Discussió:Lleida

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Com pot ser que l'article de la viqui catalana sigui tan curtet i en canvi el de la viqui polonesa tingui fins i tot un estel?Algu que sapigués polonès el podria traduïr, no?KekoDActyluS 20:07, 27 ag 2006 (UTC)

El pont de Lleida[modifica]

He vist que un usuari ha incorporat a la historia de Lleida una extensa historia del principal pont de la ciutat, he vist que és molt interessant però potser molt llarg per un apartat de la historia de Lleida jo li proposo que en el article de Lleida fes un petit resum i realitzes un article senser del pont de Lleida ja que la seva historia es prou interessant--Indibil 14:03, 24 set 2007 (CEST).

Afirmar que Lleida és incorporada als "regnes cristians" és ambigu: de regnes cristians tots ho eren a l'Europa de l'època fora de l'Al-Andalus, evidentment. Sembla com si es volgués negar o amagar la conquesta catalana de la ciutat, la qual cosa no deixaria de ser absurd. A més, implica una incorrecció greu. Més concretament, cal dir que és conquerida el març del 1149 pels comtes Ermengol VI d'Urgell, Ramon Berenguer IV de Barcelona, Arnau Mir de Pallars Jussà, Ponç Hug d'Empúries i d'altres. Un cop conquerida és repoblada per persones provinents de Barcelona, Urgell, Pallars i Ribagorça. El mateix Ramon Berenguer IV li concedeix ja el 1150 a Lleida una Carta de Població seguint els Usatges de Barcelona. Corregiré en funció d'aquest text el que diu l'article original. Al respecte, Josep MªSalrach, "El procés de Feudalització (segles III-XII", vol. 2 dins Pierre Vilar, Història de Catalunya, Barcelona, Edicions 62. Usuari: Casablanca

Rigorositat amb els partits[modifica]

A resultats electorals algun llest havia afegit una candidatura sense representació parlamentària al llistat de partits, i tota la resta a "altres". Per què? Si posem les candidatures sense representació parlamentària els hi posem totes, i si posem, com és lògic, les que en tenen i la resta ho posem a altres, sense fer privilegis. Però no crec que hagi estat el privilegi que ningú li concedís a aquella candidatura sinó que alguns es passen de llestos sempre.el comentari anterior sense signar és fet per SiMF (disc.contr.) 03:47, 17 maig 2008 (CEST) --SiMF (discussió) 03:47, 17 maig 2008 (CEST)

el mapa de la localitzacio de Lleida es incorrecto --Dannycas (WP:gal)

Lleida està a Catalunya[modifica]

Las ciudades deben describirse primeramente ubicándolas en el país en el que se encuentran. (Daniblanco)

La mateixa infotaula ja ho diu: Estat→Espanya, Autonomia→Catalunya, etc. Per cert, mira per exemple la Gran Enciclopèdia Catalana. --Joancreus (discussió) 10:37, 17 oct 2010 (CEST)
Això són criteris d'estil de cada enciclopèdia i aquí es segueix aquest criteri de dins cap enfora.--KRLS , (disc.) 16:21, 19 oct 2010 (CEST)

El nom de la ciutat[modifica]

Com que això és la viquipèdia en català, no sembla que calgui posar a la introducció de l'article com es diria la ciutat en castellà, igualment com amb qualsevol altra ciutat del nostre domini lingüístic.--Carles (enraonem) 00:19, 2 feb 2013 (CET)

Parla de Lleida[modifica]

L'usuari Raderich (discussió contribucions registre) havia modificat la pàgina incloent l'article "lo" allà on era possible, així com el pronom possessiu "seua". Això no només va en contra de Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques si no que a més provocava aberracions com canvis de toponímics i onomàstics, a més d'expressions que potser s'empren en altres dialectes però no pas en la parla de les terres de Lleida. He procedit a la reversió de dits canvis. --Marraco (disc.) 11:03, 22 març 2018 (CET)

Tothom l'utilitza a la Franja (ben a prop de Lleida) i a les Terres de l'Ebre, així que si us plau no diguis que l'article "lo" només és una cosa de l'Alguer a l'illa de Sardenya. De tota la vida s'ha dit que a Lleida també es fa servir. No m'he inventat res, sinò que he seguit la política Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques i les particularitats diferencials del Català nord-occidental.--Raderich (disc.) 10:35, 23 març 2018 (CET)

Nuclis a la infotaula[modifica]

Al codi de la infotaula té un paràmetre nuclis=8 però es veu com "municipis 8". No sé si és un mal ús dels paràmetres o un problema de funcionament de la infotaula.--Pere prlpz (disc.) 23:57, 1 set 2018 (CEST)