Contrasenya

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Utilització d'una contrasenya a la Viquipèdia

Una contrasenya, clau d'accés o mot de passi (en algun programari apareix denominada com a password provinent de l'anglès), és una forma d'autentificació que utilitza informació secreta per controlar l'accés a un recurs.[1] La contrasenya normalment ha de mantenir-se en secret davant d'aquells a qui no es permet l'accés. L'ordinador sol·licita una clau a qui vulgui accedir i només es podrà accedir si es coneix.

Durant dècades s'ha cregut que les contrasenyes dels sistemes informàtics per a ser segures devien incloure números, majúscules, minúscules i caràcters especials i que devien canviar-les regularment. L'autor de tal recomanació, Bill Burr, demanà disculpes el 2017 per haver dit tal cosa perquè creu que és fals. Les contrasenyes més segures són les que són llargues[2] i que no es canvien regularment.[3]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «contrasenya». diccinari.cat. Grup Enciclopèdia Catalana. [Consulta: 14 novembre 2017].
  2. Peterson, Becky «The guy responsible for making passwords such a pain now says he was wrong». Business Insider, 2017 [Consulta: 14 novembre 2017].
  3. Leswing, Kif «One of the oldest rules about passwords is totally wrong». Business Insider, 2016 [Consulta: 14 novembre 2017].