Col·lectivitat d'ultramar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una col·lectivitat d'ultramar (en francès collectivité d'outre-mer o COM) és una divisió administrativa francesa definida en l'última reforma constitucional del 2003. Inclou els territoris que es regeixen per l'article 74 de la Constitució, que són els antics territoris d'ultramar i altres col·lectivitats amb estatus particulars.

L'any 2019 hi havia cinc col·lectivitats d'ultramar:

  • Wallis i Futuna Wallis i Futuna, a l'oceà Pacífic, té un estatus específic. Antic territori d'ultramar, des del 1961, amb la reforma constitucional va passar a col·lectivitat d'ultramar. És l'únic territori francès habitat que no està subdividit en comunes o municipis. A més, està constituït per tres monarquies tradicionals.

Mayotte és una illa de l'oceà Índic, que es va separar de les Comores el 1976. Va tenir un estatus inspirat en els departaments, amb un consell general, i la denominació específica és de col·lectivitat departamental acordada l'11 de juliol del 2001. La reforma constitucional d'aleshores no va implicar-ne cap canvi, però el 2011 va esdevenir un departament d'ultramar.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Col·lectivitat d'ultramar