Discussió:Llista de monuments de Tiana

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Can Masdeu i Can Monserdà[modifica]

@Vriullop: Aquestes dues fitxes pertanyen a la mateixa masia, que és coneguda amb dos noms diferents. --Enric (discussió) 19:08, 16 set 2016 (CEST)

Baixa de l'IPA-43755, ho deixo fusionat a l'IPA-9126 i anotat en la revisió del registre. --V.Riullop (parlem-ne) 10:01, 18 set 2016 (CEST)

Riera de Tiana[modifica]

@Vriullop: La numeració de les cases de la Riera de Tiana és un desgavell, ha canviat tota i on abans eren parells ara són senars i viceversa; a més a més, abans començaven a comptar des de dalt i ara comencen des de baix. No hi ha cap número que coincideixi ni de lluny, tot i que la situació sobre el mapa està bé:

  • Can Noguera és a la confluència amb l'avinguda de Joan Garí i a l'entrada de la tanca hi ha un 2 (suposo que és la numeració de l'avinguda, no de la riera).
  • Can Peitx és al número 123-125.
  • Can Lamaña, per la foto que hi apareix a la fitxa, ha de ser la mateixa casa que la de més avall, anomenada "convent de les Filles de la Caritat" o Ca n'Aleix; és al número 98.
  • Can Montcanut és al número 117 i Can Mascaró al 84 (Can Mascaró del carrer Sant Joan és al número 32 del carrer, a la cantonada amb la riera).
  • Les "cases de carrer" del número 22-24-26, que han estat eliminades del registre, suposo que es devien posar a buscar-les i no les trobaven enlloc, per això les van descatalogar. En realitat són tot un conjunt de torretes més avall de Can Montcanut, totes del mateix estil, amb jardí al davant, que van del número 101 al 115. --Enric (discussió) 20:20, 16 set 2016 (CEST)
Dono de baixa Can Lamaña IPA-9140 com a duplicat del convent. No és evident però no queda altra explicació, amb "una torre llanterna de planta quadrada" i aquesta portalada. A les notícies històriques del convent diu "després de ser propietat de qui la va construir, aquesta casa fou venuda, i finalment heretada per la filla dels nous propietaris, que era membre de la comunitat religiosa". Especulant, Lamaña deuria ser el primer propietari, l'Aleix qui la va comprar, i la filla hereva una filla de la Caritat. --V.Riullop (parlem-ne) 10:37, 18 set 2016 (CEST)

Ca la Lola Anglada i Cal Met[modifica]

Les fotos que hi ha ara dins la categoria "Ca la Lola Anglada" en realitat corresponen a l'Hostalet, o Cal Met, el mas amb les finestres gòtiques que hi ha al començament del carrer Lola Anglada. La casa de la Lola Anglada és la casa del costat, dins el jardí, i té una façana que penja al carrer Verge del Pilar. Per tant, falta una foto de Ca la Lola Anglada, per tant la trec. --Enric (discussió) 01:01, 17 set 2016 (CEST)

@Enric: Diria que això no es va acabar d'arreglar a Commons i les fotos van tornar a la llista al lloc que els toca. Ens pots confirmar que les fotos de commons:Category:Ca la Lola Anglada (Tiana) són de Cal Met? Si ho són, hauríem d'arreglar les etiquetes de monument de les fotos, les categories de Commons i els elements de Wikidata, a més de la llista.--Pere prlpz (disc.) 00:40, 16 gen 2020 (CET)
@Pere prlpz: Al Google Street no s'acaba de veure gairebé, però la casa de l'esquerra, de color gris, de dins del jardí (només se'n veu un tros de teulada gairebé) és el que la llista anomena "l'Hostalet, Cal Met, o Ca la Lola Anglada" (IPA-9221), mentre que la casa de la dreta, blanca, amb una torreta, que es veu darrere dels arbres, és "Ca la Lola Anglada" (IPA-9139), i és la que dona al carrer de sota, Verge del Pilar. Per tant les dues fotos que hi ha ara dins la categoria "Ca la Lola Anglada (Tiana)" pertanyen a Cal Met o l'Hostalet, com bé diu el nom de les fotos: LHostalet CalMet LolaAnglada.jpg i LHostalet CalMet LolaAnglada2.jpg, i de Ca la Lola Anglada no en tenim cap. --Enric (discussió) 01:47, 16 gen 2020 (CET)
Fet Fet!--Pere prlpz (disc.) 18:39, 16 gen 2020 (CET)

