Discussió:Correfoc

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Correfoc ha de tenir un article independent de "Ball de diables"? Pau Cabot · Discussió 16:07, 28 set 2006 (UTC)

considero que correfoc != ball de diables Discussió 12:30, 02 oct 2006 (UTC)

no sols els diables fan correfocs[modifica]

com a pertanyent a la colla del drac de sant feliu, amb la que fem cercaviles i sobretot correfocs, crec que l'article correfoc és excluient de moltíssims dracs de Catalunya i País Valencià que participem en aquests actes desde fa una pila d'anys. Crec que s'ha d'incloure les colles de dracs i altres figures (corbs: corb de Corbera, cèrvols: de Cervelló, mules i mulasses, víbries, i molts més), sense menyspreuar al diables, per descomptat.

Discussió | Usuari:drac69

Endavant, això és la viquipèdia i amb les mans de tots podem arribar a crear un article amb moltíssima informació, cal dir que encara falten moltíssimes colles de diables per afegir en aquest article, simplement és qüestió de temps. Discussió | Blackhold

Proposta de coordinació[modifica]

He tret de l'article un enllaç a Viquipèdia:Colles de diables. Com que és de coordinació interna el deixo aquí. --VRiullop (parlem-ne) 22:38, 9 maig 2007 (CEST)

crec que caldria posar un link a la pàgina perquè la gent el fés servir Blackhold 11:47, 6 set 2007 (CEST)

Tipus de correfoc[modifica]

Considero que no hi ha 2 tipus de correfoc, pel sol fet de dur saca o carretó amb pirotècnia. Si de cas, el correfoc com tots l'entenem i enceses de lluiment (sense participació del públic). --Drac69 (disc.) 15:28, 11 juny 2009 (CEST)

Si aportes referències a fonts fiables estaria bé que s'inclogués. La idea és no fer treballs inèdits. --Bestiasonica (disc.) 17:39, 24 gen 2010 (CET)

Correfoc de Manresa[modifica]

Potser m'equivoque, però de que van aquests de Manresa? La gram majoria de les colles tradicionals tenen bestiari propi de la seva ciutat i el fet que utilitzin musica no és pas cap novetat. Així els diables de Caldes durant l'Escaldariu utilitzen un repertori (de cançons) propi d'un compositor local.

Hem sembla una secció gens imparcial i totalment innecessari.

Algun problema a que s'elimini, o potser ho estic exagerant? el comentari anterior sense signar és fet per Fevsea (disc.contr.) 20:04, 7 des 2014 (CET)

@Fevsea: La proposta és que s'elimini l'apartat sobre el correfoc de Manresa? En l'estat actual de la secció, d'acord a eliminar-la i deixar enllaçat l'article correfoc de Manresa al "vegeu també".--Pere prlpz (disc.) 20:23, 7 des 2014 (CET)
@Prlpz: Correcte. He fet els canvis que dius. No se si hi haurà algun problema... el comentari anterior sense signar és fet per Fevsea (disc.contr.) 20:53, 9 des 2014 (CET)