Brachychiton

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuBrachychiton Modifica el valor a Wikidata

Brachychiton acerifolius Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreMalvales
FamíliaMalvaceae
SubfamíliaSterculioideae
GènereBrachychiton Modifica el valor a Wikidata
Schott i Endl., 1832

Brachychiton (kurrajong o arbre de foc) és un gènere de plantes amb flors que té 31 espècies. Pertany a la família esterculiàcia (la mateixa que la del gènere Theobroma del cacau). Són arbres i arbustos grans monoics i són plantes natives d'Austràlia (amb 30 espècies) i de Nova Guinea (una espècie). Els seus fòssils daten del Cenozoic.

Arriben a fer entre 4 a 30 metres d'alt i algunes espècies són caducifòlies durant l'estació seca. Algunes espècies tenen un tronc molt curt en relació a la seva mida total i en ell emmagatzemen aigua.

El color de les seves flors varia segons les espècies. Les espècies forestals més orientals perden la fulla abans de florir però en les regions seques acostumen a florir amb fulles a les plantes.

Etimologia[modifica]

Brachychiton deriva del grec brachys, curt, i chiton, túnica, fent referència al fet que les seves llavors estan cobertes.

B. acerifolius: inflorescència.

Kurrajong és una paraula d'un idioma aborigen australià que significa "planta de fibra", i es refereix a l'ús tradicional de la seva escorça.

Algunes espècies són plantes ornamentals i es planten també a la regió mediterrània i d'altres temperades càlides. Hi ha híbrids, com per exemple: B. populneo-acerifolius.

B. populneus.

Taxonomia[modifica]

blanques, kurrajong negre, kurrajong septentrional

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]