Can Lamaña[modifica]

@Vriullop: Vas donar de baixa Can Lamaña, IPA-9140, perquè ho vam confondre amb el Convent de les Filles de la Caritat, ja que tots dos edificis tenen una tipologia molt semblant, però són dos edificis que estan a punta i punta de la riera; el convent és al número 7, tocant gairebé al terme de Montgat, dins la finca on hi ha també Can Barrau (el convent, o exconvent, és l'edifici amb torreta que es veu des del carrer, mentre que Can Barrau és més endins, des del carrer no es veu), mentre que Can Lamaña és a dalt de tot, al número 98, una mica per sota del carrer Sant Jaume. Es podria tornar a recuperar? --Enric (discussió) 13:00, 21 feb 2020 (CET)

Recuperat. En la mateixa actualització he fet 4 baixes d'enderrocats. --V.Riullop (parlem-ne) 10:12, 24 feb 2020 (CET)

Casa de carrer del passeig de la Vilesa[modifica]

@Vriullop: Amb el Google Street no la localitzo, tot el passeig aquest és ple d'edificacions noves, per tant és possible que hagi anat a parar a terra. --Enric (discussió) 13:00, 21 feb 2020 (CET)

@Enric: Jo tampoc l'he sabut trobar. La tipologia sembla la dels números 95-97 que queden en segona línia i imagino que deuria ser per aquesta part baixa de la carretera. @Pallares: Alguna idea? Només tenim com a pista la foto de http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=9173 i la descripció parla de la tipologia d'una colònia que sembla ja desapareguda. --V.Riullop (parlem-ne) 15:30, 24 feb 2020 (CET)

Can Senromà de Vila (Cal Ros) - Can Fàbregas de Baix (Can Sant-romà de Vila)[modifica]

@Vriullop: No es refereixen al mateix conjunt? Potser sí que es tracta de dos edificis individualitzats, però al mapa de l'ICGC sembla que sigui tot el mateix. Si de cas, Cal Ros és la marcada com a número 1 de la plaça del Coro, i Can Fàbregas la número 2, on hi ha el Coro mateix. Fins i tot diria que el número 14 d'Anselm Clavé és tot part del mateix conjunt d'edificis. --Enric (discussió) 16:34, 21 feb 2020 (CET)

@Enric: Aquest el conec i diria que està duplicat, és l'edifici actual de la coral situat escales amunt de la plaça de la Vila. Les descripcions de les dues fitxes expliquen la mateixa façana amb portal adovellat (el que surt a File:Can Fàbregas de baix.JPG) i dues finestres conopials. A IPA-9188 amb un annex perpendicular a la façana i a IPA-43759 sense aquest annex tal com està actualment. Tot sembla que IPA-9188 és la descripció vella no actualitzada i IPA-43759 és una fitxa afegida recentment quan l'han fet BCIL. Si Pallares no hi té objeccions els fusionem. --V.Riullop (parlem-ne) 21:10, 24 feb 2020 (CET)
Com que en Pallarès sembla que està de nou de viatge, i em sembla evident, els he fusionat. --V.Riullop (parlem-ne) 14:06, 5 març 2020 (CET)

Lola Anglada, 17 i Can Baratau (Lola Anglada 10)[modifica]

@Vriullop: La casa del c. Lola Anglada 17 és una casa de construcció moderna, no té res a veure amb la de la foto de Patmapa, i forma un conjunt amb el número 19. En tot el carrer no hi ha cap casa com la de la foto. En canvi, Can Baratau, a la vorera del davant, al número 10, encara existeix; de fet, allotja la biblioteca pública. Li trec la marca d'enderrocada i, en canvi, la hi afegeixo a la casa del número 17. --Enric (discussió) 16:45, 21 feb 2020 (CET)

Sant Cebrià, 6[modifica]

@Vriullop: La casa del carrer de Sant Cebrià 6, segons la foto de Patmapa (l'arc de mig punt tapiat) és, en realitat, al passatge de Sant Cebrià 9. Li canvio el nom. --Enric (discussió) 17:17, 21 feb 2020 (CET)