor a Wikidata
Basat enGNUstep Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
0.4.2 (11 abril 2012) Modifica el valor a Wikidata
Llicènciallicència MIT Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuGNU/Linux i Unix-like Modifica el valor a Wikidata
Escrit enObjective-C Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webetoileos.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata

GitHub: etoile/Etoile

Étoilé (en català: estrellat) és un entorn d'escriptori de llicència lliure basat en GNUstep construït amb una base altament modular i components lleugers i amb una documentació de guia al cap, amb l'objectiu de permetre als usuaris crear el seu propi flux de treball de modificació i realització de les aplicacions, complements, etc.

Descripció[modifica]

Étoilé omet moltes de les metàfores convencionals dels escriptoris per potenciar una representació d'objectes a un nivell superior. Això ajuda a representar objectes que no són visualitzats normalment en els arxius, com ara persones o contactes. Étoilé també pretén evitar la poca flexibilitat de les jerarquies i els noms dels arxius permetent així als usuaris etiquetar els objectes i mantenir una col·lecció d'objectes en comptes de dependre de carpetes.

Flexibilitat i modularitat tant en la interfície d'usuari com en el codi d'alt nivell, permeten l'escal·labilitat des d'una PDA a un entorn d'ordinador.

Els objectius principals del projecte són:

  • Lleugeresa: aplicacions orientades, cooperació per oferir una millor experiència d'usuari, utilitzant els serveis de GNUstep i els mateixos serveis de Étoilé.
  • Rapidesa: facilitat per compartir informació entre les tasques i els documents, amb pocs canvis de contexts, com entre aplicacions, entre finestres i la utilització de seleccions.
  • Facilitat per realitzar elements no relacionats del disseny en objectes de primera classe com documents, directoris, etc.
  • Flux de treball basat en projectes inspirats en la gestió (de versions, d'indexació i d'intercanvi),
  • Fàcil comunicació i col·laboració entre els usuaris, ja que els usuaris són el primer objectiu de l'entorn.
  • Tecnologia de suport similar a proposta d'Apple.

Étoilé coopera amb el projecte GNUstep. Proveint entorns de treball, guies de dissenys d'interfície i documentació que permeti als desenvolupador de Gnustep construir fàcilment aplicacions compatibles per Étoilé.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Étoilé